A helytelen életmód következménye: mióma

Egy rossz szokás, a tejeskávé

A kávé hatása a miómára?

A kávézás egy élmény, a társasági élet része.
Kérdés hogy a kávé és a tej hogyan hat a hormonrendszerre?

A kávézásról a mióma okai kapcsán azért írok, mivel sokan túlzásba viszik a tejeskávé fogyasztást. Nem gondolnak arra hogy a túlzott mértékű kávéfogyasztás egészségkárosodáshoz vezet.

A kávézás egyrészt

 • társasági esemény,
 • másrészt lehet pótcselekvés.


Az ilyen típusú kávézás hasznos, hiszen a kávézás a társasági élet része, családtagokkal, barátokkal munkatársakkal kávézni az élet dolgairól beszélgetni  lelket melengető nagyszerű dolog.  A második a pótcselekvés típusú kávézás. Ez már az előzővel ellentétben korántsem hasznos. Ebben a bejegyzésben a pótcselekvés típusú kávézás káros hatásáról írok.

A mióma és a tökéletesség

A tökéletesség utáni vágy, a pótcselekvések miatti életmód következménye: mióma.

A tökéletesség utáni vágy,
a pótcselekvések miatti életmód következménye:
mióma.

A kávézás mint pótcselekvés kialakulásához, az életmódunkra és szervezetünkre gyakorolt rossz hatás szempontjából hozzátesz a modern kori karcsúság  és tökéletesség mánia. A hibátlan női test egy ideál, minden nő számára elérendő álom.  Eszerint csak a 175 cm magas, 55 kg,  92-60-92 cm-es méretek elfogadhatóak egy nő számára. Ez az utópia ma gondolataink, mindennapjaink egyik meghatározó eleme, kultúránk része. Ezért a legtöbb nő állandóan fogyókúrázik, étkezési zavarokkal küzd.

A nők az év 365 napjából az ünnepeket kivéve 350 napon diétáznak. Megpróbálnak minél kevesebb kalóriát bevinni. Ezért próbálnak minél kevesebbet enni, szinte folyamatosan éhezünk. Így voltam ezzel én is.  Az állandó éhségérzet ellen aztán mindenféle pótcselekvésbe menekülsz. Ennek egyik típusa a tejes kávé fogyasztása. Reggelire nem eszünk, csupán egy nagy bögre tejeskávét iszunk.

Aztán persze egész délelőtt éhes vagy. Éhség ellen eszel egy almát, hozzá jó esetben két kanál búzacsírát. De az éhség ettől legfeljebb 10 percre múlik el. Az éhségtől koncentrálni sem tudsz. Közben azt gondolod a kávé élénkít, az majd megoldja a koncentrációs zavaraidat. És újra kérsz egy tejes kávét!

Ez az egész egy ördögi kör, egy csapda!

A tej és tejeskávé átmenetileg telíti a gyomrot

A tejnek van egy jó hatása, mégpedig az hogy átmenetileg telíti a gyomrot és elnyomja az éhséget. Én például szénhidrátot, kenyeret, csak elvétve mertem enni, megoldásként éhség ellen ott volt a tejeskávé. Nagyon szeretem/szerettem egyébként is a kávé ízét, a tejét, a tejszínhabét. “Finom, az étvágyat elveszi, nem hizlal annyira,  tehát tripla haszon” – gondoltam. Ha visszagondolok az elmúlt húsz év étkezési szokásaira, kijelenthetem, hogy a tejeskávé fogyasztása volt a táplálkozásom meghatározó része.  Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy ebből később baj lehet. A ma már mindennap fogyasztott egészséges Omega-3 zsírsavakat tartalmazó magas kalóriatartalmú magvak, dió, mandula tiltólistán szerepeltek. A friss alapanyagból készült ásványi anyagokban vitaminokban gazdag ételek fogyasztására egyáltalán nem figyeltem. Ehelyett “nyakló nélkül” ittam a kávét.  Aztán kiderült hogy miómám van. Elkezdtem a kialakulás okai után kutatni. Kiderült hogy a miómák felbukkanása hormonális eredetű. Akkor kezdtem el foglalkozni a kávézás és a táplálkozás hormonrendszerre gyakorolt hatásának kutatásával.  A kávé fogyasztás hatásáról a neten megoszlanak a vélemények. Én azonban arra jutottam, hogy a tejeskávé fogyasztása hosszú távon ösztrogéndominanciát okoz.

A tej és tejtermékek az állati eredetű fehérjék, a helytelen összetételű zsírok, tartósítószerek és műételek a jóindulatú daganatok kialakulásának melegágyai.

Hiába mozogsz rendszeresen ha nem figyelsz a jó minőségű táplálékok fogyasztására

6 éves koromtól napi rendszerességgel sportolok.

A rendszeres mozgás jó hatással lehet a mióma panaszok enyhítésére

A mióma kialakulásában a méreganyagok felhalmozódása szerepet játszik.
A rendszeres testmozgás méregtelenít, a kismedencei belső nemi szervek tisztítását segíti

Egy héten 2-3-szor úsztam 1500-2000 métert, a többi napon a friss levegőn egy órát “walkingoltam(walking= gyorsléptű gyaloglás). Mondják hogy a mozgás minden betegség ellenszere. Ez igaz, de ha nem társul hozzá rendszeres, élő anyagokban gazdag táplálkozás, a mozgás nem ér semmit.

Te  mit ettél ma?

Kávét ittál?

Hol vásároltad a reggelit?

Hol és mit fogsz ebédelni?

Energikus vagy?

Ha van kedved írd meg nekem, milyen életmódot folytatsz?

Feljegyzéseket készítek az életmód és mióma kialakulásának összefüggéseiről, ehhez volna szükségem a tapasztalataidra.

Éhség ellen cukormentes- vagy gyógycukorkák

Ahelyett hogy élő anyagokat tartalmazó élelmiszereket vettem volna magamhoz az éhség megszüntetésének volt még egy rossz módja, mégpedig a különböző ízű és színű cukormentes és gyógycukorkák eszegetése. (A cukormenetes élelmiszerek tele vannak az endokrin rendszert romboló aszpártammal) A kollégáim nagyokat nevettek rajtam, amikor véletlenül beleláttak az íróasztal fiókomba. Az ugyanis tele volt mindenféle “light” feliratos cukorkával. Volt ott tejszínes fekete erdő, málnás, narancsos és mentolos ízesítésű. De igen kedveltem a zsályás, mézes hársas, mentás, a karamell, tejszínes menta, tejszínes csoki ízesítésű éhségűző cukorkákat. Ezekben a cukrokban se vitamin, sem a hormonrendszer egészséges működéséhez létfontosságú ásványi anyagok nem találhatók.

De miért írom le ezt? Azért hogy álljon előtted egy rossz példa. Ugyanis a mértéktelen tejeskávéfogyasztás, az élőanyagban és vitaminokban szegény táplálkozás, a sok műétel fogyasztása nálam a hormonrendszer megbetegedéséhez, mióma kialakulásához vezetett. Ma már tudom hogy minden betegség kialakulásának oka a rossz életmódban, a helytelen táplálkozási szokásokban keresendő.

Ha tetszett a cikk oszd meg, vagy csatlakozz hozzánk Facebookon és nyomj egy like-ot! Kösz!

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

Iratkozz fel a Mióma Blogértesítőre!

Rendszeresen frissülő információt kapsz a betegség kialakulásának hátteréről. Választ kapsz arra a kérdésedre, milyen lehetőségeid vannak a panaszaid enyhítésére természetes módon? Mit kerülj az életmódodban annak érdekében, hogy visszanyerd a mióma előtti életminőséged?

Hogyan tudod elkerülni a mióma műtétet? Tarts velem!

Megosztás
Címkék:  

Friss bejegyzések

 • Bioalma Nem átverés a bio!

  Az elmúlt 20-30 évben egyes betegségek eltűntek, mások pedig megjelentek. A modern szintetikus vegyipar vegyi anyagok százezreit hozta létre, amelyek döntő többségéről nem tudjuk, milyen hatással vannak egészségünkre. USA Ohio állam egyetemi professzora Hui Zheng állítása szerint a nyugati emberek egészségi állapota és általános közérzete sokkal rosszabb mint 25 évvel

 • vashiányos vérszegénység Tuti tippek nagymamámtól vashiányos vérszegénységre

  A mióma gyakran okoz erős alvadékos vérzést, ami vérszegénység kialakulásához vezet. Bár a nők jelentős része mióma nélkül is vérszegény lehet. Ezt bizonyítja 28 évvel ezelőtti történetem. 20 éves korom körül még minden rendben volt velem. Elmentem hát véradásra. Mielőtt „leveszik” a vért mintát vesznek, amit megvizsgálnak. Ezzel kiszűrik a

 • A méh öt gyakori betegsége 38 felett A méh 5 gyakori betegsége 38 felett

  Ezúttal a 38 + nők körében leggyakrabban előforduló méhet érintő betegségekről olvashatsz. A nőgyógyászati szakkifejezések között gyakran találkozni az endometrium szóval, ami a méh belső felszínét borító nyálkahártya. Az endometrium (méhnyálkahártya) vastagsága ciklustól függően 0-8 mm között változik. Egy szakértői blogon olvastam, hogy a 8 mm feletti vastagságú endometrium rendellenességet

Friss hozzászólások

INGYENES EGÉSZSÉGTIPPEK