„Menstruáció szabadon” I.

A mióma, ösztrogén dominancia természetes kezelésének eszköztárában célunk hogy megszabadítsuk szervezetünket az ösztrogén hatású vegyületektől. Ide tartozik minden a hormonrendszer működését fenyegető szintetikus anyag. A bőrünkkel közvetlenül érintkező szintetikus anyagok közül a tamponok és egészségügyi betétek sem kivételek.

Mi az az új módszer amellyel a jövőben elkerülhetőek az ösztrogén hatású vegyületeket tartalmazó tamponok, betétek?

Világszerte terjed egy új trend a természetességet kedvelő nők körében. Egyre több nő veti el a XXI. század kényelmi célokat szolgáló, de abszolút „” vívmányait és térnek vissza őseink hagyományos módszereihez. Az új trend a szabad menstruáció módszere.  Ha még nem hallottál róla ebben a kétrészes bejegyzésben elolvashatod mi ez, honnan származik, hogyan működik.

„Szabad menstruáció” mit jelent?

A szabad menstruáció módszere természetességet, szabadságot biztosít a hölgyek részére a menstruáció ideje alatt tampon, betét, intim-tölcsér használata nélkül. Bizonyára most égnek áll a hajad és azt gondolod ekkora marhaságot hogyan találhattak ki? Rémképek jelennek meg előtted, vérfoltos nadrágról vagy egész napos WC-be zártságról. Nyugodj meg! Nem kell megijedni. A szabad menstruáció lényege, hogy tanuljunk meg figyelni testünk jelzéseire. A szabad menstruáció egyben egy női mozgalom is, amely a természetesség, a nők szabadsága, a nők jobb közérzete érdekében, bizonyos helyzetekben érzékelhető társadalmi nyomás ellen indult el.

Fotó: frauen.verdi.de

Menstruáció szabadon – hogyan kezdődött?

A „szabad menstruáció ötlete” az USA-ból indult. Az eldobható higiéniai termékek rendkívül megterhelik a környezet, a daganatkeltő anyagok közvetlenül az intim területtel érintkeznek. A módszer ismertté válása Kiran Gandhi indiai maratoni futónő nevéhez fűződik, aki 2015 augusztusában tampon használata nélkül teljesítette a londoni maratoni távot (42 km).

 

Kiran nyilatkozata:

„Túl kényelmetlen lett volna 42 km-t tamponnal futni.  A maratoni távon a szexista, a női menstruációval gyakran együtt járó megbélyegzést legyőztük, a nők valós igényeit figyelembe véve alakítottuk át.  Számunkra egy nő jó közérzete fontosabb, mint az hogy mások mit gondolnak. Véres nadrágban futottam azokért a sorstársaimért akik nem bírják a tampont, és azokért a sorstársaimért akik a fájdalom és a menstruációs görcsök ellenére mosolyognak, és ugyanúgy fáradhatatlanul dolgoznak a menstruáció ideje alatt mint a hónap más napjain. Tampon nélkül futottam. A célom a figyelemfelhívás a szabad menstruáció mozgalomra. A menstruációval járó kellemetlenségekről nem illik beszélni, ennek ellenére a menstruáció van, volt, lesz, és a nők mindennapjainak része.”

Kiran Gandhi balra. 2015 Londoni maraton. Fotó: mirror.co.uk
A szabad menstruáció alkalmazásával a menstruációs görcsök csökkennek.

Free Bleeding, freie Menstruation magyarul a szabad menstruáció sokkal szabadabb és higiénikusabb érzés, mivel sem idegen anyagot nem kell a testbe felhelyezni, sem nem kell a baktériumok számára táptalajt biztosító vért az intim területhez tapadva összegyűjteni, sem nem kell egy kellemetlenül ide-oda csúszkáló, kidudorodó vérszagú betétet a nadrágban hordani.

A menstruációs vér összegyűlik, meghatározott intervallumokban távozik

Ha épp nem többórás maratoni futásról van szó, egy kis gyakorlással vérfolt nélkül tudjuk alkalmazni a módszert. Ugyanis a gyakorlott szabad menstruáció hívek, a módszer alkalmazói pontosan tudják mikor indul el a vér, mikor kell a mosdót felkeresni. A vér a méhszáj feletti üregben gyűlik össze, és úgy ahogy a vizeletet egy bizonyos ideig lehet tartani. Az intervallumokat lehet érezni és szabályozni. Amikor az alhasi nyomás erősödik, ideje felkeresni a toalettet. A próbaidőszakban gyakrabban kell a toalettet felkeresni, esetleg átmenetileg használhatsz betétet. Fekvő helyzetben a vérzés kevesebb, ez lassan összegyűlik a méhszáj feletti üregben. Fekvés után nyugodt lassú mozdulattal szabad az ágyból felkelni és a fürdőszobába menni.

 

Miről olvashatsz a „Menstruáció szabadon” II. részben?

Hogyan működik a szabad menstruáció? Hogyan  tanuljuk meg?
Mi történik éjszaka?
Kinek való és kinek nem?
Melyek a szabad menstruáció mással össze nem hasonlítható előnyei?

Mi a szabad menstruáció szerepe a mióma, ösztrogéndominancia és más nőgyógyászati problémák természetes kezelésében?

 

Természetes eszközök, életmód a méh és a petefészek egészségének helyreállítása érdekében

Mioma Organic Life 2.0.

Táplálkozás, receptek, házi módszerek a hormonegyensúly helyreállítása érdekében

Hormondiéta

 

Kapcsolódó bejegyzések:

8+2 kérdés amely segít eldönteni rendellenes-es a menstruációs vérzésed?

Miről árulkodik a menstruációs vér színe?

10 tudnivaló a női méhről 

3 otthoni tipp az erős menstruációs vérzés kezelése érdekében

A nőgyógyászati küret ahogy én látom…

Endometrium. Mit jelent?

 

Forrás:

Freie Menstruation: sauber durch die Tage ohne Binden oder Tampons

http://www.brigitte.de/gesund/gesundheit/freie-menstruation-das-steckt-hinter-dem-trend-10855434.htmlhttp://

www.krone.at/gesund-fit/freie-menstruation-so-funktioniert-die-methode-tage-ohne-tampon-story-534961http://

www.independent.co.uk/voices/comment/heres-why-i-ran-the-london-marathon-on-the-first-day-of-my-period-and-chose-not-to-wear-a-tampon-10455176.html

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3201878/Runner-completed-London-Marathon-free-bleeding-hits-critics-uncomfortable-normal-process.html

http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11793848/Free-bleeding-This-woman-ran-the-London-Marathon-on-her-period-without-a-tampon.html

https://medium.com/endless/going-with-the-flow-blood-sisterhood-at-the-london-marathon-f719b98713e7

 

 

alternatív gyógymódoknőgyógyászat
Comments (0)
Add Comment