Olvasói levél a mióma ultrahangos eltávolításának előkészületéről

A méhmióma MR vezérelt fókuszált ultrahangos eltávolítása Magyarországhoz  legközelebb egy Bécs melletti klinikán, valamint a németországi Dachauban az un. Mióma Központban (Myomzentrum) lehetséges.

Mariann Németországban él, innen követi figyelemmel a mioma.hu híreit. A bajorországi klinikán szerzett tapasztalatát osztja meg a mioma.hu olvasóival. Lent Mariann írását olvashatod.

Mioma.hu olvasói történet 2017 júliusban

Boldog vagyok hogy megtaláltam az interneten keresztül a tájékoztatót a dachaui MRgFUS klinikával kapcsolatban. 2017 06.19-én voltam MR vizsgálaton. Reméltem a legjobbakat, hogy kezelhetőek lesznek a miómáim. 2 éve várat magára a gyermekáldás. Sajnos a nőgyógyászom nem tudott semmit tanácsolni a probléma megoldására. Első kezeléskor még operációt javasolt, majd vérvétellel a hormonszint ellenőrzés is megtörtént.

Ezt követően pedig pont az ellenkezőjét állította miszerint nem javasolja a műtétet, mert akkor nem lehetnék utána terhes. Az ösztrogén szintem magas volt, de úgy beszélt az eredményekről mintha a hormontesztem rendben lenne. Megemlítettem a dachaui MRgFUS Klinikát, amiről ő nem tudott. Szomorú hogy a nőgyógyászok erről a lehetőségről nem tájékoztatnak.

Szerencsés vagyok hogy Németországban élek. Ráadásul a biztosító fizeti a kezelést. Az MR vizsgálat eredményéből derül ki a mióma pontos mérete, elhelyezkedése. Ez alapján állapítják meg az orvosok hogy a kezelés nálam elvégezhető-e. Úgy tűnik ez az utolsó lehetőségem.

MR vizsgálat eredménye

Az MR vizsgálat alapján a kezelés nálam elvégezhető. A főorvos úr az MR vizsgálat alapján megállapította, a miómáim elhelyezkedése lehetővé teszi a miómák fókuszált ultrahangos eltávolítását. A miómával rendelkező nők csupán 25 százaléka részesülhet ebben a kezelésben. A klinika szakemberei rendkívül kedvesek, a beavatkozás menetéről részletes tájékoztatót kaptam.

Sajnos az én méhem mint kiderült kettős méh, vagyis felül szív alakú formája van, ami esetlegesen a későbbi terhességnél vetélést is eredményezhet. Erről eddig nem is tudtam.

A miómák száma

5 db miómám van. Egy 5 centis, egy 3 centis és három kicsi. Kaptam időpontot is a kezelésre, ami augusztus 17-én lesz. Ki kellett töltenem egy kérdőívet, majd CD-n kaptam meg az MR felvételeket egy tájékoztatóval együtt. A kezelés előtti napon csak folyadékot lehet inni (víz, leves, gyümölcslé).

Az ultrahangos mióma eltávolítás nem lesz teljesen fájdalommentes. Ahogy az asszisztensnő elmondta, lesznek olyan pillanatok amikor a fogakat össze kell szorítani, de a fájdalom gyorsan megszűnik. Ki kell bírni. Katéterem is lesz. Minderről részletesebben a kezelés után, azaz augusztus 17. után írok.

Mariann beszélgetése Dr. Matthias Matzko főorvos úrral

Említettem a főorvosnak, hogy magyar weboldalról értesültem az eljárásról. Meglepődött. Amikor beszélgetésünk elején kiderült hogy magyar vagyok főorvos úr viccesen megkérdezte, hogy tudom-e mit jelent a neve: Dr. Matthias Matzko? Igen, tudom mit jelent mondtam és mosolyogtam. Matzko jelentése tudomásom szerint pénztároló szekrény, pénztárca. 

 

Természetes megoldás

• az ösztrogén dominancia csökkentése, a hormonegyensúly megteremtése
• a 38+ menstruációs vérzészavarok enyhítése
• a méheltávolítás elkerülése érdekében

Mellékhatás nélküli szelíd módszerek itt: Mioma Organic Life,  2.0  Hormondiéta

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Tudnivalók a dachaui MRgFUS Klinika fókuszált ultrahangos mióma eltávolításról

Első személyes tapasztalat a mióma ultrahangos eltávolításáról (Bécs)

Mióma műtét (ÚJ)

Egy halogatott mióma műtét története

10 tudnivaló a női méhről

méhmegtartásmiómaorvosi eljárások a mióma kezelésbenszervmegtartó műtétek
Comments (0)
Add Comment