Méh-mióma és nyirokkeringés kapcsolata: 10 tipp a nyirokkeringés élénkítése érdekében

Méh-mióma hajlamosító tényezők között említik a szervezetünkben felhalmozódott mérgeket, ösztrogén hatású vegyületeket. Az ösztrogén dominanciát előidéző mérgek egy részének eltávolítása a nyirokkeringés segítségével történik.

A nyirokrendszer feladata a sejtek közötti pangó folyadék elvezetése, a szövetek közötti nedvek visszaszállítása a vérbe. Az ösztrogén-dominancia és a gyengülő nyirokkeringés jellegzetes tünetei az ödémás lábfej, ödémás ujjak, kitüremkedő has. Kapcsolódó bejegyzés: ösztrogénfüggő vízvisszatartás, ösztrogénfüggő vízvisszatartás II.

Méh-mióma hajlamosító tényezők

A mióma hajlamosító tényezők elkerülése érdekében az ösztrogén hatású vegyületek szervezetünkből történő eltávolítása elengedhetetlen. A folyamatot gyakran „méregtelenítésként” említik, amelyben a nyirokrendszer is szerepet játszik.

A bíborszínű kasvirág valamint a reszelt torma nyirokrendszer élénkítő hatással bírnak. Kálcium- és D-vitamin hiány mellett a nyirokrendszer behúzott kézifékkel küszködve haladó gépkocsihoz hasonlítható, a nyirokrendszer nehezebben látja el feladatát. Pótold a D-3 vitamint és kálciumot! A kettő bevitele között teljen el két óra. Fotó: verywellhealth.com

Szervezetünk „szennyvízhálózata” a nyirokkeringés

Hogyan segíthetjük szervezetünk szennyvíz-elvezetését?

10 tipp szervezetünk szennyvízelvezető hálózatának karbantartása érdekében

1. Étkezz a Hormondiéta javaslata szerint. A Hormondiéta válogatott alapanyagokkal kevesebb méreg kerül a szervezetbe, amivel csökken a nyirokrendszer „dugulásának” esélye.

2. Étrendedbe iktass hetente egyszer nyirokkeringést élénkítő frissen reszelt tormát.

3. Igyál naponta 6-8 pohár szűrt vagy tisztított vizet. Fontos, hogy a nyirokrendszer hidratált állapotban legyen.

4. Mozogj, izzadj! Ne felejtsd el, mióma esetén a rázkódással járó mozgásformák nem igazán tesznek jót! A kismedencei szerveket átmozgató szelíd mozgásformákat ajánlom: gyors léptű gyaloglás, úszás, hormonjóga, Női Egészségtorna.

5. Menj hetente egyszer szaunába, gőzfürdőbe!  Segíts szervezetednek, a méreganyagok „kiizzadásában„.

6. Kéthetente vegyél masszázst.

7. Ne viselj túl szoros ruhát! A szoros ruha korlátozza a nyirokrendszer működését, hozzájárul az elzáródásokhoz. Kerüld a merevítős melltartókat! Kerüld a szűk, vérkeringést, nyirokkeringést akadályozó szűk, pántokból álló „bugyikat”. Viselj kényelmes, lenge ruhákat.

8. A nyirokrendszer működését serkentő gyógynövény a kasvirág (Echinacea purpurea). Kivonata patikákban, bio boltokban beszerezhető.

9. Kálcium- és D-vitamin hiány mellett a nyirokrendszer behúzott kézifékkel küszködve haladó gépkocsihoz hasonlítható, a nyirokrendszer nehezebben látja el feladatát. Pótold a D-3 vitamint és kálciumot! A kettő bevitele között teljen el két óra.  Kapcsolódó bejegyzés: A méh-mióma hajlamosító vitaminhiány okai

10. A nyirokkeringés serkentése érdekében ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok pótlása elengedhetetlen. A hagyományos étrend  minimális szelént, cinket, A-és C-vitaminokat tartalmaz, Pótold a vitaminokat, ásványi anyagokat természetes forrásból! Fogyassz a hormonegyensúly helyreállítását elősegítő gyógynövényteákat.

Mióma életmód-beli kezelése 3 termék egyben

Mioma Organic Life 3.0 életmód + Hormondiéta étrend és receptgyűjtemény + Női Egészségtorna kismedencei torna a hormonegyensúly érdekében Kattints, gyógyulj természetesen!

A termékeket külön is megvásárolhatod

Hormondiéta

digitális kisemedencei Női Egészségtorna 

Mioma Organic Life 3.0  életmód

 

Forrás:

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/biologia/emberi-test/az-immunrendszer-sejtjei-es-mukodese/a-nyirokrendszer

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyirokkering%C3%A9s

http://szivarvany-auracentrum.hu/e107/page.php?105

 

életmódmióma kezelés természetesenösztrogéndominancia
Comments (0)
Add Comment