Imádod a nutellát? Íme a hormonbarát változat

Hormonbarát nutella csupán három alapanyagból

Mióma, ösztrogén dominancia, adenomiózis, perimenopauza esetén a szakorvosi ellátás mellett életmód-változatással képes lehetsz enyhíteni a tüneteket. Már néhány egyszerű intézkedés segíthet. Válogasd meg az élelmiszer beszerzési helyeket, alakítsd ki a vegyszermentes háztartást, naponta készíts friss ételeket, kerüld az ízfokóval, glutamáttal dúsított félkész terméket. Az oldalon rendszeresen osztok meg az életmódváltoztatást megkönnyítő tippeket.

A hormondiéta receptgyüjtemény az életmódváltásban nyújt segítséget. A hormondiéta nem tiltásokra épül. A nutelláról sem kell lemondanod, csupán válaszd az otthon elkészíthető egészséges helyettesítőket.

Hormondiéta nutella

Legnépszerűbb csemegéink egyike a nutella. Fogyasztjuk pirítósra kenve reggelire vagy főétkezések között egy-két kiskanállal magában. Magas cukortartalma miatt nem tartozik a hormonrendszer kímélő élelmiszerek sorába, ezért született meg egészséges változata. Így a nutelláról az életmódváltóknak sem kell lemondania. A hormonbarát nutella receptekkel célunk a természetes, vegyszermentes, vitaminokban gazdag, főzés és állati eredetű összetevő mentes finomság előállítása.

Származás

A nutella a XIX. századi európai kakaóhiánynak köszönheti születését, amikor egy bojkott miatt a brit gyarmatokról nem érkezett kakaó a kontinensre. Leleményes olasz cukrászok az aranyárban mért csokoládét olcsó darált mogyoróval helyettesítették. Az eredeti nutella túl édes. Tömény cukortartalma miatt tartósítóra sincs szüksége. Összetevők: cukor, pálmaolaj, mogyoró (13%), kakaó, tejpor.

Hormonhatás

A nutella a vércukorszintet hirtelen emeli meg, ezért rövid idő elteltével újra éhesek leszünk. Mogyorón, kevés kakaón kívül alig található benne tápanyag. Magas cukortartalma szervezetünkben gyulladás előidéző hatást vált ki. Magas GI és magas kalóriatartalma miatt a hormonegyensúly diétában minimális mennyiség engedhető meg. A hagyományos nutella egészséges, vitaminokban gazdag változatát az alternatív nutellát így késztheted el. Két receptből választhatsz: banános avokádós és datolyás, mogyorós nutella.

Banános avokádós nutella

  • 2 érett avokádó
  • 2 érett banán
  • 4 teáskanál bio cukormentes kakaópor
  • víz

A banánt és avokádót meghámozod, villával áttöröd. A kakaót hozzáadva a krémes állag eléréséig botmixerrel pürésíted.

Az alternatív hormondiéta nutellához csupán három alapanyag szükséges: banán, avokádó, 90 százalékos cukormentes kakaó. Fotó: pinterest.com

Datolyás mogyorós nutella

Hozzávalók kétszer 2.5 dl üveg elkészítéséhez

  • 30 dkg mogyoró, dió, mandula vagy bármilyen magkeverék
  • 250 dkg kimagozott datolya
  • 40 gramm kakaópor
  • szűrt víz
  • vaníliaág
  • fahéj
  • 3 kiskanál mogyoró / mandula darab
Elkészítés

A datolyát vízbe áztatod. Egy öntött vas edényben megpirítod a mogyoró keveréket.
A megpuhult datolyát szitán átszűröd. A mogyorót mixerben pürésíted, hozzáadod a datolyát, kakaót és sót. Vízzel felöntöd a kívánt állag eléréséig. Krémes állag eléréséig pürésíted.

Szavatosság

Hűtőben egy hétig eltartható A házi egészséges nutellát hormondiéta brownie elkészítéséhez is használhatod. Köleslisztből készült palacsintát kenhetsz meg vele.

Kapcsolódó bejegyzések

Professzor Dr Ingrid Gerhard: Méhmióma öngyógyítás     Mióma, antiösztrogén diéta ősszel  Természetes C-vitamin forrás: csipkebogyó őrlemény  Mit nassoljunk mióma esetén?

A mioma.hu szelíd nőgyógyászat 38+

közösség célja a mióma, ösztrogén dominancia, adenomiózis, perimenopauza tünetek enyhítése, a panaszmentes élet és jobb életminőség elérése. Kattints a három termék egyben kedvezményes ajánlatért. Most két karácsonyi ajándék tanulmányt küldünk makrobiotikus sütemények karácsonyra és hormondiéta karácsonyi menüjavaslat címmel.

Forrás

https://www.smarticular.net/nutella-alternative-schokoaufstrich-rezepte-selber-machen-vegan/

https://www.smarticular.net/vegane-nutella-alternative-avocado-bananen-creme-selber-machen/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nutella

 

életmódhormondiétamióma kezelés természetesen
Comments (0)
Add Comment