Mióma természetes és alternatív gyógymódok

Ha Te is a természetes gyógymódok híve vagy, a méh-mióma természetes kezelésénél kalkulálj a hosszabb gyógyulási idővel. Cserébe kevesebb mellékhatással és szövődménnyel számolhatsz mint a mióma gyógyszer, a mióma eltávolító beavatkozások vagy a mióma embolizáció esetében.

Kiindulópont a mióma kialakulásának okai menüpont

Itt megtalálod a miómához vezető életviteli problémákat. Ha egy kicsit befelé figyelsz, fel fogod ismerni hogy a Te esetben melyek voltak azok a kiváltó okok amelyek a betegséghez vezettek. Ha ezt felismered könnyebb lesz az életviteli változtatásokat megtenned.

Cél az ösztrogén, progeszteron hormonok egyensúlya

A mióma ösztrogén-függő daganat, növekedését a magas ösztrogénszint hajlamosítja. Ezért célod az ösztrogén, progeszteron egyensúly helyreállítása.  Az ösztrogénszint csökkentése és a progeszteronszint emelésének egyik pillére az irányító funkciót ellátó agyalapi mirigy és a petefészkek működésének serkentése.  A következőkben (a teljesség igénye nélkül) a mióma természetes kezeléséhez, a mióma zsugorításához vezető lépéseket sorolok fel.

Kapcsolódó bejegyzések:

Mióma kezelése természetesen I.

Mióma kezelése természetesen II.

Mióma kezelése természetesen III.

Ösztrogén kitettség csökkentése

Azért hogy a hormonrendszert ne tedd ki több terhelő ösztrogén hatásnak, minmalizáld környezeted ösztrogén terhelését.  Zöld konyhával, zöld háztartással és biokozmetikumokkal az ösztrogén hatás mérsékelhető.

  • zöld konyha

A zöld konyhában természetes, friss beszerzésű vegyszermentes bio élelmiszereket használunk. Itt nem az ár a legfontosabb. A beszerzésnél a szupermarketek helyett az otthoni kiskertre és kistermelő piacokra kerül a hangsúly.

  • zöld háztartás

Ösztrogén hatású vegyületeket tartalmazó tisztítószereket természetes környezetbarát anyagokkal helyettesíted. Több száz méter mélyről feltörő hormonmentes forrásvizet használunk. A klórozott vizű uszodákat mellőzzük. (Ezzel is csökkenthető a szervezetbe kerülő idegen ösztrogének mennyisége.)

  • kozmetikumok

A bőrön keresztül gyorsabban szívódnak fel az ösztrogén hatású vegyületek, ezért térj át a vegyi anyag mentes kozmetikumokra.

Az ösztrogén kitettség mérséklésével, az ösztrogén hatású vegyületek kivezetésével, hormonegyensúly gyógynövényekkel és kismedencei tornával a mióma kezelése természetesen, életmódváltoztatással is lehetséges. Forrás: unsplash.com

A szervezetbe jutott felesleges ösztrogének kivezetése

  • meditáció

A napi egy óra csendes elmélyülés a stressz hormonok szintjének csökkentésével járul hozzá a hormonegyensúlyhoz.

  • kismedencei vérkeringést serkentő torna

A kismedencei vérkeringést serkentő torna a petefészkek hormontermelését segíti elő, valamint izzadással vezeti ki a szervezetből az ösztrogén-szerű vegyülteteket.

  • máj méregtelenítő munkájának segítésével

A máj és nyirokrendszer feladata a környezeti mérgek, gyógyszermaradványok kivezetése a szervezetből.  Egyes gyógynövények hatására a gyógyszerek miatt elhasználódott máj sejtek szinte újjászületnek. További info:

  • béltisztítás gyógynövényekkel és beöntéssel

mióma természetes kezelésének egyik lépése a belső szervek méregtelenítése. A vastagbél redőkben rekedt lerakódások például elképesztően károsak lehetnek a hormonrendszer működését tekintve.  Nehézfém kivezető tinktúra készítése. 

Progeszteronszint emelés

A progeszteronszint emelésében kulcsfontosságú a hormonbarát étrend és táplálkozás.  Az örömforrást (nem pedig stressz forrást) jelentő kiegyensúlyozott párkapcsolat és a pihentető alvás az egészséges progeszteronszint őrzésében szintén kulcsfontosságú lehet.

Stressz csökkentés

A stressz mellékvese kimerülést okoz, a szervezetben található progeszteront felemészti. A stressz tehát borítja a hormonegyensúlyt, eredménye az ösztrogén dominancia és a méhnyálkahártya túlzott megvastagodásával, vérzészavarokkal járó mióma.

Gyógynövények

A hormonegyensúly elérését gyógynövény készítményekkel is biztosíthatod. Egyikük például a ligetszépe magból kinyert olaj. Napi egy kanál egy hónapon keresztül Hormondiétával egybe kötve, már néhány hét elteltével éreztetheti mióma zsugorító hatását.

Mióma kezelése természetesen: gyakorlati útmutató

Hogyan csináld? Segítséget Mioma Organic Life 3.0 életmód programban és Hormondiéta receptgyűjteményben találsz.

 

Forrás:

https://egeszsegvonal.gov.hu/oo-oo/1701-osztrogendominancia.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Agyalapi_mirigy