Makrobiotika alapú táplálkozással a mióma ellen

A méh mióma  panaszok  megkeserítik a mindennapokat.

Makrobiotika alapú hormondiétával a mióma mérete csökkenthető.

Sokaknál jelentkező panasz a fizikai erőnlét csökkenése, a lelki hullámvölgyek, a tűrőképesség hiánya.

Ezeknek a tüneteknek az enyhítésében nagy szerepet kaphat a makrobiotikus táplálkozás alapú Hormondiéta és Mioma Organic Life életmódra való áttérés. Kórházban tartózkodásom során, endometriozisban szenvedő és mióma műtét előtt álló nőktől hallottam, hogy végleges gyógyulást a makrobiotika nyújtott.

Az életmód változtatás megoldást nyújthat a XXI század betegsége a hormonális rendszer zavarának kezelésében. Segítséget nyújt  a mióma gyógyításában, méretének zsugorításában. A makrobiotika a hormonális rendszert romboló káros környezeti hatásokat képes kivédeni.

Mi a makrobiotika?

A makrobiotika a természettel összhangba hozott életről és étrendről szól. Az életerő magas szinten tartásáról, a szervezet egyensúlyáról és annak folyamatos megteremtéséről. A makrobiotika egy életmód, amely  rendszert teremt,

  • kor
  • az aktuális évszakok
  • a környezeti hatások
  • a pillanatnyi lelki és fizikai állapot figyelembe vételével.

 A makrobiotika jelentése hosszú élet

Az eredeti szó a makrobios, görög eredetű.  A makro jelentése hosszú, a bios jelentése élet. Már Hippokratész ógörög orvos írásai is említik a makrobiotikát, de az inkák és a kínaiak fejlesztették tovább. Filozófiai alapja a taoizmus, amely a jin és jang energiákat is figyelembe veszi.  Az ötféle alap íz (sós, édes, keserű, savanyú, csípős) és az ötféle alapszín (piros, sárga, zöld,fehér és fekete) harmóniában állnak..

Példák fogyasztható élelmiszerekre

Gabonák: barnarizs, köles, hajdina, árpa, zab, kukorica, rozs

Magvak: dió, lenmag

Zöldségfélék: Káposzta, kelkáposzta, karalábé, petrezselyem, újhagyma, tök, brokkoli, hagyma, shitake gomba, zöldborsó, articsóka. Előnyt élveznek a helyben termesztett növények és idényzöldségek.

Hús: fehér húsú halak

Főzési eljárás: párolás, gőzölés, főzés (serpenyőben, olajban sütés ismeretlen)

Az étkezésre elég időt kell hagyni és az ételeket jól meg kell rágni.

Káros, fogyasztásra nem javasolt élelmiszerek

Finomított, tartósított, édesített élelmiszerek. A lisztes sütemények, csipszek, pattogatott kukoriat, fehér rizs, tészta, kenyér, mesterséges édesítőszerek, szénszavas víz, jeges víz, tömény alkohol, fekete tea, energiaitalok.

A makrobiotikus táplálkozás kedvező hatásai

  • A magas rosttartalmú ételek fogyasztásával egészségesen tartja a szervezet méregtelenítő és emésztő funkcióit.
  • A magvakban (például dió, lenmag) található jótékony hatású zsírok, esszenciális zsírsavak révén „jó minőségű vért” eredményez, javítja a vérkeringést.
  • Az alacsony glikémiás indexű makrobiotikus ételek támogatják a vércukor szint egyensúlyát, segítik a túlsúly csökkentését ezáltal az érzelmi egyensúly megteremtésben is segít.
  • A savas és lúgos hatású ételek, a kálium és nátrium mennyisége a szükséges egyensúlyban vannak. A lassan lebomló összetett szénhidrátok azt eredményezik, hogy az ételek hosszabban fennmaradó energiát, nagyobb állóképességet és életerőt adnak.
  • Az „alap” makrobiotikus étrend, vasban, kalciumban, más ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban, növényi fehérjékben gazdag.
  • Az egyéni szükségletek mellett az évszakok is fontos szerepet játszanak az élelmiszerek és főzési módok kiválasztásában.

Az étrend egészséges, élő alapanyagainak gyógyító hatását tudományos kutatások sora vizsgálta és igazolta. Számos súlyos beteget meggyógyított.

A makrobiotikus ételek alapanyagai az élettel teli növények. Ezek élő energiával és sokféle értékes tápanyaggal rendelkeznek. Ilyenek egyes gabonák, bab és magfélék, zöldségek, tengeri füvek, algák. Ezek képesek a növekedésre, kicsíráznak, a gyökérzöldségek a pincében kihajtanak, a helyben termett gyümölcsök magvai elültethetők, új növények fejlődnek belőlük.

Egészséges szójabab alapú természetesen erjesztett, fermentált étel – például a miszó, amelyben –  mikroszkóppal megfigyelhető – élő hasznos enzimek dolgoznak. A makrobiotika az energiatermelésre alkalmas ételeket ajánlja. A gabonaszemek, például a barnarizs az egyik legideálisabb ételt az ember számára.

Ha eldöntötted hogy végleg meg szeretnél gyógyulni ás javítasz az életminőségeden!  Kattints és változtass!

 

Forrás:

http://www.makrobio.hu/

http://www.makrobiocentrum.hu/

http://www.mindmegette.hu/makrobiotikus-taplalkozas-evezredek-ota-hatasos-44867

Mióma, ösztrogén dominancia kezelése természetesen (3 termék egyben)

 

 

 

 

 

mióma kezelés természetesenmióma megelőző életmódtermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (2)
Add Comment
  • Verocska

    Kedves Mindenki!

    Először is köszönet az oldalért, szerintem nagyon sok nőnek ad támogatást, támpontot, önbizalmat. Csak így tovább!

    Több kétségbeesett levelet is olvastam és gondoltam, megosztom veletek a saját történetemet. Kb másfél éve fedezták fel a miómámat, ami az első fél évben (a fogamzásgátló szedésével párhuzamosan) nőtt, így 2013 februárjában 72*64 mm-es lett (emellett több kicsi 1-2 cm-es is volt). A mióma furcsa módon elindított bennem egy folyamatot és gyökeres változást is hozott az életemben. Arra késztetett, hogy tegyek magamért és ennek ma már centiméterekben mérhető eredménye van. A legfrissebb ultrahang 46*44 mm-es miómát mutatott, a kicsik pedig teljesen eltűntek. Ráadásul a mióma jó helyen van, nem torzítja a méhüreget, így lassan jöhet a baba is. :-))

    Több módszert is alkalmaztam párhuzamosan és persze folytatom a jól bevált gyakorlatokat a jövőben is. A lelki oldalt emelném ki először, nekem a kineziológia segített nagyon sokat. Új látásmód tárult fel előttem, ami boldogabbá és élvezetesebbé teszi a mindennapokat. Emellett a fizikai oldalra is hangsúlyt fektettem, akupunkúrára jártam, kínai gyógyteákat iszom naponta kétszer, odafigyelek az étkezésre, Aviva tornázom. Rengeteg lehetőség van és tudom, hogy mindenki megtalálhatja a személyiségéhez leginkább passzolót.

    Remélem a saját példám erőt ad másoknak is. Hajrá, csajok, nincs legyőzhetetlen akadály, már most jó úton járunk!

    Verocska

    • Anna

      Szia Verocska,

      Nagyon jó olvasni a történetedet. Erőt ad nekem is. Nálam egy 8mmX20mm-es miómat fedezett föl az orvos a hét elején. Sem gyógyszert,sem diéta javaslatot nem kaptam. Fél év múlva menjek vissza kontrollra és meglátjuk. De nem akarok belenyugodni és ülni-várni mi történik. Sokat olvastam hogyan tudnám eltüntetni a miómát. Azt szeretném kérdezni, hogy Te milyen étrendet vagy diétát követtél?
      Várom Válaszod:)
      Anna