Öt mióma növekedés lassító ételkombináció

mióma műtétre várakozás idején

A koronavírus járványra tekintettel március 15-től a mióma műtéteket elhalasztják Magyarországon.

Mióma műtétek típusai: áttekintő összefoglaló   Mióma embolizáció  Mióma laparoszkópos eltávolítása

A koronavírus miatti átmeneti időszakban legfontosabb feladatunk egészségünk őrzése, immunrendszerünk erősítése.

Ezért 5 szervezeted öngyógyító képességét erősítő ételkombinációt szedtem össze. Olvasóink tapasztalatai alapján állíthatom, a hormonegyensúly elérését célzó életmód és táplálkozás heti legalább három alkalommal végzett kismedencei tornával együtt alhasi immunrendszerünket is erősíti.

Az ételkombinációkban az „ördög” a részletekben rejlik. Hiába eszünk tripla vitaminbombának számító ételt, ha az a magas növényi rosttartalomnak köszönhetően fél nap alatt „átfut” szervezetünkön, amivel a tápanyagok 80 %-a a lefolyóban köt ki.

Kapcsolódó bejegyzések: Mióma tünet  Mióma növekedése  Miómák elhelyezkedése  Mióma- menopauza összefüggések 9 pontban  Meddig tart a termékeny kor?  Az ösztrogén dominancia tünetei

Ezért olyan ételpárosításokat mutatok be, amelyekkel a tápanyagok szervezetünkből nem ürülnek ki.

Ösztönösen azt kívánjuk, ami jó nekünk! Magam imádom és kívánom is a hagymát. Ki nem „ sza……le” a szúrós szagát! Most ez legyen a legnagyobb bajunk!

1. Vöröshagyma, lilahagyma, tönkölykenyér

Egyes élelmiszerek hormonrendszerünkre gyakorolt kedvező hatásuk miatt különösen jól passzolnak egymáshoz. Ilyen Például a teljes kiőrlésű kenyér vöröshagymával, lilahagymával, fokhagymával.
A magvas, teljes kiőrlésű kenyér immunerősítő vasban és cinkben rendkívül gazdag. A növényi rostokban gazdag kenyér viszont gyorsan áthalad szervezetünkön, emiatt csupán csekély tápanyag képes beépülni szervezetünkbe.
A nyers hagyma nemcsak rendkívül erős természetes antibiotikum, hanem kiváló vitaminforrás is. A gyökérben A-, B1, B2-, C-, E-vitamin és nikotinsav, ezenkívül ásványi anyagok, például kalcium, magnézium, mangán, foszfor és vas, valamint fehérjék és szívre jótékonyan ható anyagok találhatók.
Tanulmányok igazolják, a kéntartalmú zöldségek mint a hagyma, fokhagyma hatékonyabbá teszik az ásványi anyagok kiválasztását. Szervezetünknek több ideje marad a vas, cink, és a többi tápanyag hasznosítására.

Fotó: Zentrum der Gesundheit

Tipp: Egy szelet tönkölykenyérre locsolj finoman szezámmagolajat. Erre helyezd a felszeletelt nyers hagymát, fokhagymát.2. Sejtvédő paradicsom szurokfüves olívaolajjal

Bizonyára hallottál róla, méheltávolítás illetve változókor után hirtelen megugrik az agyvérzés és az infarktus valószínűsége, ahogy emlegetni szokták a szív és érrendszeri betegségek előfordulása ugrásszerűen emelkedhet. Olívaolaj segítheted szervezetedben megemelni a szívvédő egészséges koleszterin szintet. Az olivaolaj paradicsommal kombináció ezt a hatást a paradicsom likopin antioxidáns tartalma megtöbbszörözi, az oxidatív stressz szintet csökkenti.

Tipp: A nyers paradicsom olívaolajjal szurokfűvel (oregano) még hatásosabb.

3. Erős csontok 40 felett lazaccal és párolt kelkáposztával

A kalcium csontokba épüléséhez D és K vitaminra van szükségünk. Sajnos csak kevés élelmiszerünk tartalmaz D vitamint. Ezek egyike a lazac. A D vitamin bevitel minimuma a napi 1000 NE. Már 25 gramm lazac tartalmazza ezt a D vitamin mennyiséget. Ha a lazac párolt kelkáposztával kerül az asztalra, ez tökéletes kombináció lesz a változókori csontritkulás megelőzésében, az egészséges csontozat megőrzésében.

4. Fekete csoki almával
házi mogyorókrém naranccsal

Talán furcsának tűnhet a párosítás. Az almahéj gyulladáscsökkentő quercetint tartalmaz, a tiszta fekete csoki pedig gazdag antioxidáns hatású polifenolokban, vasban és a mióma növekedését hátráltató D vitaminban. A fekete csoki bármely C vitamin tartalmú gyümölcs kíséretében telitalálat. A kakaóban nem mellékesen érfalvédő katekin is található. A „szívszúrás” panasz 38 év feletti hölgyek körében gyakran jelentkező panasz, ezzel a szívnyugtató ételkombinációval elmaradhat. A pihenést és tornát azonban nem helyettesíti.

Kapcsolódó bejegyzés: D vitaminpótlás tiszta kakaóval

5. Daganat növekedés hátráltató zöld tea fekete borssal

A zöldtea fekete borssal szintén bizarr ötletnek tűnhet. Pedig szerintem ízre nem elvetni való.
Itt az ideje elfelejteni a mézet! Magas GI-vel rendelkezik, csupán ásványi anyagtartalma miatt különb a cukortól. A hormonrendszer védelmében, a mióma növekedés megfékezése érdekében a zöldteában használatos mézet válts le őrölt feketeborsra. A zöldtea egész szervezetünk működését serkenti, bizonyos védelmet nyújt a daganatok keletkezése és növekedése ellen. Ezt a hatást a borsban található piperin tovább erősíti. A borsban található piperin természetes antidepresszáns vegyület, nem elhanyagolható tulajdonsága a bizonyítottan szorongásoldó hatás. Fogyasztása magasabb szerotonin szintet eredményez.

Kapcsolódó bejegyzés: Hogyan vesd be a zöldteát ösztrogén dominancia esetén?

Testmozgás koronavírus járvány karantén idején

A kismedencei tornáról járvány idején se feledkezz meg. Néhány hét vagy hónap elteltével visszaáll a régi rend. Sokan várnak mióma műtétre. A műtét eredményessége függhet szervezeted általános egészségi állapotától. Ezért táplálkozz egészségesen és e napokban is mozogj rendszeresen. Ha szívesen tornáznál a digitális kismedencei tornával megteheted! Kattints!

Inspiráció:

https://www.praxisvita.de/diese-5-essens-kombinationen-halten-sie-gesund-11474.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/vitamin_abc/vitamin_kisokos/likopin

https://hu.wikipedia.org/wiki/Piperin

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/19713/a-paradicsomfogyasztas-hatasai-mit-mondanak-a-kutatasok

https://en.wikipedia.org/wiki/Lycopene

https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_E

https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D

https://en.wikipedia.org/wiki/Oregano

https://en.wikipedia.org/wiki/Quercetin

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/news/brustkrebsrisiko-mit-zwiebeln-und-knoblauch-senken-190905116

életmódhormondiétamióma kezelés természetesen
Comments (0)
Add Comment