Mióma történetek

 A 40 feletti nők nagy részét veszélyezteti a méhmióma megjelenése…

Egyes szakértők szerint a nők 20, sőt akár 50 %-a küzd a méhmióma következtében kialakuló  különböző testi, lelki panaszok megjelenésével.

 

Tudtad…

hogy a  mióma okozta erős vérzés következtében a nők súlyosan vashiányosak, vérszegények lesznek?

Tudtad….

hogy mióma megjelenése esetén mielőbb orvoshoz kell fordulni, hiszen a mióma panaszokkal bajlódók közel felénél végül méhcsonkolásra, méhamputációra, vagy teljes méh eltávolításra is sor kerülhet?

 

Tudtad….

hogy a miómák a hormonegyensúly felborulása, az ösztrogéndominancia kialakulásának következményei?

a mióma műtét elkerülésére?

Ezen az oldalon több lehetőségről olvashatsz a mióma kialakulásának megelőzése, a meglévő mióma méretének csökkentése és általában a mióma panaszok megszüntetésével kapcsolatban.

Néhány miómával kapcsolatos történetet szeretnék megosztani Veled, amelyeket a hasonló problémával küzdő barátnőimtől, ismerőseimtől hallottam.

Olvasd el, hogy a mióma tünetei a gyakorlatban hogyan jelentkeznek?

Ildikó története

2008-ban kezdődtek a panaszaim. Egyre inkább éreztem, hogy valami nincs rendben velem. A nők szokásos ezernyi feladata, az életben zajló állandó változások mellett nem könnyű észrevenni a testünkben zajló folyamatokat. Egyre gyakrabban kőszerű nyomó érzést, tompa fájdalmat éreztem a hasamban. Sokszor levert és fáradékony voltam.  Ezeket a tüneteket eleinte az ember a PMS tüneteinek értelmezi, hiszen a nők felének vannak a menzeszt kísérő panaszai. Elmentem a nőgyógyászomhoz, megvizsgált és azt mondta a méhem belső falán kontur-egyenetlenség található. Erre megoldást nyújt majd az un. nőgyógyászati küret, amely a méh falára tapadt vérmaradványokat eltávolítja. Azt mondta, hogy ilyen jellegű ‘kis’ műtét minden nő életében előfordul és meg fogja oldani a problémát. Ez a műtét lezajlott, de a tüneteim pár hónap múlva ugyanúgy visszatértek. Ezután több nőgyógyászt, orvost, természetgyógyászt, sőt “varázslót’” kerestem fel, vizsgáltattam meg magam, kértem tőlük javaslatot különböző eredménnyel. Azóta eltelt egy kis idő, volt benne küszködés a miómával rendesen. Végül megoperáltak, öt napot töltöttem kórházban. Mára “hála istennek” teljesen meggyógyultam a miómából, a mióma tünetei teljesen megszűntek, a korábbi összes nőgyógyászati problémám a múlté.  …három darab kisebb és két nagyobb miómámat endoszkópos eljárással sikerrel zsugorítottak.  A mióma kezelése orvosi segítséggel történt. A miómák mérete jelentősen csökkent.  10 hónapja történt a műtétem.  A közérzetem sokkal jobb! Már nem vagyok fáradékony és nem vagyok állandóan letargikus hangulatban. Nem okoz nehézséget, ha este az egész napos munkából  hazaérve a kislányom azt mondja: “Anya süssünk  muffint! ” Gond nélkül neki látok a sütésnek.   “Nem fáradok el már kora délutánra, így márciustól heti 3 alkalommal még jógázni is járok.

Ildi, 43 éves

 

Zita története

Télen, de sokszor nyáron is állandóan fázott a lábam a hasam, valami megfoghatatlan érzékenység volt deréktól lefelé a testemben.  Elég vicces volt, de a nyári 40 fokban is zoknit kellett húznom, mert „fázott’ a lábam, gyakran érzékeny volt a hasam. Télen pedig állandóan vastag harisnya, dupla zokni volt rajtam. Utólag már tudom hogy mindez a mióma és az emiatt kialakult állandósult vérszegénység miatt volt!

Zita 35 éves

 

 

Andi gondolatai a miómáról

 Miért hívom a miómát alattomos lappangó kórnak?  A miómának nincs feltűnő tünete, mint más súlyos betegségnek, csak a végső legyengülés és vérszegénység stádiumában ájulsz el. Nincs magas lázad, nem dönt ágynak, nem érzed hogy holnap azonnal orvoshoz kell menned. Lassan, alattomosan fejti ki hatását. Lassan kialakuló, sok apró jelre kell figyelned, hogy észrevedd.  De figyelemre méltó lehet akár az egyre gyakrabban előforduló komorság, rossz kedv, depressziós hangulat. Persze ki tud élesen gondolkodni olyan egészségi állapotban, ahol a mióma okozta panaszok alárendeltje vagy? Mindig fáradt vagy és gyenge!

Komolyan leromlik az életminőséged, a mindennapjaidra rátelepszik valamiféle borús hangulat.  Vajon kinek ’vág az agya’, amikor a mióma egyfolytában szívja a véred, veszi el az energiád és a sok vérzéstől súlyosan vérszegény, vashiányos vagy? Elég sokára állt össze a kép, sőt, a gyógyulás utáni állapotban ’világosodtam’ meg igazán hogy mennyivel jobban érzem magam most, és mennyit szenvedtem a miómás időszakban.

Andi, 33 éves

 

Egy kis odafigyeléssel rengeteg szenvedéstől tudod magad megkímélni, nem is beszélve a környezetedről. Sok nő elhanyagolja magát, nem figyel kellően a gyakran visszatérő alhasi és derékfájdalmakra, a túl rövid ciklusra, (21 vagy 23 nap), az erős vérzésre, a vashiányra, vérszegénységre.

Ezért javaslom, hogy panaszaiddal ha kell, keress fel több nőgyógyász szakorvost, kérd ki a véleményüket. Ajánlott endokrinológia szakrendelés felkeresése is, ahol meg tudják állapítani a szervezeted ösztrogén és progeszteron szintjét. A hormonszintek meghatározása után könnyebb megállapítani a számodra legideálisabb gyógyító terápiát.

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton Mióma kezelése orvosi segítséggel, Hasznos mióma információ, amit érdemes tudnod! Mióma főoldal