Kneipp módszer a mióma kezelésben

Hagyd ott az irodát!

Sebastian Kneipp az 1800-as években alkotó lelkész, vízkúrával gyógyította meg saját betegségét.
A vízgyógyászatnak is nevezett Kneipp módszer 1850-től működik, 1890-ben pedig már Németország-szerte ismerték. A holisztikus gyógyászat szerint nincs hozzá fogható, bizonyíthatóan hatékonyabb gyógymód. Ezt igazolják a 200 éve működő európai Kneipp intézmények.

A vízgyógyászat nem csak mozgászszervi betegségek esetén segít

A mozgásszervi betegségeken kívül más betegségek kezelésében itthon nem használják. Pedig a vízben történő testmozgás a leghatékonyabb stresszoldó módszerek egyike. Bizonyára Te is tudod a stressz „zabálja a progeszteront”. A stresszt életünkből kizárni nem tudjuk, de mindennapos stresszoldással káros hatását csökkenthetjük. A stressz oldása a hormonegyensúly elérése érdekében mindennapos feladat.

Kneipp módszer öt pillére

A Kneipp módszer főleg a hideg-meleg vizes váltófürdőről és vízsugárral kezelésről ismert.Tágabb értelemben a Kneipp módszer a tiszta víz, a tiszta levegő, a tiszta gyógynövények, tiszta élelmiszerek, és a rendszeres testmozgás ötvözete. A Kneipp módszer nem ír elő szigorú szabályokat, nyitottság és rugalmasság jellemzi.

Ma az orvosi gyakorlatban, kórházakban nem alkalmazzák terápiás céllal a friss vizes kezeléseket. Pedig ahogy már korábban beszámoltunk erről az országban két helyen is működik nőgyógyászati krónikus gyulladásokat illetve műtéti rehabilitációt segítő részleg. Szakemberektől nem hallottam vízterápiáról, gyógyfürdős ajánlásról. Kapcsolódó bejegyzés:Gyógyfürdős kezelések mióma esetén 

Elvétve kapunk információt az étrendváltoztatás szükségességéről, egyes élelmiszerek mérgező vagy gyógyhatásáról. Ételeink nem természetesek és ritkán frissek, ritkán használunk aznap szedett gyógynövényeket, szinte nincs kapcsolódó testmozgás-terápia, nincsenek a friss levegőn szabadban zajló kezelések. Jó hír, hogy a mioma.hu csapata mióma, ösztrogén dominancia, perimenopauza kezelésére összeállított programja ebben segít, amelyet ezen a linken érhetsz el: Mioma Organic Life életmód 

A Kneipp módszer hatékonyágának bizonyítására kutatásokat nehéz találni. Azonban a módszer szerint működő néhány idősotthonban az egészség és életminőség lényeges javulása figyelhető meg. A Kneipp módszer otthoni körülmények között is könnyen megvalósítható.

Cserháti Gabi mioma.hu szelid nogyogyaszat 38+ az Egri Strand úszómedencében. Mellúszás, gyorsúszás, páros karkörzéssel krallozással hátúszás egy órán át.

Kneipp módszer a mióma kezelésben

Bár a Kneipp módszer mióma, ösztrogén dominancia és változókori panaszok kezelése összefüggésekről nem áll rendelkezésünkre adat, ezeket a pontokat mégis biztosra vehetjük.

  • A tiszta ételek mindenképpen segítségünkre lehetnek a mióma hajlamosító anyagcsere zavarok megszüntetésében.
  • A víz stresszoldó hatása révén hozzájárul a hormonegyensúly megteremtéséhez.
  • A víz bőrünkön keresztül segíti az ösztrogén hatású vegyületek eltávolítását a szervezetből. (máj és vese mellett a bőr másodlagos méregtelenítő szervünk.)
  • A szabad levegőn tartózkodással biztosíthatjuk egészséges D vitamin szintünket.

Nem elhanyagolható az sem, hogy akár egy egyszerű vízi-gimnasztika vagy egy óra folyamatos, normál tempójú mell-és gyorsúszással akár 600 kalóriát is elégetünk!

Cserháti Gabi mioma.hu szelid nogyógyászat 38+ oldal kezelője: a rendszeres úszás a hormonegyensúly és jó közérzet feltétele.
Kapcsolódó bejegyzések:

Mi a mióma? Mióma tünetek D vitamin hiány és mióma Ösztrogén dominancia tünetei  Miért alakul ki mióma? Endometrium: mit jelent? Adenomiózis, mit jelent? Korunk betegségei:mióma, endometriózis  Termékenységfokozó fagyöngy  Cickafark mióma esetén ajánlott vagy nem?

 

Forrás:

https://www.termalfurdo.hu/furdozes/a-kneipp-kura-eredete-4
https://www.antikvarium.hu/konyv/dr-albert-schalle-kneippkura-a-termeszetes-es-eredmenyes-gyogymod-390432
https://szaunaclub.hu/clublife/cikkek-erdekessegek/item/857-gyogyito-termeszet-a-kneipp-taposo-https://www.kneipp.com/de_de/kneipp-magazin/sebastian-kneipp/die-5-saeulen-von-kneipp/hattereben
https://www.kneipp.com/de_de/kneipp-magazin/sebastian-kneipp/die-5-saeulen-von-kneipp/ernaehrung/

http://www.sentierpiedsnus.ch/sentier/Kneipp/Methode-Kneipp/Methode-Kneipp.html

Gyógyfürdős kezelések mióma esetén

https://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Kneipp

http://www.ideal.hu/component/content/article/5567-a-sebastian-kneipp-intezet.html

http://www.kneipp-institut.de/

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/semmelweis-effekt-in-der-medizin-910405.html

Comments (0)
Add Comment