Bizonytalan hatású ösztrogén dominanciát kiváltó vegyszerek

Mióma, ösztrogén dominancia hajlamosító tényezők

40 év felett csaknem minden második hölgy rendelkezik mióma-val, amelynek tünetei erős menstruációs vérzés, cikluszavar, pecsételő vérzés (barnázás), alhasi fájdalom, nyomás érzés a hasban, rossz közérzet, vérszegénység.  A miómához kapcsolódó más egészségügyi problémák: pajzsmirigy alulműködés, emésztési rendellenesség, krónikus kismedencei gyulladás, gyenge májműködés, ösztrogén dominancia, változókor.

XXI. századi ösztrogéntengerben élünk. Ezt vallják biológusok, környezettudósok. A hölgyek többségének pedig fogalma sincs arról, szervezetük mennyi káros hatásnak van kitéve és ezek milyen hormonális változásokat idéznek elő.

Erre utaló olvasói kérdés:
Az ösztrogén dominancia pár hónapos gyógyszeres kezeléssel végleg gyógyítható? Vagy ha egyszer kialakult akkor mindig magas lesz?

Véleményünk szerint a mióma, ösztrogéndominancia kialakulását nem gyógyszerhiány okozza. Mióma, ösztrogéndominancia, hormonális problémák esetén az ok a néhány évtizede meglévő vegyszerterhelésben és életmódban rejlik.

A mérgező vegyületek elárasztanak minket, ott vannak a levegőben, vizekben, talajban, élelmiszerekben, építőanyagokban, a háztartásban, mosó és tisztítószerekben. Számos vegyület amely egy-egy alkalommal elhanyagolható mennyiségben kerül a szervezetbe az évek során felhalmozódva mérgezővé válhat.

A káros vegyszerek hatását kivédeni szinte lehetetlen. MEGISMERÉSÜKKEL és TUDATOS KERÜLÉSÜKKEL azonban sokat tehetünk önmagunk védelmében.

„Ösztrogéntengerben” élünk

Környezetünk egyre telítettebbé válik kiszámíthatatlan hatású anyagokkal. A szervezetbe bekerülve megjósolhatatlan és beazonosíthatatlan idegrendszeri, hormonális problémákat okoznak. Az elmúlt 30 évben több tízezer szintetikus anyag került az élelmiszerekbe, különböző termékekbe. E szintetikus anyagok többségéről egyáltalán nem állnak rendelkezésre hatásvizsgálatok, hosszú távúak pedig végképp nem.

Az első szintetikus ösztrogén

Az első emberi felhasználás céljából előállított ösztrogén a dietilstilbösztrolt (DES), amelyet a koraszülés kezelésére angol tudósok fejlesztették 1938-ban. Az eleinte biztonságosnak tartott készítmény mellékhatásai évek múlva több millió hölgy méhében okoztak helyrehozhatatlan károkat. A DES-t 1940 és 1971 között, 31 évig forgalmazták.

Az ösztrogéndominancia az emberi környezet káros hatásának következménye. A hölgyek hormonrendszere különösen érzékeny, a környezeti mérgek erőteljesen befolyásolják a menstruációs ciklust.

Manapság a hölgyek gyakori tapasztalata hogy a többszöri szakorvosi kivizsgálások ellenére a mióma, erős menstruációs vérzés, alhasi fájdalom problémaköre nem oldódik meg.  Nőgyógyászati küret, kisműtétek illetve gyógyszerszedés hatására szűnik meg átmenetileg. A panaszokat ritkán értelmezik a hormonális egyensúlyvesztés tüneteként.

 A hormonok „játékának” igazi okáról végképp nem kapunk tájékoztatást.

Bizonytalan hatású mesterséges vegyületek helyett válaszd a természetest!

Járj nőgyógyászati vizsgálatra és figyeld a mióma növekedés ütemét. Megfelelő információkkal sokat tehetsz a mióma növekedés megfékezése, a mióma műtét elkerülése érdekében. Ehhez nyújt segítséget a Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta  Ha kitartó vagy a mióma akár össze is zsugorodhat.

Szeretnél tornázni de „el vagy havazva” ezért lekésed a tornát? Válaszd az online Női Egészségtornát!

 

Inspiráció

Dr. Csiszár Miklós – Nora Igloi Syversen: Női igazságok, hormonegyensúly és egészség  Naturwell Életmód kötetek

http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2012/tv1202/csaba.html

https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_524_Farmakologia/ch11s04.html

http://www.orvosok.hu/orvosiszotar/dietilstilbosztrol-134

https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_524_Farmakologia/ch11s04.html

https://tajekozottbeteg.eu/emlorak/#rizikofaktorok-2  

http://palyatanacsadok.hu/html/utmutato/endokrin_20180310.pdf

ösztrogéndominancia
Comments (0)
Add Comment