Keresztesvirágúak az ösztrogén dominancia ellen

Ha neked is miómád/ adenomiózisod van, a korábbinál rövidebb 23 napos ciklust, erős menstruációs vérzést tapasztalsz, életminőséged sokat romolhat. Minden rosszabbul megy. Ezek a tünetek hormonegyensúly problémát, ösztrogén dominanciát jelezhetnek.

Bizonyára Te is az egészségtudatos hölgyek táborát erősíted, ezért felteszed a kérdést: hogyan változtathatnál életviteleden annak érdekében, hogy panaszaidat elviselhető mederbe tereld?

Keresztesvirágúakkal az étrendi ösztrogéndominancia csökkentésben

Több ponton szükséges változtatnod életviteledben. Étrendünk talán az egyik legmeghatározóbb elem, szerintem legalább hatvan százalékot kitesz. Sokszor már pofonegyszerű lépések is előre lendítenek. Napi étrendünk összeállításába fel kell venni bizonyos élelmiszereket. A hormonegyensúly helyreállítását célul tűző étrendben kulcsszerepet játszanak az INDOL-3-karbinol (kénes) hatóanyagot tartalmazó keresztesvirágú zöldségek.

INDOL-3-karbinol tartalmú zöldségek

Sejtbiológiai kutatások kimutatták, hogy az INDOL-3-karbinol támogathatja szervezetünk, méhünk sejtmegújító folyamatait. De talán ettől még fontosabb tulajdonság, hogy semlegesíti hormonháztartásunk működését károsító ösztrogén-szerű anyagokat (xenoösztrogének). Méregtelenítő szerveink, májunk, vesénk, nyirokrendszerünk működését serkenti.

Internetes böngészés közben INDOL-3-karbinol készítmények széles választékával találkozhatunk. Véleményem szerint az étrendkiegészítők életviteli változtatás nélkül nem lesznek hatásosak. Ha a probléma kiváltó oka változatlan, a panaszok is velünk maradnak. Korábban már bemutattuk az INDOL-3-karbinolt tartalmazó jelentős ösztrogén kivezető hatással rendelkező zöldségeket: brokkoli, káposzta, vörös káposzta, karfiol, karalábé, stb.

Kapcsolódó oldalak: Íme a mióma tünetei   Milyen jelekből következtethetsz ösztrogén dominanciára?   Sárgarépa az ösztrogén-kivezetésben    Ösztrogén kivezetést elősegítő élelmiszerek 

Fotó: Unsplash.com

Karalábé mint természetes INDOL-3 karbinol forrás

Természetes INDOL-3-karbinol forrás, a keresztesvirágúak csoportjába tartozó karalábé.

Hogyan változhat közérzeted Indol-3-karbinolban gazdag zöldségek hatására?

Első gondolatod talán az lesz, hahó, itt álljunk meg! A karalábé K-betűs puffasztó zöldség. Én azonban úgy tudom, hogy ez csak akkor van így, ha pangó lerakódás található a belekben. Tiszta emésztőrendszerrel a keresztesvirágú zöldségek és a karalábé sem fog puffasztani. Hogyan tudod megtisztítani emésztőrendszered? Válasz itt.

A tünetek változása INDOL-3 karbinol hatására
  • csökkenhet a kéz és lábdagadás mértéke (végtagi vízvisszatartás)
  • fél számmal kisebb cipő kell
  • megszűnhet a hangulatingadozás
  • kevesebb lehet a fejfájós napok száma
  • csökkenhet az erős menstruációs vérzés mennyisége (kevesebb betétre/tamponra lesz szükséged)
  • rövidülhet a menstruációs napok száma (9 helyett 5 nap)
  • a menstruációs ciklus 21 napról 26-27 napra emelkedhet

A bejegyzés hamarosan folytatódik. A következő részben az egyik TOP keresztesvirágú, INDOL-3-karbinol tartalmú zöldségünkről a karalábéról lesz szó. Megtudod, hogy mire figyelj karalábé vásárlásnál? Hogyan függ össze női egészséged jobbításával ha nyersen rágcsálod? Hogyan használd levelét zöldturmixba? És a legjobb:-))) a zsenge karalábé saláta receptje.

Várlak vissza! Mioma.hu – szelíd nőgyógyászat 38 +

Kapcsolódó termék:

Mióma Organic Life 3.0 életmódprogram a női egészségért 

Forrás:

https://mioma.hu/a-karos-osztrogenek-lebontasa/ 

https://en.wikipedia.org/wiki/Indole-3-carbinol  

Ösztrogén dominanciát jelző ösztrogénszintek

https://netamin.hu/cikkek/5-meglepo-teny-a-karalaberol 

https://szimpatika.hu/cikkek/12335/miert-egeszseges-a-karalabe-

https://bodywakes.hu/keresztesviraguak-az-etrendukben-mikor-mire-hogyan-fogyasszuk-oket

https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_keresztesviraguak_es_a_rak.htm 

https://medizin-transparent.at/indol-3-carbinol-krebs/ 

Ösztrogén dominancia tünetei és okai

 

Comments (0)
Add Comment