Gyógynövények, főszernövények kivonata készül csúcstechnológiával a Tolna megyei Bikácson

A mióma természetes úton történő gyógyítása, a mióma tünetek enyhítésére megoldást nyújthatnak a progeszteron hatású gyógynövények, teakeverékek fogyasztása, a mióma kialakulásában szerepet játszó ásványi anyag és vitaminhiány pótlása. Ezzel kapcsolatos jó hír, hogy a gyógynövények hatóanyagait egyedülálló, széndioxid biotechnológiával kinyerő vállalat kezdte meg működését Bikácson.

Az eljárás azért számít BIO-eljárásnak, mert a széndioxid nem oldja ki a műtrágyavegyületeket, nehézfémeket a növényekből. Hatóanyagot tekintve azonban 20-50 szer nagyobb hatóanyag koncentráció elérésére van lehetőség.

Kozmetikumok és növényi gyógyszerek alapanyaga, fűszernövények kivonata készül biotechnológiával a Tolna megyei Bikácson.


Gyógynövény feldolgozás Bikácson

A kutatások több mint tíz éve kezdődtek, a bikácsi telephely létrehozása is több évre tekint vissza, a gyártást és kutatást végző  magyar tulajdonú cégnél. A vállalat 2013-ban alakult.

A cég Bikácsi telephelyén hatvanhétféle növény hatóanyagait nyerik ki. Az eljáráshoz általuk használt berendezés az egyetlen az országban, oldószerként cseppfolyósított szén-dioxidot alkalmaznak.

A Mezőföld  tápanyagokban gazdag jóminőségű fekete földje kiválóan alkalmas gyógynövény termesztésre, aminek hagyománya is van a környéken. A Tolnai megyei Bikács környéke  ideális terület a legjobb minőségű gyógy- és fűszernövények termesztésére.

A szomszédos nagydorogi önkormányzat koordinálásával a termesztést is ösztönzik. 2013-ban majoranna és macskagyökér, idén már több növényfajta termesztése folyik a környező településeken. A szén-dioxid nem oldja ki a műtrágyavegyületeket, nehézfémeket, ezért bioeljárásnak számít.

A szén-dioxid eljárás a hagyományos eljárásoknál sokkal nagyobb koncentrációt – akár 20-50-szerest – tudnak elérni, amit analitikai vizsgálatok bizonyítanak. A Bikácson nyert extraktumok, azaz kivonatok fűszer- és kozmetikai ipar, valamint a növényi gyógyszergyártás alapanyagául szolgálnak.

A gyógynövény kivonatokat belföldön és külföldön is értékesítik.

A bikácsi feldolgozóban kutatási program is zajlik a Pécsi Tudományegyetemmel közösen. A vöröszőlőfajták héjából kinyerhető rezveratrol kivonási paramétereinek optimalizásán dolgoznak. A világon elsőként a Pécsi Tudományegyetemen tesztelték a vörös szőlőfajták magjában és héjában található, rezveratrol nevű hatóanyag élettani hatását, a kísérlet pedig egyértelműen pozitív eredményt hozott. A bikácsi üzem vezetője azt mondta, hogy a rezveratrolt hungarikummá szeretnénk nyilvánítani, az ehhez szükséges lépéseket már megtették.

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

Iratkozz fel a Mióma Blogértesítőre!

Rendszeresen frissülő információt kapsz a betegség kialakulásának hátteréről. Választ kapsz arra a kérdésedre, milyen lehetőségeid vannak a panaszaid enyhítésére természetes módon? Mit kerülj az életmódodban annak érdekében, hogy visszanyerd a mióma előtti életminőséged? Hogyan tudod elkerülni a mióma műtétet?

Tarts velem!

 

Forrás:

http://profitline.hu/hircentrum/hir/303497/Csucstechnologiaval-nyerik-ki-a-gyogynovenyek-hatoanyagait-Bikacson

http://hvg.hu/kkv/20140109_Kulonleges_bioeljarassal_nyerik_ki_a_gyog

http://www.hirklikk.hu/facebook/page/article.php?id=753276

Comments (0)
Add Comment