Egy doktornő a változókori információhiányról

Egy doktornő levelét változtatás nélkül teszem ki az oldalra. Dr. M megerősített abban amit tapasztalataink alapján sejtünk.

Egy kezünkön meg tudjuk számolni Magyarországon hány szakorvos foglalkozik változókorú páciensekkel. Nem tekintik anyagilag kifizetődőnek.

Dr. M levele a mióma és változó korral kapcsolatos tájékoztatás, a szelíd gyógymódok ismeretének hiányáról és az orvosi egyetemi oktatás hiányosságairól szól. A szakemberek nem kapcsolják össze a páciens életmódját, a kiváltó okokat a mióma-változókori tünetek megjelenésével. Azt is megtudhatjuk amit sejtünk, a szakembereknek ‘nem éri meg’ változókorú betegekkel bajlódni. Már sokszor leírtuk tapasztalatainkat. A családalapításon túli hölgyek mióma, menstruációs panaszait a szakrendelőkben nagyvonalúan kezelik.

Fotó: pixabay.com

Dr. M írása a mioma.hu olvasók számára

Azt gondolom, én nem küzdök miómával. “Panaszaimat” a változó korral hozom összefüggésbe. Vagyis valójában az azzal járó hormonállapotok megváltozásával.

Orvos vagyok

Gyakorlatilag annyit tanultam erről az állapotról,hogy van. Ha utána akarok nézni, tanulni, olvasni, magyar nyelvű szakirodalom szinte nincs. Egyrészt rettenetesen felháborít, másrészt elkeserít. A klimax a nőgyógyászok között is csak annyiban ismert terület, hogy hormonpótlás. Ja és volt valami balhé egy vizsgálat kapcsán, hogy legyen vagy ne. A nőgyógyászok a családalapításon túli betegeket nem tekintik anyagilag kifizetődőnek, ezért egy kezemen meg tudom számolni, hányan foglalkoznak velük. De az a kevés orvos sem hisz az alternatív módszerekben és nem is tudnak szinte semmit a “szelíd” gyógymódokról. Ez valahol “szakmai “ ártalom másrészt az orvosképzés hibája.
Én egy ideje (angol szakirodalom) alapján saját magamon próbálom “tesztelni”, hogy milyen hatással van rám, ha a táplálkozási szokásaimon változtatok. Kimondottam HASZNOS! Korábban első körben én is gyógyszerekkel kezdtem. Nem vagyok gyógyszerellenes, működött is. Hormonterápia ellenes sem vagyok, azonban határozottan hiszem, hogy van alternatív út. Félre ne értsetek! Én a klimax lefolyásának „megélésének”, “elviselésének” időszakáról beszélek!

Ez az oldal, a kiadványok, e-tekintetben is nagyon nagy hiányt pótolnak! Végtelen örülök,hogy rábukkantam! Gyakorlatilag a magyar nyelvű megfelelője azoknak, amelyeket angolul találtam. Így azonban könnyebb!:-))
És már csak egy mondat.Minden elismerésem,hogy mindezt összegyűjtötted, leírtad és egy ilyen igényes oldalt létrehoztál!

Dr. M

Kapcsolódó bejegyzések

Mióma tünetek: hogyan ismerd fel?

Ösztrogéndominancia, vajon mit jelent? Az ösztrogéndominancia kezelése természetesen: Hormondiéta

A mióma szakorvosi kezelése: milyen lehetőségek állnak rendelkezésre?

A mióma alternatív kezelése

Mióma, miómák elhelyezkedése

 

Comments (0)
Add Comment