Mióma jelek

A mióma jóindulatú méhizom-daganat miatt a méhfal rugalmassága csökken

A három rétegből álló méhfal nem képes a daganat miatt összehúzódni és tágulni, ezért menstruációkor erősebb vérzés tapasztalható. A mióma hiába jóindulatú daganat, a szervezetbe nem való.

A mióma megterheli a szervezetet, éltető energiát von el

Az erek behálózta méhmiómát a véráram táplálja. Ez plusz teher a vérkeringés számára. Szervezetünk a felesleges daganat életben tartására fordítja az energiát. A növekvő méhmióma következménye ezért teljesítményromlás, általános közérzetromlás.

20 cm nagyságú mióma

Találkoztam olyan mióma beteggel akinek 20 cm nagyságú mióma található a méhében. Elképzelhetjük mekkora terhet ró a szervezetre egy akkora méretű daganat életben tartása! Ne csodálkozzunk azon ha mióma mellett az életerőnk oly kevés és állandó fáradtsággal küzdünk.

Mióma jelek
  • Nyomás érzés a hasban.
  • Tompa fájdalom a kismedencében.
  • Görcsös fájdalom menstruáció előtt és közben.
  • Rendszertelen menstruációs ciklus. Egyszer 18 napra, egyszer 35 napra jön meg a menstruáció.
  • Sötét színű, alvadt vérdarabokkal tarkított vérzés megjelenése
  • Köztes vérzés
  • „Barnázás”

A mióma megjelenése hormonális zavarra utal

Ösztrogéndominanciával gyakran hozzák összefüggésbe. A fenti jelek esetén mielőbb keresd fel a nőgyógyászati szakrendelést. Esetleg keress egy jó szülész-nőgyógyász endokrinológus szakorvost és kérj hormonvizsgálatot.

 

mióma tünetek
Comments (4)
Add Comment
  • Julianna

    Juliska vagyok 22-éves. Nem tudom biztosan hogy mióma van-e, de hasonlóak a tűneteim mint amit az oldalon olvastam. Sokszor voltam orvosnál, nem mondanak semmit hiába mondom el a panaszaimat. Szeretnén ha tudnának segíteni. Korábban volt két oldali petefészek cisztàm is. Elöre is köszönöm. Lőrincz julianna

  • Huri Vivien

    Jó napot!
    Csupán csak 18 éves vagyok mégis sajnos rá kellett döbbennem hogy a mióma tünetek néhánya megjelent nálam. A menzeszem soha nem állt be, mindig késett volt hogy 2-3 hónapot is. Nagyon fájdalmas alhasi görcsök gyötörnek. Előfordul, hogy alvadt vér darabok jelennek meg és miután elmúlik a menstruációm a méhfalnál erős nyomást érzek. Görcsös alhasi fájdalmat több mint egy éve érzek. Semmilyen más betegségem nem lehet mivel még nem élek szexuális életet és gyógyszert sem szedek! A segítségét kérem ebben az ügyben!

    • Cserháti Gabi

      Kedves Vivien, sajnos ezek a problémák egyre fiatalabb életkorban is megjelennek. Mindenképpen orvosi kivizsgálás szükséges. Vérzészavarokkal, hormonproblémával, miómával évekkel ezelőtt az 55-60 évesek jártak kezelésre, ma egyre több a 20-as 30-as éveiben járó beteg. A környezeti hatásoknak és életmódnak döntő a szerepe. Olvass többet: mioma.hu/Tudástár/Életmód vagy https://mioma.hu/mehmioma/ bejegyzésekben

  • Kovács Éva

    Minden érdekel ami ezzel a betegséggel kapcsolatos.