Diós tofugolyó

A mióma gyógyításának egyik eszköze a hormonrendszer egészséges működését támogató táplálkozás. Az Omega-3 zsírsavak jelentőségéről már többször írtam a következő bejegyzésekben:

Az Omega-3 zsírsavak miómára gyakorolt hatása

Az Omega-3 zsírsavakban bővelkedő halfogyasztásról Advent első hetén

Az Omega-3 zsírsavak új generációja: a Krill olaj a mióma gyógyításában

A mióma kialakulásában egyik kulcstényező a rossz anyagcsere, a helytelen táplálkozás miatti erős inzulinkiáramlás.


Az Omega-3 zsírsav tartalmú élelmiszerek rendszeres fogyasztásával nemcsak hogy csökkentheted  a menstruáció előtti kellemetlen tüneteket, de inzulin-semlegesítő hatású, helyreállítja az anyagcserét (a cukorbetegség megelőzésében is nagy szerepet játszik) segíti a méregtelenítést, csökkenti az ösztrogén szintet, semlegesíti a káros savakat.  Ezért fogyassz minél több hasznos Omega-3 zsírsav tartalmú ételt. Számunkra az egyik legkönnyebben elérhető Omega-3 zsírsav tartalmú forrás a dió.  A diófa ültetésnek Magyarországon hagyománya van, ezért szinte minden magyar kertben megtalálható a dió. A szójatermékek közül mióma esetében a tofu fogyasztható, ezért álljon itt e két alapanyagból készíthető, könnyű recept.

Diós tofugolyó

Diós tofugolyók

Hozzávalók:

  • 1 csésze finomra vágott dió
  • 2 csésze zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű pékáruból készített)
  • 6 evőkanál finomra vágott vörös és lilahagyma fele-fele arányban
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál préselt fokhagyma
  • 2 evőkanál sörélesztő pehely
  • 4 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál majoránna
  • 300 g szétmorzsolt tofu

Elkészítés:

A diót folyamatos kevergetés mellett megpirítod, majd hozzáadod a fűszereket, aztán a tofut, majd a zsemlemorzsát. Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formálsz a masszából, majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve, fél óráig sütöd. Burgonyapürével vagy önmagában, előételként is fogyasztható.

Klikkelj további hasznos információkért:

Mióma -mi is az? Mióma tünetei Mióma kezelése természetes úton Mióma kezelése orvosi segítséggel 10 hasznos mióma információ, amit érdemes tudnod!

Ha eldöntötted hogy a miómából végérvényesen meg szeretnél gyógyulni, javítanál az életminőségeden és elkerülnéd a műtétet, az utadat itt kezdheted: Tarts velem!

 

Forrás:

HERBÁCIÓ Magazin 2011/3. szám / 40. oldal

 

természetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment