Nyári zöldturmixok

mióma, ösztrogén dominancia, perimenopauza panaszokra

Kilenc gyakori nyári női problémára három-négy enyhítő zöldturmix, hogy könnyebben elviselhető legyen a kánikula. Mi a különbség smoothie és turmix között? Milyen eszközzel készítsük? Miért fontos nekünk 38+ hölgyeknek a zöldleves smootiek fogyasztása? Figyelj a gyümölcs, levél arányra! Melyek a Magyarországon is termő leggyakoribb zöldek? Melyek az ehető gyomnövények? Melyek a leggyakoribb nyári problémák? Melyek a legjobb hűtő hatású alapanyagok? Milyen összetevőkből, milyen arányban készítsd hogy hatását kifejtse?

Mióma, erős menstruáció miatt vérszegénységgel küzdesz?

Készíts jól felszívódó vasban, klorofillban gazdag, oxigénbomba élénkítő zöldturmixot! Vashiány teszt

Természetes „RED BULL” élénkítő turmixok

Algás smoothie

Hozzá: 1 jó marék sóska, 4-5 saláta levél, 1 alma, 1 körte, 1 e.kanál algapor, fél citrom leve, jeges víz 2,5 dl.

Kiwi-eper-ananász

……….

Répás-epres-gyömbéres

……….

Szenvedsz a hőségtől? Készíts hűsítő hatású zöld turmixot!

Mángoldleveles smoothie

…………

Mentás

…………

Uborkás – almás

………..

Uborkás – sárgadinnyés

……….

Dagad a kezed, dagad a lábad? Készíts „nem dagad a kezem-lábam”, azaz ödémásodás elleni turmixot

Uborkás – zelleres – petrezselymes

……..

Pitypangos smoothie

…….

Fűszeres turmix

……
Figyelem!  Ezeket a turmixokat ne közvetlenül lefekvés előtt igyuk, vízhajtó hatásuk miatt!

Kapcsolódó bejegyzés: Ösztrogénfüggő vízvisszatartás I. Ösztrogénfüggő vízvisszatartás II.

A napi öt étkezésből nyáron kettőt kiválthatsz antiösztrogén hatású zöldturmixxal. Az alapanyagok lehetőleg bio gazdálkodásból származzanak. Citromhéjat csak alapos mosás után használj!

Haspuffadással küzdesz? Készíts haspuffadás elleni turmixot

Eper – alma – édeskömény smoothie

…….

Fekete köménymagos

……

Gyömbéres

…….

Haspuffadás? Bélrendszeri lerakódás? Mióma? Mi a megoldás? 

A tegnap esti grillezéskor bevágtál egy nagy szelet sült tarját? Sebaj! Készíts grillezés utáni májtisztító zöldturmixot!

Medvehagymás

………

Csalánteás smoothie

………

Turmix máriatövis olajjal

………

Csalános

……….

Kapcsolódó bejegyzés: Hormondiéta tippek, hogy a grillezés egészséges legyen

A kelleténél jobban izzadsz? Készíts izzadásgátlást segítő turmixot!

……………

 

Tengerpartra készülsz? Készíts napégés elleni, belső védelem turmixot!

……………

 

Csábításra készülsz? Készíts az egészséges libidóért „szexi turmixot”!

……..

 

Gyakran ébredsz éjjel? Készíts „alszom, mint a tej”, azaz jó éjt turmixot! (2 órával elalvás előtt)

………..

Biozöld alapanyagok

Elsősorban bionövényeket használj, ha a gyümölcs bio, nem kell meghámozni, csak összevágni. Ha nem az, vágd le a héját. A citromhéj kizárólag bio legyen, ha szükség van rá a receptben. A gyümölcsök és levelek mindig frissek, aznap szedettek legyenek.

A tizenegy oldalas ajándék összeállítás a Mioma Organic Life 2.0, a Hormondiéta és Női Egészségtorna vásárlók számára elérhető.

Dobj be ebéd helyett egy antiösztrogén zöldturmixot!

A zöldturmixok kiválthatnak egy étkezést, de az is egy remek tulajdonságuk, hogy nincs többé nem szeretem zöldség, avagy gyümölcs, mert a 3-4, vagy akár több összetevőből álló italok ízvilága legyőzheti, avagy feljavíthatja a „nem szeretem” zöldség ízét, zamatát. Sőt, nincs többé kidobandó gyümölcs, avagy zöldség, mert ha úgy érezzük, hogy túlvásároltuk magunkat, akkor remekül felhasználhatjuk őket a turmixunkban.

Mióma, ösztrogén dominancia, változókori panaszok természetes kezelése érdekében naponta kellene friss zöld leveleket fogyasztani. Nagyrészük kiváló lúgosító, emésztést segítő, béltisztító és gyomor regeneráló. Ezekben a levelekben egy nagyon fontos összetevő található, a klorofill.

A zöldségek legfontosabb alkotórésze a levél, amely tápanyag összetételben különbözik a termés vagy a gyökérrésztől, sokszor több ásványi anyag és vitamin tartalma van, mint a gyökérnek.

A klorofillt a növények „vérének” is hívják (zöld vér), mert molekulaszerkezete hasonlít a vér hemoglobinjához.  A zöldturmixba legalább 60 % zöld levelű kerüljön és 40 % gyümölcs! A hatása akkor érezhető, ha a zöld kerül előtérbe a gyümölccsel szemben.
……..

A tizenegy oldalas ajándék összeállítás a Mioma Organic Life 2.0, a Hormondiéta és Női Egészségtorna vásárlói számára további kettő tanulmánnyal és 3 hasznos hűtőplakáttal együtt ingyen küldjük.

Mióma, ösztrogéndominancia esetén próbáld ki a természetes gyógymódokat!

Rendeld meg most a termékek valamelyikét és ingyen kapod meg a Nyári zöldturmixok mióma, ösztrogén dominancia, perimenopauza panaszokra, kilenc gyakori női problémát kezelő összeállítást.

Mioma Organic Life 2.0 a magyar piacon egyedülállóan életmód tanácsokkal segíti a mióma-val, menstruációs problémákkal rendelkező premenopauza éveiben járó hölgyeket. Konkrét felsorolást találsz arról mit kerülj a konyhában. Bevásárló lista három beszerzési hely (biopiac, drogéria, gyógyszertár) szerint. Melyek az ösztrogén dominancia  csökkentésben, progeszteron szint emelésben hatásos élelmiszerek és gyógyteák? Melyek a mióma méretének csökkentésében, a mióma tünetek enyhítésében segítséget nyújtó tápanyagok? Hogyan válaszd ki a legjobbat?

HORMONDIÉTA

Hormondiéta nem tiltásokra épül. A Hormondiéta hosszú távon fenntartható és megvalósítható, a premenopauza évek közérzetjavításában segítséget nyújtó részben makrobiotikus elemeket tartalmazó receptek gyűjteménye. Mit együnk reggelire, ebédre, vacsorára? Hogyan kerüld el a „falásrohamokat”? Hogyan kerüld el az esti és éjszakai evést? Mit nassolj mióma esetén? Gyógyító italok, gyógyító ételek: a mióma, ösztrogén dominancia panaszok étrendi kezelése. Hormondiéta a természetes hormonegyensúly érdekében 38+ nőknek.

Női Egészségtorna

A 27 perces, számítógépes vásárlás után a mioma.hu-ra belépéssel indítható Női Egészségtorna a kismedencei energiaáramlás serkentését célozza. A gyakorlatsor mióma, endometriózis, méhsüllyedés műtét előtt vagy után álló hölgyek tornája. Erősíti a kismedencei izmokat, záróizmokat és a méh felfüggesztését biztosító szalagokat. Serkenti a vérkeringést, a nyirokkeringést, a petefészkek hormontermelését. A rendszeresen végzett Női Egészségtorna segít a mióma természetes kezelésében, a műtét utáni gyorsabb felépülésben és a látványos közérzetjavulás elérésében. Kattins a tornáért! 

 

életmódhormondiétamióma kezelés természetesen
Comments (0)
Add Comment