Elfelejtett (ösztrogén-kivezető) módszerek

A mióma méretének csökkentéséhez vezető út egyik eleme a bélrendszer, a máj és a közvetlen közelükben található belső nemi szervek méregtelenítése. Tavasszal különösen aktuális a belső rendrakás, méregtelenítés.

A mióma kialakulásának okairól és környezeti hatások összefüggéséről olvasd el korábbi bejegyzéseinket. Jobban megérted majd miért szükséges az emésztőrendszer „nagytakarítása”.

Mi okozza a hormonműködés zavarát? Az ösztrogén szerepe a mióma kialakulásában  Mióma és környezeti hatások

A mustármag és az orvosi aktív szén megkötik a permetszerek, a gyomirtók, a háztartási vegyszerek, kozmetikumok mérgeit, a mióma kialakulásában szerepet játszó idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is. A mustármag és az orvosi szén megkötik továbbá az orvosságok, az ideggyógyszerek, a fogamzásgátlók maradékát is. A mustármag és orvosi aktív szén legyen a természetes patika eszköztárában.

Fehér mustármag

A mustármag egy fűszer. A mustármag az egyik leghatásosabb, legolcsóbb méregtelenítő, kívül-belül méregtelenít. A mustármag kúra mióma-val rendelkező hölgyek számára véralvadás és vérrögképződés hátráltatásában nyújt szerepet. Trombózis megelőzésére is használható.

A mustármag antibakteriális, segíti az emésztést, a magok hatóanyaga fokozatosan tisztítja a belek falát. A benne található zsírsavak szerepet játszanak az emésztőrendszer fertőtlenítésében. Fokozzák a nyál- és emésztőnedvek termelését, szabályozzák az anyagcserét.

Hogyan használd?

Fogyassz naponta reggel és este egy csapott teáskanálnyit egészben, szétrágás nélkül. Igyál rá gyógyteát, például menta vagy csalánteát. Egy kúra időtartama hat-nyolc hét. A kúrát évszakonként, három havonta is elvégezheted. Az őrölt mustármagból készített préselt mustármag olaj a ricinus olajos pakoláshoz hasonlóan az alhasi területre helyezve borogatásként serkenti a vérkeringést, méregtelenít, enyhíti a fájdalmat.

Mustármagos praktikák

Mustármagos lábfürdő

Mustármagos lábfürdőt úgy készíthetsz, hogy őrölt mustármagot önts meleg vízhez keverd el és pihentesd a lábad.

Mustárliszt

Őröld meg darálón a mustármagot. Kapsz egy mustárlisztet. A mustárlisztet egy kevés meleg vízzel kell összekeverned és alhasi borogatást készítesz.

Mustármagolaj

A mustármag külsőleg, a bőrön keresztül is kifejti hatását. A mustármagból készített olaj megszünteti a körmök töredezését és a hajhullást. Mustármag pakolást őrölt magok és meleg víz keverékéből készíthetsz alhasi fájdalmak ellen. A szervezet anyagcsere folyamatát természetes módon szabályozza.

Orvosi aktív szén

Az orvosi szén érdekes szerkezetű anyag, képes saját súlyának többszörösét felszívni. Mágnesként vonzza magához a belekben megrekedt mérgeket. Az aktív szén szerkezeténél fogva egy köbcenti (cm3) szén 1 km2 felszívó felülettel rendelkezik. Ez 40-szer több mint az agyagé. 500 gramm orvosi szén 50 000 millió pórust tartalmaz; tömegének 97-100-szorosát képes megkötni például szén-monoxidból, 180-szorosát ammóniából és165-szörösét kéngázból.

A WHO alapvető gyógyszernek minősíti mérgezések esetén.

Mire jó az orvosi aktív szén?

Az orvosi szenet régóta használják mérgezések esetén. Az orvosi szén a gyomorba jutva olyan felületet képez, amely megköti és eltávolítja a szervezetből a káros hormonhatású vegyületeket:

  • nehézfémeket (ólom, higany)
  • permetezőszer és rovarirtó maradányt
  • élelmiszeripari adalékanyagokat, szín és ízfokozókat
  • fogamzásgátló maradányokat
  • szennyezett vízek káros anyag tartalmát

Egyszerű természetes belső tisztító anyag. Képes megszüntetni a hasi puffadást és gázképződést.

Az orvosi aktív szén egyszerű, olcsó és hatásos tisztító tavaszi megújulást segítő szer. Sajnos ma már kevésbé ismert.

Legyen a táskádban mindig természetes orvosi aktív szén, rovarcsípés mérgezést is semlegesíthetsz vele!

Tavaszi tisztító kúra orvosi szénnel méhmióma esetén

Orvosi aktív szén 15 napon át 3 x 2 evőkanálnyi. Majd 3 x 1 evőkanálnyi 4 hónapon keresztül. A kúra megtisztítja a belső szerveket, hozzájárul az ösztrogén dominancia kezeléshez, a mióma méretének csökkentéséhez.

Dr. Yatzidis athéni orvos bizonyította, hogy még napi 50 gramm 20 hónapi fogyasztása sem jár semmilyen mellékhatással vagy hátránnyal.

A mustármag és az orvosi aktív szén hatékonyan bontja le a hormonrendszert károsító ösztrogén hatású vegyületeket.
Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, Mióma főoldal  Mióma történetek

Forrás:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/6434/az-orvosi-szen-pozitiv-hatasa

http://www.egeszsegkalauz.hu/mergezesek/faszen-kura-mi-az-igazsag-108789.html

http://www.sokszinuvidek.hu/Kiemelt-cikkeink/2447-Dr-Fasz%C3%A9n,-az-%C3%A1ltal%C3%A1nos-orvos

http://impulsermagazin.com/hu/parszazas-csodaszerek/

https://anatur.hu/blog/az-aktiv-szen-hatasai

természetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (1)
Add Comment
  • Tóth Teodóra

    A széntől szorulásom lesz, ha ennyit eszek belőle! ezért használják hasmenésnél.