Kilenc természetes hormondiéta édesítő

Bizonyára Te is tudod:
Egyes élelmiszerek a testünkben jelentkező gyulladásokat életben tartják, krónikussá változtatják, míg más élelmiszerek gyulladás csökkentő hatásúak.

Bizonyára Te is tudod:
A magas vércukor és inzulin szint, illetve az értékek nagy ingadozása, a szervezetünkben található gyulladásokat életben tartják. Ez a jelenség nemcsak hormonszint ingadozáshoz, hanem más krónikus betegségek (kismedencei és méhgyulladások) fenntartásához vezethet.

Mióma hajlamosító tényezők: méhsebek és gyulladások

Mivel a mióma hajlamosító tényezője lehet a méhgyulladás, a méhet ért sérülés, feladatunknak tekinthetjük, hogy a sérülések, gyulladások mihamarabbi gyógyulását a megfelelő táplálkozással segítsük.
A nők nagy részénél fennálló krónikus kismedencei gyulladásokat látszik alátámasztani a nőgyógyászati állapotfelmérések eredménye, amely szerint a tünetmentesség ellenére a nők csaknem 95 %-a rendelkezik valamilyen gyulladással.

Kapcsolódó bejegyzések: Mióma kialakulásának oka  Mi a mióma? Mióma és kismedencei gyulladások Édesítőszerek hatása a miómára

A hagyományos egyszerű cukrok gyulladáskeltő hatásúak

A hagyományos táplálkozásban megszokott magas glikémiás indexel rendelkező egyszerű szénhidrátok és cukrok például a méz (GI:62) vagy szőlőcukor (GI:100) gyulladáskeltő hatásúak.

Az édes íz utáni sóvárgás legyőzhetetlen

Ha édességre vágyunk,  megpróbálunk ellenállni a kísértésnek. Édesség helyett ihatunk két nagy pohár vizet vagy rágcsálhatunk nyers sárgarépát. Milyen lehetőségeink vannak ezentúl az édes íz pótlására a gyulladáskeltő hatású hagyományos édesítők helyett, a már jól ismert természetes édesítő anyagok mellett?

Mielőtt erre a kérdésre választ kapsz, tisztázzunk néhány fogalmat.

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy egészséges édesítőnek?

• Az édesítő anyag 100 % arányban természetes növényi alapanyagból álljon, amit nem érhet semmilyen élelmiszeripari laboratóriumi beavatkozás
• Az édesítőnek ne legyenek egészségünkre káros hatásai
• Legyen minél kisebb feldolgozottságú

Melyek a természetes édesítő anyagok egészségügyi előnyei?

A természetes édesítőanyag azt jelenti, hogy nem tartalmaz szervezetünk számára káros anyagokat. Épp ellenkezőleg, a természetes édesítő szervezetünk működését kedvezően befolyásolja.

A természetes édesítő anyagok 9-es listáján szereplő növényi édesítők előnyei:
• 100 % arányban tiszta természetes növényi anyagok
• Alacsony glikémiás index (65 GI alatt)
• Anyagcsere serkentő hatásúak
• Kímélik a fogainkat

A Mioma Organic Life 2.0 új tanulmánya: A 9 legegészségesebb természetes édesítő anyag amely újfajta megközelítésből mutatja be a természetes édesítőket.

Milyen kérdésekre kapsz választ a tanulmányban?

Melyik az amerikai kontinensen több száz éve használt, de az európai importot az elmúlt évekig tiltó természetes édesítő?

Melyik az az édesítő, amely az édesítő anyagoktól szokatlan módon a szervezetünk egészséges működéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyag, jól felszívódó vas és B 12 vitamin tartalommal is rendelkezik?

A tanulmányban javaslatot találsz egy folyékony házi szirup elkészítésére. Ennek segítségével te magad készítheted el otthon egy hétre a természetes édesítő szirupodat mindenféle mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül! Könnyen gyorsan elkészíthető recept, amely hetente 5 percet vesz igénybe és csupán 5 egyszerű, természetes alapanyag szükséges hozzá.

Egyes édesítő anyagoknak szokatlan íze lehet. Az egyik harmonizál a mákos sütemény ízvilágával, de íze nem megfelelő zöld turmix ízesítésére. A másik édesítő ízre jól passzol ázsiai ételekbe, de nem illik a sóskafőzelékbe. Az egyiknek van egy finom karamellás mellékíze, amely gabonatejes shake-be tökéletes.

A természetes édesítők különböző formában állnak rendelkezésre mint tabletta, por vagy folyadék. De melyik ételfélébe melyiket használjuk? A természetes édesítők táblázatban az egyes anyagokat felhasználási javaslat, Glikémiás Index, előny, hátrány, ár szerint hasonlíthatod össze őket.

A 9 legegészségesebb természetes édesítő mesterséges anyagok és cukor helyett új tanulmány a Mioma Organic Life 2.0 vásárlók ajándéka.

Használd változatos formában a közérzet javító természetes édesítőket! A finomságokról, szenzációs ízekről nem kell lemondani, csak tájékozódnod kell. A mióma, ösztrogéndominancia, premenopauza panaszok enyhítése természetes eszközökkel is lehetséges, ebben segítünk.

Gyógyulj természetesen!

Kattints további információért: Mioma Organic Life 2.0+Hormondiéta 

Tornázz Te is minden nap a hormonegyensúly helyreállítása érdekében: Kattints a Női Egészségtornáért!

Forrás:

mioma.hu/Tudásbázis

Az ösztrogén dominancia tünetei és okai

A glikémiás index használata + táblázatok


http://www.zentrum-der-gesundheit.de/zuckerlexikon.html

 

életmódhormondiéta
Comments (0)
Add Comment