A mióma természetes úton történő gyógyítása

Mit együnk húsvétkor? Alternatív javaslatok

Húsvéti nyuszit tofuból, vagy polentából is elkészítheted.
0

A húsvéti étrend ajánlásnál sem tévesztjük szem elől a Hormondiéta javaslatait:

  • Az alapanyagok lehetőleg mindenféle ösztrogéndominanciát okozó adalékanyagtól, tartósítószertől mentes legyen, kerüljük a nagyipari élelmiszergazdaság termékeit.
  • Kerüljük az állati eredetű fehérjék túlzó bevitelét. A feldolgozott húsokban található mesterséges anyagok
  • Törekvésünk a túlnyomórészt helyben termett zöldségek, gyümölcsök fogyasztása.
  • Alacsony GI, vitaminokban ásványi anyagokban gazdag összetett szénhidrátokat, gluténmentes gabonát használunk. 8 ösztrogéndominancia csökkentését meghiúsító táplálkozási tévhit
  • Fűszerek napi 3 alkalommal, progeszteron hatású fűszer és gyógynövények fogyasztása naponta háromszor.

Húsvét előtt gondoljuk át az állati eredetű fehérjék mértékletességét, hiszen sokan hiszik, hogy húsvétkor egyenesen abszurd ötlet a tojás és sonka nélküli étrend. Ahogy a Mioma Organic Life-ban olvastátok, az életmód ajánlásokat 80:20, 90:10 % arányban tartsuk be. Hiszen a szélsőséges étrend, egyes ételfajták teljes megvonása nem reális, nem megvalósítható, előbb utóbb „falásrohamokhoz” vezet. Húsvétkor egy-egy szelet sonka, egy-egy tojás elfogyasztása nem jelenti azt hogy itt a “világ vége”. Ha mégis a húsmentesség mellett döntesz, görgess le az alternatív húsvéti javaslatokhoz.

Mi lehet a húsvéti sonka és tojás alternatívája?

Húsvéti nyuszit tofuból, vagy polentából is elkészítheted.

Egy egészséges húsmentes alternatíva a tofu.

 

 

 

Miért állítjuk hogy a tofu egészséges?

A tofu egy tökéletes fehérje forrás. A szójababból készült élelmiszerek részben nem ajánlottak a Mióma, antiösztrogén diéta követői számára, például a szójatej, szójabab, szójaszósz. De a fermentált szójakészítmények igen. Ezek a tofu, miso, natto.

A fermentálás, más szóval erjesztés során a szójababban található káros anyagok lebomlanak. A fermentáció olyan kémiai folyamat, amelyben enzim hatására szerves anyag bomlik le. Tehát a fermentálás egy olyan tartósítási forma, ami káros adalékok hozzáadása nélkül történik. Nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így a benne lévő vitaminok és enzimek megmaradnak. Elbomlik a szójababban lévő emésztést gátló enzim és minden ízrontó alkotórész. A fermentált élelmiszerek helyreállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A fermentált élelmiszerek fogyasztása nem új keletű az egészségtudatos életvitelt folytató nők körében. Gondoljunk az egyik legegészségesebb ételünkre a savanyú káposztára.

Másik példa. A koreaiak egyik nemzeti étele, a kimcsi  (2005-ben majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének). A kimcsi erjesztéssel tartósított káposzta, retek és egyéb zöldségfélékből álló „szupertáplálék“. Magas a rost, alacsony a kalóriatartalma. Tele van C-, A- és B-vitaminnal, továbbá a bélflórára jótékony hatással lévő baktériumokkal.

 

Húsvéti tojás tofuból

  • 30 dkg tofu
  • olivaolaj vagy hidegen sajtolt tökmagolaj
  • kurkuma

30 dkg tofut fél centis szeletekre vágunk. A szeleteket vágódeszkára helyezzük egymás mellé, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket eltávolítjuk. A tofukarikákból kisméretű pogácsaszaggatóval kiemeljük a közepét, melyet kurkumás hidegen sajtolt olajban pácolunk egy napig a hűtőszekrényben. Egy nap múlva a sárga tofu korongokat visszahelyezzük a fehér gyűrűk közepébe. Az így elkészített „tojásokat” lapos tányérra helyezzük.

 

Húsvéti sonka tofuból

  • 30 dkg füstölt tofu
  • 2 dl extraszűz olivaolaj
  • kurkuma
  • édes nemes bio paprika
  • bazsalikom
  • oregano (szurokfű)
  • kakukkfű
  • csalánmag
  • csombor
  • fenyőmag

A tofut fél centis vastagságúra felszeleteljük. 2 dl olívaolajba bekeverünk egy mokkáskanálnyi kurkumát, ugyanannyi piros, édes-nemes biopaprikát, mokkáskanálnyi bazsalikom, kakukkfű, csombor, csalánmag, fenyőmag őrleményt, amit néhány napig a hűtőszekrényben érlelünk. Az olajba tehetünk tengeri sót. Ha szépen leülepedett a fűszer, akkor leöntjük róla az olajat. Ha el akarjuk távolítani a lebegő részeket, megszűrhetjük sűrű teaszűrőn. Az ízes olíva olajba helyezzük a füstölt tofu szeleteket, és egy napig pácoljuk. Az olajból kiemelt szeleteket papírtörlőn leitatjuk, egy nagy tányérra ferdén egymásra helyezzük.

 

Húsvéti tormakrém

  • 1-2 szál tormagyökér
  • nyílgyökérpor/liszt
  • víz
  • citromlé

Egy szál tormát megtisztítunk és lereszelünk. 2 dl tisztított vízben feloldunk két mokkáskanálnyi nyílgyökér port és felfőzzük. Amikor kihűlt, akkor hozzákeverjük a „tojás” készítésnél leeső villával összetört tofudarabokat. Adunk hozzá két teáskanálnyi reszelt tormát, valamint egy citrom kifacsart levét. Ha a mártást krémszerűbbé szeretnéd tenni, akkor picit több nyílgyökérlisztet használhatunk. A krémet felkarikázott retekkarikákra tehetjük.

 

Húsvéti mézes keksz

  • 1 kg tönköly vagy Graham liszt
  • 2 cm gyömbér
  • 50 dkg természetes édesítő (xilt, eritrit, yacon)
  • 1 dl virágméz
  • 1 citrom
  • szódabikarbóna
  • zabtej
  • mandula a tetejére

Egy kilogramm tönköly/graham lisztet összekeverünk egy evőkanál szódabikarbónával, ugyanennyi reszelt gyömbérrel, egy citrom reszelt héjával. 50 dkg xilitet vízfürdőben hígan folyósra langyosítunk, hozzákeverünk 1 dl sűrű zabtejet, a mézet, majd a liszthez adva alaposan összegyúrjuk. Legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben. A mézes tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és különböző formákat szúrunk belőle. A kivágott formákat sütőpapírral bélelt, vagy teflon tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben (110 C-on) 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt széles ecsettel vagy lúdtollal megkenjük propoliszos mézzel, és meghintjük virágporral.

További ötletek hasznos javaslatok a mióma növekedésének megfékezése és a fiatalos megjelenés megőrzése érdekében a Hormondiétában.

Forrás

http://gyogyszernelkul.com/

http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/3483/mennyire-egeszseges-a-szoja

http://herbacio.ezermester.hu/cikk-5662/Vega_kulonlegessegek_husvetra

http://www.zentrum-der-gesundheit.de/ei-ersatz.html?utm_source=newsletter&utm_medium=E-Mail&utm_campaign=ZDG060316&campaign=ZDG060316

https://en.wikipedia.org/wiki/Natt%C5%8D

http://www.biocity.hu/blog/alapanyagok-a-konyhaban-a-nyilgyoker-arrowroot/

https://www.jenreviews.com/kimchi/

 

 

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

öt + 11 =