Erdei gombafélék a mióma étrendben

Miért fontos miómás hölgyek számára a D-vitamin pótlás?  Mennyi a mióma növekedésének megállításához szükséges D-vitamin szint? Milyen élelmiszerekben található D-vitamin? Hogyan főzzünk D-vitamint is tartalmazó, tápanyagban gazdag gombás egytálételt? Korábbi és lenti bejegyzéseinkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Mióma hajlamosító tényezők egyike a D-vitamin hiány

Szerencsére ma már egyre nagyobb hangsúlyt kap a mióma kezelésében is az életmódorvoslás. Ehhez pedig a betegséghez vezető okok feltárására van szükség. Mióma hajlamosítő tényezők egyike a D-vitamin hiány, amit nem lehet eleget ismételni.

Az ősz beköszöntével, a napsütéses órák csökkenésével elérkezett a D-vitamin pótlás ideje. Fontos feladatnak tartom a hölgyek tájékoztatását azzal a céllal, hogy a tél végi siralmas számon javítsunk, amely szerint a hölgyek 80 százaléka D-vitaminhiányban “szenved”. A D- vitamin pótlás jelentőségéről, mennyiségéről, a D-vitamin szint mérés lehetőségeiről korábbi bejegyzésekben írtunk.

Télen nyáron napfürdő

Minden napozás ellenes kampány ellenére, saját véleményem, hogy a napon tartózkodás szükséges. Jómagam amikor csak tehetem kerülöm a zárt tereket. Túrázom, biciklizem, kertészkedem. Ha úszni megyek, télen nyáron előnyben részesítem a nyitott medencékkel rendelkező egri strandot a fedett uszoda helyett. Számomra egy park közepén, fák ölelésében, felhőkben gyönyörködve az úszás igazi élmény, amit minden hölgynek ajánlok.

Erdei gomba mint D-vitamin forrás

Bár tudjuk hogy étkezéssel csak csekély mértékben vagyunk képesek pótolni a D-vitamint, nem árt tisztában lenni a D-vitamint tartalmazó élelmiszerekkel. Most amikor a szárazság után napokig esett, itt a lehetőség a D-vitamin forrásnak számító erdei gombák gyűjtésére vagy piacon vásárlására. Változatos gombás ételekkel színesíthetjük őszi hormondiétánkat. A gomba könnyű, tápanyagdús, nyolcvan százaléka víz.  Egyéni érzékenységet figyelembe véve, nőgyógyászati műtétek diétájába is passzolhat.

Fotó. leckerscmecker.de
Erdei gombák szárítása

Ha nagyobb mennyiségű gombánk van, száríthatjuk gépben vagy teraszon. Alaposan mosd meg a gombát, szeleteld, majd fektesd sütőpapíron tepsibe. Szárítsd légszárazra, amíg pattanva nem törik.

D-vitamint tartalmazó erdei gombák

Gomba egytálétel salátaágyon

Hozzávalók
  • 1 db édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 300 gramm vargánya
  • 3 ág oregano, kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • Parajdi só
  • frissen őrölt bors
  • egy evőkanál citromlé
  • 8 salátalevél
  • 2 szelet tönkölybúza kenyér
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát meghámozod, megmosod, kisebb darabokra vágod. A hagymát megtisztítod, apróra vágod. A két szelet kenyeret 1×1 cm-esre kockázod. A vargányagombát megmosod, csíkokra vágod. Az oregánot, kakukkfüvet megmosod, papírtörlőn megszárítod.

2. A kenyérkockát kevés olajon megpirítod.

3. Az olajat vasserpenyőben felmelegíted, az összes alapanyagot (oregano, kakukkfű kivételével) edénybe öntöd. Állandó kevergetés mellett először magasabb, majd kisebb hőfokon megpirítod, addig amíg az édesburgonya puha és szép barna nem lesz. Sóval, késhegynyi borssal, citromlével ízesíted.

4. A salátaleveleket megmosod, megszárítod, csíkokra téped, a tányérokra helyezed. A pirított gombakeveréket a salátalevelekre halmozod. Az edényt ismét a tűzhelyre teszed, négy evőkanál vizet teszel bele, összekevered. Az így kapott gombaszafttal meglocsolod az egészet.

Jó étvágyat kívánok!

Villámcsapásszerűen tíz centiméteresre, két kg súlyúra a mióma nem nő meg

Évek kellenek.
Egyelőre panaszmentes vagy?
Kisebb miómával ne várd meg a tüneteket,
sem pedig a műtétet. Cselekedj!

A Mioma Organic Life 3.0 életmódprogram összefoglalja a mióma zsugorításához szükséges tennivalókat.
A Hormondiéta a magas ösztrogénszint ellensúlyozására alkalmas recepteket tartalmaz.
A kismedencei Női Egészségtorna a méh és petefészek vérkeringését serkentő torna, erősíti a méh tartó szalagokat, kismedencei izmokat.

A három terméket egyben kedvezményes áron itt rendelheted meg.

Forrás:

Wilde oder gezüchtete Pilze: Was ist der Unterschied?

 

hormondiétamióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment