Algák a mióma étrendben

A mióma kialakulásának egyik oka bizonyos vitaminok, ásványi anyagok hiánya és a mérgező ösztrogénhatású vegyületek emésztőrendszerben, a belső nemi szervekben történő felhalmozódása. Egy további ok lehet még a pajzsmirigy alulműködés is. A miómák miatt pedig erős vérzés, ennek következtében vashiányos vérszegénység alakulhat ki. Ezekre a problémákra megoldást nyújthat az algák rendszeres fogyasztása. Az algák a makrobiotikus étkezésben is helyet kapnak és jól pótolják a vegetáriánus étkezés miatti aminosav hiányt. Az algák kaphatók kapszula, őrlemény, szárított vagy préselt levelek formában.

Algafélék a mióma étrendben

  • Több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak mint sok más táplálék. Különösen sok bennük a hormonrendszert támogató jód, a kálium, a B, C, E vitaminok. Az algák tartalmaznak még linolénsavat (a legfontosabb Omega-3 esszenciális zsírsav), nukleinsavakat és klorofillt. Az algák klorofillja kiváló sejtregeneráló, tisztító, fertőtlenítő, baktérium és vírusellenes hatású. Krónikus kismedencei gyulladások esetén jótékonyan hat.
  • Az algák egyszerű felépítésű elsősorban vízben élő növények, más néven moszatok. Tökéletes összetételű tápanyagnak számítanak. Könnyen emészthetőek, mivel szárazanyag tartalmuk jelentős része kis molekulákból áll. Az algák teljes értékű fehérjének számítanak, ezért vegetáriánus étkezés esetén jól pótolják a hiányzó aminosavakat.
  • A tengeri algák és a hínárfélék B-2 vitaminban és ásványi anyagokban rendkívül gazdagok, védelmet nyújtanak a testben lerakódott nehézfémek mérgező hatásától, megkötik a szabad gyököket, hidratálják a bőrt.
  • Az algák alkalmasak hiányállapotok megszüntetésére, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok bejuttatására.
  • Magas természetes jódtartalma miatt hasznos lehet csökkent pajzsmirigy alul-működés helyreállítására. Az algák fogyasztásával a sovány nők meghízhatnak, a kövér nők lefogyhatnak, mivel kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködést. Ez persze csak egészséges pajzsmirigy esetén működik. Az egyre gyakrabban előforduló pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto betegség) esetén az algák fogyasztása már nem elég.
  • Az algák vashiány és vérszegénység esetén is hatásos anyagok mivel a vas szerves kötésű komplex formában található meg bennük.
  • Székrekedés vagy bélgáz képződés, felfúvódásnál szintén segítségedre lehetnek.
  • Az algáknak olyan erős vírusellenes a hatása, hogy állítólag még az AIDS betegséget kiváltó HIV vírus szaporodását is gátolják.

 

Legismertebb algafélék

  • chlorella
  • spirulina
  • wakame
  • kombu

 

A chlorella elősegíti a nehézfém kivezetést

Japán kutatók igazolták, hogy a chlorella mikro alga segített az uránnal és ólommal fertőzött vidékeken, segített a víz közelében élő emlősök szennyeződésmentessé válásában. A chlorella rengeteg más szennyező anyagtól való megszabadulásban, a szervezet méregtelenítésében rendelkezik áldásos hatásokkal. A chlorella-nak a dioxin eltávolításában is vannak már bizonyított eredményei, illetve az amalgám fogtömésekben lévő higanyt is nagy hatékonysággal vonja ki a szervezetből. Számos európai országban, egyre több fogorvos ajánlja mind a betegeinek, mind az amalgámmal dolgozó munkatársainak a chlorella rendszeres fogyasztását.
A tudósok előtt is közismert, hogy a nehézfémek szervezetünkben történő lerakódása, nemcsak daganatok, köztük a mióma hanem más ijesztő betegségek (például az Alzheimer kór) kialakulásának is forrása lehet. A sejtfal szerkezete miatt a Chlorella egy elsődleges méregtelenítő anyag lehet ilyen betegségeknél.
A Spirulina a hiperaktivitással diagnosztizált gyerekeknél és felnőtteknél nyújt segítséget, azáltal hogy a hiperaktivitást leginkább előidéző alumíniumot, illetve a széntetrakloridot a szervezetből eltávolítja.

Jó tudni

Az egyéni érzékenység figyelembe vétele mellett pajzsmirigy túlműködésnél szedésük nem ajánlott. Itt a jódbevitelt korlátozni kell, a jódot tartalmazó algák minimális mennyiségben fogyaszthatók.

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

Forrás:

Kürti Gábor: Vitamin ABC – Gyógyulás

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hashimoto-thyreoiditis

http://www.spirulina-chlorella-microalga.com/chlorella-alga-a-meregtelenites-kiralya/

http://www.femina.hu/fogyokura/alga

 

 

mióma kezelés természetesenmióma okatermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment