Sarkantyúka pesto variációk

Jómagam olykor unalmasnak találom a hagyományos salátákat, ezért kísérletező kedvű lévén új alapanyagok után néztem. Az ehető virágok között kedvenccé vált a kerti sarkantyúka mivel dekoratív, finom és a kertben szinte bárhol megél. Kapcsolódó bejegyzés: Ültess a kertbe salátának való napsárga sarkantyú virágot!

Fontos!

Ha virágokat használsz étkezéshez magad termeszd őket, a sarki virágosnál kapható virágok nem valók étkezésre (csak vázába).
Kísérletezésem eredménye három féle sarkantyúkás pesto (pesto alaprecept, bazsalikomos, mentás sarkantyúka pesto) és egy sarkantyúkás ételecet.

Célunk ezúttal is a mióma panaszok és az ösztrogéndominancia csökkentése. A színekkel, sárgával, zölddel nem csak esztétikai érzékünknek, de jókedvre derítő folsav igényünket is kielégíthetjük.

A sarkantyúka kissé az ízletes zöld borsra emlékeztető fűszeres ízű növény. A sarkantyúka minden része, zöld levelei, virága is ehetőek. Levelét pesto készítéshez használhatjuk.

Sarkantyúka pesto alaprecept

Mi szükséges hozzá?

  • 1 marék sarkantyúka levél és virágszirom
  • 1 marék darált dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán (Hormondiéta szerint bio tofu)
  • olívaolaj (más hidegen sajtolt olaj)
  • Himalája só
  • csipet természetes édesítő (xilit, eritrit, stevia)
  • őrölt piros paprika

A megtisztított, aprított összetevőket egy mixerben keverd össze, utolsó legyen az olívaolaj. Annyi olajat keverj a pestoba, hogy elérje a kívánt állagot.

Sarkantyúka pesto variációk

Bazsalikomos sarkantyúka pesto

  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 marék sarkantyúka levél
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 3 szál újhagyma zöld része
  • 60 ml olívaolaj
  • 30 gramm tofu vagy más ellenőrzött gazdálkodásból származó sajtféle
  • 1.5 evőkanál darált dió
  • kiskanál Himalája só
  • fél bio citrom leve
  • 2-3 db koktél paradicsom

A fokhagymát a sóval összetöröd. A bazsalikom, sarkantyúka és újhagyma zöldet mozsárban a krémes állag eléréséig összekevered. Hozzáadod az olívaolajat, a citromlevet, darált diót, kevés morzsolt tofut (sajtot). A pestot pirítósra kenve, teljes kiőrlésű tönköly vagy durum tésztával együtt fogyasztjuk. A tetejére helyezz csodás napsárga sarkantyúka virágfejet.

Mentás sarkantyúka pesto

Az eredeti recepthez adj két evőkanál friss őrölt mentalevelet, plusz néhány csepp friss zöld citrom levét.

Sarkantyúka ecet

  • 8 sarkantyúka virágfej
  • 6 sarkantyúka szárazott levél
  • 3 fokhagyma gerezd
  • 5 dl fehérbor ecet

Az összetevőket egy nagy üvegedényben összekevered. Néhány napra világos helyre helyezed. 5 nap után átszűröd, egy szép áttetsző izgalmas ételecet a végeredmény, amelybe kioldódtak a sarkantyúka hatóanyagai.

Bundás sarkantyúka

A lenti negyedik videon látható a bundás sarkantyúka virágfej elkészítése. Tempura tésztába forgasd a virágfejeket és süsd ki kókuszolajban.

Mióma, ösztrogéndominancia kezelése természetesen

Méhmióma esetén mielőtt belevágsz a műtétbe adj magadnak még egy esélyt! Életmód a mióma kezelése és a hormonegyensúly megteremtése érdekében: Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta

Forrás

https://hu.wikipedia.org/wiki/Pesto

Kapuzinerkresse Pesto

életmódhormondiétaösztrogéndominancia
Comments (0)
Add Comment