Az Omega-3 zsírsavak új generációja: a krill-olaj a mióma gyógyításban II.

A Krill olaj áldásos hatásáról szóló cikk első részét itt olvashatod. Ez a második rész.

Mint tudod a mióma kialakulásának egyik oka a XXI. század nagy problémája az ásványi anyag és vitaminhiány. A rendszeresen fogyasztott Omega 3 zsírsavak jelentősen enyhíthetnek a mióma okozta tüneteken és a hormonegyensúly megteremtéséhez is hozzájárulnak.

A Krillek, az apró rákocskák nagyobb részt az Antarktiszon élnek.

A Krill-olaj előállításához elenyésző mennyiségű krill rákocskát halásznak le.  A krill-populációt gyakran haltakarmányként takarítják be például lazacnevelő farmok részére, ahol azután lazac halolajat állítanak elő belőlük. A lazacból készült Omega 3 táplálék kiegészítő alapanyaga valójában a krill rákocska.

A krill olaj könnyebben emészthető mint a hagyományos Omega-3 zsírsavak

A Krill olaj könnyebben felszívódik, könnyebben emészthető mint a hagyományos halolaj. Míg a halolajakban lévő Omega-3 zsírsavak tryglycerid formájában fordulnak elő, addig a Krill-olajban phospholipid formájában (lecithin-alkotóelemként) találhatóak, ami az emberi sejtmembránnak is alkotóeleme és így sokkal könnyebben felszívódnak, mint a halolaj tryglyceridjei.

A Krill-olajat nemcsak a halolajak, de a növényi Omega-3 forrásként szolgáló lenolaj, repceolaj, kenderolaj vagy akár a dióolaj fölé pozicionálják. Ez utóbbiak egészségügyi értéke kétségtelen, de a feldolgozásukhoz szervezetünknek epesavra van szüksége, ezért csak kis százalékban alakulnak át  igazán értékes hatóanyagokká.

A csodálatos astaxanthin

A Krill-olajban található astaxanthin nemcsak erős antioxidáns, de gátolja a jóindulatú daganatos betegségek hátterében rejlő krónikus gyulladások kialakulását  (bél­rendszerben, kismedencében stb.) Ellentétben a többi antioxidánssal, ez képes egészen az agyig eljutni és behatolni a szemekbe is. Az astaxanthin véd a szabad gyökök okozta károsodásoktól a bőrsejtekben (ultraibolya sugárzástól), a központi idegrendszerben, az erekben és minden egyes sejten belül. Segít abban, hogy minél hosszabb ideig fiatalosan nézzünk ki. Az astaxanthin segít a hormonrendszert károsító hatások és a nőgyógyászati betegségek megelőzésében. Az astaxanthin javítja a termékenységet.

Az astaxanthin csoda: A béta-karotinoidok egyik fajtája, egy vörös festékanyag. A mélytengeri algákból kinyert astaxanthin rendkívül erős antioxidáns. Az E vitamintól 100-szor erősebb szabad-gyökfogó kapacitással rendelkezik. Táplálkozástudományi szakértők szerint az astaxanthin felfedezése a D vitamin felfedezésének jelentőségéhez fogható.

A Krill javítja a hangulatunkat, növeli az egyik boldogsághormon a szerotonin-szintet és a tanulási képességeinkre is jó hatással van

A Brit Táplálkozástudományi Alapítvány (BNF) naponta 1.250 mg Omega-3 zsírsav fogyasztását javasolja, a vizsgálatok szerint mi mégis csak 170 mg-ot juttatunk be szervezetünkbe a normál étkezésekkel. Az agy Omega-3 zsírsavra támaszkodó anyagcseréjére mindez súlyos hatással van, mivel  az emberi agy zömmel Omega-3 zsírsavból, koleszterinből és vízből áll. A koleszterint mi magunk termeljük, de az Omega-3 zsírsav és a víz hiányát azonnal megérezzük a hangulatunkon. Az idegesség, szeszélyesség, kedvtelenség és különösen a depresszió mind az Omega-3 zsírsav hiányának tipikus jele.

Az Omega-3 zsírsavak mint az agy „üzemanyaga”

A pozitív hangulat mellett feltűnően jobb a teljesítő- és koncentrációs képesség, a mozgás- és beszédközpont működése  valamint az energiaszint az állandóan fáradtnak tűnő, kimerült nőknél is. Már háromnapnyi Krill-olaj fogyasztás után is érezhetően éberebbé, pozitív gondolkodásúvá, koncentráltabbá válunk.

A Krill-olajjal végzett vizsgálatok tanúsága szerint a mióma okozta tünetek, a PMS tüneteitől szenvedő nők problémái, úgymint alhasi fájdalmak, súlygyarapodás, feszültségérzet, ödémák, bőrproblémák, de akár pszichikai gondok is jelentősen csökkentek. A javulás sokkal jelentősebb volt, mint a hagyományos halolajak esetében.

A krill daganatmegelőző hatással bír

A daganatmegelőzés szempontjából a Krill-olaj kettős kockázatgyengítő hatással bír: a szabad gyököké és az Arachidon-sav káros hatását gátolja. A Krill-olajnak erős antioxidáns hatása van, ami megvédi a sejtmembránokat a szabad gyökök támadásaitól és így megelőzi a sejtmag esetleges károsodását és a jóindulatú daganat kialakulása során.

A Krill-olaj gyulladásgátlóként lép fel a táplálékban előforduló állati zsírok és Omega-6 zsírsavak gyulladásserkentő hatásával szemben. Szakemberek szerint az összes daganatos, vagy rákos megbetegedés harmada gyulladásra vezethető vissza. Azokban a közösségekben, ahol a táplálék nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, a rák gyakorisága elenyésző. Állatkísérletek alapján a Krill-olaj határozottan gátolta a bőr-, a mell-, a hasnyálmirigy-, bél- és prosztatarák kialakulását. Emellett gátolja a mell- és bélrák növekedését és áttételeződését.

Az Omega-3 zsírsavak hiánya depressziót idézhet elő

A táplálékban előforduló Omega-3 zsírsavak alacsony koncentrációja nemcsak a gondolkodási képességek csökkenését vonja maga után, hanem depressziót és agressziót kiválthat. Többek között a jó közérzetért felelős dopamin és a serotonin függ nagyban a zsírsavak összetételétől.

Mióma, hormonális problémák, változókori panaszok esetén gyógyulj természetesen!

Járj rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatra és figyeld a mióma növekedés ütemét.
Megfelelő információkkal sokat tehetsz a mióma növekedés megfékezése, a mióma műtét elkerülése érdekében.
Ehhez nyújt segítséget a Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta Ha kitartó vagy a mióma akár össze is zsugorodhat.

Szeretnél tornázni de “el vagy havazva” ezért lekésed a tornát? Válaszd az online Női Egészségtornát!

 

Forrás:

http://www.mimirejo.info/index.php/termeszeti-anyagok/zsirsavak/14-krill-olaj

http://www.vitawell.hu/vitakrill-omega3-krillolaj.html

http://www.krill-info.com/

http://www.supplementa.com/gesundheitsjournal/omega-3-krilloel/

http://www.zentrum-der-gesundheit.de/astaxanthin-ia.html

http://de.wikipedia.org/wiki/Astaxanthin

Comments (0)
Add Comment