Fókuszált ultrahangos mióma eltávolítás 2017 augusztusban

A mioma.hu olvasói rendszeresen érdeklődnek az MR vezérelt fókuszált ultrahangos mióma eltávolítás iránt. Korábban olvashattál már egy Bécsi Klinikán végzett beavatkozásról, most a Németországban élő Marcsi osztja meg tapasztalatait.

A műtéti előkészületekről itt olvashattál korábban. Olvasói levél:https://mioma.hu/olvasoi-level-a-mioma-ultrahangos-eltavolitasanak-elokeszuleterol/

MRGFUS kezelés Németországban (Marcsi beszámolója)

A kezelés előtti napon nem dolgoztam. Egész nap csak levest és gyümölcslevet ittam. Sokat pihentem és a klinikától kapott két gyógyszert bevettem. Részletes tájékoztatást kaptam a gyógyszerről, miszerint 12 óra és 18 óra között kell bevenni. A gyógyszer 10-12 óra alatt fejti ki hashajtó hatását. A cél a belek tisztítása, hogy a bél üres legyen. Egy gyenge reggeli engedélyezett volt. Én egy pirítóst ettem. A kezelésre fél órával a megbeszélt időpont előtt értem oda a férjemmel. Nagyon izgatott voltam. Egy megbeszéléssel kezdődött a kezelés, ahol a férjem is jelen volt. Persze a kísérő jelenléte itt nem kötelező, viszont a hazavezetésnél fontos, mivel a kezelt nem vezethet. 

A miómák inaktívvá válnak

Az asszisztensnő elmondta, hogy a kezelés után a most kőszerű állagú miómáim szerkezete fog megváltozni és lággyá alakul majd át, ami a gyermekáldásnál nem fog már problémát okozni. A mióma teljesen nem tűnik el, de zsugorodhat. A legfontosabb, hogy nem lesznek már aktívak a miómák, nem nőnek. A kezelés előtt ki kellett töltenem egy kérdőívet. (Kérdésekre kellet válaszolnom a gyógyszerérzékenységekről, van-e bármilyen fém a testemben-implantátum, bőrsérülés, allergia stb.)

fotó: hubpages.com pinterest.se

Tájékoztatást kaptam a kezelés lehetséges mellékhatásairól:vérzés a menstruációhoz hasonlóan, fájdalom, láz, hányinger, melegségérzés a kezelés alatt, bőrégés, bélsérülés, méhsérülés (erre azt mondták, még ilyen a klinikán nem fordult elő de nem zárható ki, esetleg gerincidegi irritáció.)

A fókuszált ultrahangos mióma eltávolítás menete 2017 augusztusban

A kezelés megkezdése előtt részletes tájékoztatást kaptam a beavatkozás folyamatáról. Ez a következők szerint zajlott:

  • Nyugtatót kaptam.
  • Egy elöl félig nyitott kórházi köpenyt kellett felvettem.
  • Egy tolható kórházi ágyra fektettek, majd katéter és kanül behelyezése következett.
  • Kontrasztanyagot fecskendeztek a kanülbe. (Közben folyamatosan tájékoztattak a kezelés lépéseiről) Egyáltalán nem fájt a katéter felhelyezése.
  • A Főorvos Úr felvázolta a kezelés menetét, miszerint először képeket készítenek a miómákról hogy az időbeli változásokkal tisztában legyenek. Majd a méhet „előre kell kicsit igazítani”, ha nem úgy fekszik ahogy a kezelés során szükséges. Így előfordulhat hogy a húgyhólyagot 200 ml folyadékkal, a végbelet géllel töltik fel. Ezzel a méhet „előre tolják”. A kezelés ezáltal könnyebben elvégezhető. (Ezért volt szükséges a belek tisztítása, mert így az orvosok szabályozhatják a méh helyzetét a géllel való végbélfeltöltés és a húgyhólyag feltöltéssel)
  • Felsegítettek a gépre a katéterrel együtt. Úgy kellett feküdnöm, hogy a hasam egy hideg vízzel teli négyzetbe érjen. A köldöknek a négyzet felett kell lennie. Segítettek a pontos felfekvésnél és betoltak a gépbe.(A katétert a lábaim mellett elvezették.) A kezembe adtak egy vészgombot. Megkértek hogy csak akkor használjam ha elviselhetetlen fájdalmat érzek. Fájdalom a gerincben, lábakban vagy a hasfalon bőrégés formájában jelentkezhet.
  • Az egyik ujjamra egy pulzusmérőt helyeztek. Képeket készítettek a miómákról és előreigazítottak a méhet. Minden pontosan a Főorvos Úr előzetes tájékoztatása alapján zajlott. A végbélbe történő géladagolás kicsit kellemetlen volt. A húgyhólyag feltöltését meg sem éreztem.
  • Ismét visszatoltak a gépbe és kaptam egy oxigéncsövet is az orromba, amit a fül mögött az állnál rögzítettek.
  • Kaptam még egy erős fájdalomcsillapítós nyugtató koktélt. A kezelést szinte végig aludtam. Az időérzékemet elvesztettem. Arra ébredtem hogy fáj a hasam. Melegérzet volt a hasamban erős menstruációs görcshöz hasonlóan. Háromszor is végiggondolkodtam megnyomjam-e a vészgombot. De végül nem nyomtam meg, kibírtam a fájdalmat. Szerencsére hamar elmúlt a fájdalom és vissza is aludtam. Az asszisztens szavaira ébredtem.
  • Visszasegítettek a guruló korházi ágyra. A Főorvos tájékoztatott a kezelés eredményéről. A kezelés 80 %-os eredménnyel zárult, mivel a méhhátsó részén található 2 kisebb miómát nem kezelték a gerinc közelsége miatt.
  • Betoltak egy szobába ahol 2 órát pihentem.
  • Felhívták a férjem hogy jöhet értem.
  • Kaptam egy infúziót (valami cukrosat azt mondták jót tesz)
  • Egy távirányítós hívógombbal jeleztem a nővérnek az infúzió lefolyását, mert már nagyon haza akartam menni. (Ha szerettem volna, még egy napot ott maradhattam volna.)
  • Kivették a katétert, kanült, infúziót leszerelték. Megmérték a vérnyomásom, pulzusom és haza engedtek. Kaptam otthonra fájdalomcsillapítót és kúpot is ha hányingerem lenne. (Nagyon nagyon kedves volt mindenki.)
  • Tájékoztatót kaptam a további teendőkről, mely szerint nem vezethetek és semmi szúrós tárgyat nem használhatok. Fél év múlva kontroll.
  • 3 napig kerülni kell a sportot. Nem szabad nehéz zsíros ételt enni amíg a gyomrom gyenge.
  • Biztosítottak bármikor telefonálhatok ha bármi kérdésem vagy problémám lenne. A kezelés utáni napon a fájdalom és a láz normális. 48 órán túli panasz esetén értesítenem kell a klinikát.
  • Egy hetet voltam betegállományban összesen. Elviselhetetlen fájdalom, túlzott vérzés, más rendellenesség nem jelentkezett.
  • A kezelés sikeres volt. Az eddigi tapasztalatom alapján nem bántam meg, hogy a kezelésen részt vettem. Sehol sem találkoztam még ilyen kedves és figyelmes személyzettel. A félelmem a kezeléstől alaptalan volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Klinikát Dachauban (Bajorország)!

 

A cikkben szereplő sorstársunk neve és címe a szerkesztőségben. Ha szeretnéd vele felvenni a kapcsolatot írj az info@mioma.hu e-mail címre.

MRGFUS Magyarországon

A Medicalonline.hu internetes oldalon 2003 áprilisi cikkben olvasható a következő írás, mely szerint az eljárást Magyarországon is bevezették volna, ajándékba kaptunk egy hárommiliió dollár értékű berendezést.

Január végén vált teljesen üzemképessé az a nagy teljesítményű, fókuszált ultrahang-terápiás készülék, amellyel jelenleg méh-myomát, a jövőben viszont a jóindulatú daganatok széles skáláját fogják fájdalommentesen gyógyítani. A Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikáján elhelyezett, hárommillió dollár értékű készülék megvásárlásához az InSigtec Ltd, a Plaza Centers (Europe) B.V. és a General Electric Medical Systems közös adománnyal járult hozzá.”

Információim szerint, valamint a mioma.hu olvasók nyomozásának köszönhetően megtudtuk, hogy a berendezés pár hónapig állomásozott az érintett klinikán. A berendezést nem üzemelték be, nem használták, majd visszaszállították azaz elvitték Magyarországról. Most 2017-et írunk. 14 év telte el azóta.

Sajnos emiatt kell elmennünk Ausztriába vagy Németországba.

 

További tippek és fortélyok, természetes eszközök, életmód a méh és petefészek egészsége érdekében: Mioma Organic Life 2.0
Táplálkozás, receptek, házi módszerek a hormonegyensúly helyreállítása érdekében: Hormondiéta
mióma műtét
Comments (0)
Add Comment