Mióma kezelése természetesen II.

A második részében megtudod mi a máj szerepe a mióma kialakulásában, milyen gyógynövények segítik a mióma természetes gyógyítását és  miért hasznos a ricinus olajos pakolás. 

Dr. Sherrill Sellman:  a mióma gyógyítása természetesen (II. rész)

Dr. Sherrill Sellman amerikai ermészetgyógyász szakorvos, pszichoterapeuta, egészségügyi újságíró. Nemzetközileg elismert szaktekintély, aki küldetésének tekinti, hogy segítse a nőket egészségügyi problémáik természetes megoldásában. Tevékenységi köre: menopauza, perimenopauza, méheltávolítás, hormonegyensúly holisztikus megoldások, csontritkulás, mellrák, étel mint orvosság , stresszmenedzsment. www.whatwomenmustknow.com

Mióma és májműködés

A máj méregtelenítő munkájának zavara
segíti a mióma kialakulását.

A máj méregtelenítő funkciója révén segít a méreganyagok, a káros ösztrogének lebontásában. A máj rendellenes működése miatt a mérgező anyagok felhalmozódnak a szervezetben, a káros ösztrogének nem tudnak lebomlani, így a szervezet ösztrogén szintje emelkedik.

Az ösztrogén dominancia mióma növekedést idéz elő. A májnak fontos szerep jut a hormonegyensúly megteremtésében is. Melyek a máj méregtelenítő funkcióját és a káros ösztrogének lebontását segítő természetes anyagok?

Vitaminok párban

A B-vitaminok segítik a máj munkáját a káros ösztrogének eltávolításában. Az E-vitamin pótlás hatására a máj szabályozza a vérzést és segít az optimális ösztrogénszint helyreállításában. Hogyan, milyen dózisban szükséges szedni a vitaminokat? A keresztes virágú növények jótékony hatással bírnak a máj ösztrogén lebontó folyamatára. Napi 30 mg bevitele ajánlott.

Kálcium és D3 vitamin pótlása

A kalcium + D-vitamin kombináció segít a szervezetből eltávolítani a káros ösztrogéneket (xenoösztrogének) Napi 30 mg bevitele ajánlott.

Gyógynövények

A mindenki által ismert oroszlánfog más néven pitypang és gyermekláncfű, amelyet a mióma diétában használhatsz. Gyógytea készítésnél zsenge hajtásait és gyökerét is felhasználhatod.

Májműködést támogató gyógynövények

  • oroszlánfog
  • tejbogáncs (milk thistle)
  • kanadai aranygyökér (goldenseal)
  • borbolya
  • articsóka

Méregtelenítő hatásuk révén segítenek a szervezetben felhalmozott mérgek, káros ösztrogének lebontásában. A komplex B-vitamin vegyületek (cholin, inositol, methionine) szintén kiváló hatással bírnak a máj tisztító tevékenységére.

Testmozgás

A rendszeres testmozgás segít a mióma növekedés megállításában.

A máj a vékony és vastagbélhez kapcsolódik. Renyhe, lassan működő belek eredménye lesz, hogy a káros ösztrogén hatású vegyületek tovább időznek ott, ezzel több idő jut a vérkeringésbe jutásra. Sporttevékenység hatására a máj és bélműködés élénkül, így a méreganyagok gyorsan kiürülnek a szervezetből.  A több folyadék, a rostok, a béltisztító gyógyteák segítenek a káros ösztrogének kivezetésében, a mióma természetes kezelésében.

Ricinusolajos pakolás és kávébeöntés

Két külsőleg alkalmazható természetes módszer a miómák növekedésének megállításában.

  • alhasra helyezett ricinus olajos pakolás
  • kávébeöntés

Ricinusolaj gyógyhatása

A ricinusolaj használata az ókori egyiptomi orvosi gyógyászatig nyúlik vissza. A ricinus olajat a ricinusbokor magjából nyerik. A ricinus olaj a simaizom lazításával a bőrön keresztül fejti ki egyedülálló lazító hatását. Ez az egyszerű mechanikai módszer kedvező hatású az üreges szervek működésére, különösképpen a véredények, a nyirokmirigy, a méh, a petefészkek, a belek, az epehólyag és máj működésére (ahol vénás folyadék van az üregekben). Az alhasra helyezett ricinus olajos pakolás hatására a belső szervekben a keringés felgyorsul. Ez támogatja a belső hasi szervek egészséges működését. Természetgyógyászok gyakran használják a ricinusolajos pakolást a májműködés és nyirokrendszer serkentése, fájdalom és gyulladás csökkentésre, emésztés javításra.

Ricinusolajos pakolás étrendi változtatással (Hormondiéta), kismedencei tornával karöltve akár a mióma zsugorodását eredményezheti.

A ricinus olajos pakolásnak számos alkalmazási területe van, hatékonyan alkalmazzák a (nem rákos) méhmiómák és petefészek ciszták kezelésében. A pakolás segít a petefészek ciszta felszívódását követő gyógyulásban is. Székrekedés, bélrenyheség, húgyúti megbetegedések esetén is hatásos lehet.

Ricinusolajos pakolás készítése

Az olajat felmelegíted egy kerámia edényben. Egy flaneldarabot belemártasz az olajba, az alhasra teríted, műanyagfóliával be takarod. A pakolásra meleg vizes flakont helyezel, hogy a pakolást melegen tartsa. Az alhasra helyezett pakolás serkenti a kismedencei szervek vérellátását. Élénk vérkeringés hatására a hasznos tápanyagok eljutnak a sejtekig, a gyulladást előidéző xenoösztrogének kiürülnek.

A máj fölötti területre helyezett ricinus pakolás a máj méregtelenítő munkáját és a káros ösztrogének lebontását segíti. A pakolást minimum heti 3 alkalommal 30-60 percen keresztül kell alkalmazni a mióma gyógyítás eredményessége érdekében.

A heti 5 alkalommal felhelyezett pakolással a gyógyulási folyamat gyorsabb. Krónikus fájdalom esetén 6 héten keresztül heti öt alkalommal kell ricinus olajos pakolást tenni az alhasra. Mindig érdemes jó minőségű ricinus olajat  és csak tiszta pamut vagy flanel ruhát használni.

A sorozat első és harmadik részét itt olvashatod: A mióma gyógyítása természetesen I. A mióma gyógyítása természetesen III.

Mióma gyógyítása természetesen a Mioma Organic Life 2.0 életmód program segítségével amely már több száz hölgynek nyújtott segítséget.

Forrás:

www.nutriculamagazine.com/de/natural-solutions-for-healing-uterine-fibroids/
www.medicinenet.com
www.medterms.com
www.vitalabo.at
www.whatwomenmustknow.com

mióma kezelés természetesen
Comments (0)
Add Comment