Mióma társbetegsége a pajzsmirigy alulműködés

Tizekét (12) tipp az egészséges pajzsmirigyért

Mióma hajlamosító tényező a hormonháztartás zavara, az ösztrogéndominancia. A mióma kialakulásában szerepet játszó ösztrogéndominancia gyengítheti a pajzsmirigy hormon működését, akár pajzsmirigy alulműködést is előidézhet.

Mióma és anyagcsere

Szakértői feltételezések szerint a mióma hormonális probléma mellett a szervezet anyagcsere problémáival hozható összefüggésbe. Mivel a szervezet anyagcsere folyamataiért, a sejtek energia-ellátásáért a pajzsmirigy által termelt hormon felelős, így könnyen elképzelhető hogy a mióma növekedése összefüggésbe hozható a pajzsmirigy hormon szintjével illetve pajzsmirigy alulműködéssel. A pajzsmirigy alulműködés és mióma kapcsolatáról feltétlenül kérd ki kezelőorvosod véleményét!

Pajzsmirigy alulműködés következtében a szervezet működése lassul

A pajzsmirigy alulműködés következménye ezért a szervezet energiatermelésének csökkenése és lassú vérkeringés. Pajzsmirigy alulműködés esetén ezért egyszerűen hidegek a végtagok, hideg a kezünk, hideg a lábunk. A szervezet lassulása mellett a szervezetbe kerülő ösztrogénhatású mérgek eltávolítása is nehezebb. Nagyobb az esély az ösztrogén dominancia kialakulására.

A pajzsmirigy alulműködés tünetei

 

  • elhízás
  • székrekedés
  • hideg bőr
  • hidegintolerancia
  • álmosság
  • depresszió
  • menstruációs zavarok
  • száraz, töredező haj
  • alacsony pulzus
  • tompult reflexek
  • ödéma

Mióma, pajzsmirigy alulműködés, anyagcsere, ösztrogén dominancia (méregdominancia) kapcsolata

A mióma, pajzsmirigy alulműködés, lassú anyagcsere, ösztrogén dominancia (méregdominancia) kapcsolatáról feltételezésekre hagyatkozunk. Ha felkeltettem érdeklődésedet, keress fel egy szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvost, aki hiteles információt nyújt a kérdésben.

Pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen

A mióma és pajzsmirigy alulműködés hajlamosító tényezői között bizonyos vitaminok, ásványi anyagok, és nyomelemek hiánya állhat.

A tojássárgája, májfélék, algák, hal-félék, olajos magvak nagy mennyiségben tartalmaznak jódot, cinket, szelént, rezet, mangánt, krómot és vanádiumot. Ezek a nyomelemek létfontosságúak a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. https://mioma.hu/vitaminok-asvanyi-anyagok-es-nyomelemek-a-mioma-panaszok-csokkenteseben-ii-resz/

12 tipp pajzsmirigyed egészségéért

  • Fogyassz kizárólag ellenőrzött gazdálkodásból származó hús-féléket.(mangalica) A falun, tanyán természetes körülmények között tartott állatok húsa egészséges, amelyek jóval kevesebb növekedési hormont, antibiotikum maradványt tartalmaznak mint a nagyipari körülmények között tartott állatok húsa.
  • Fogyassz kevesebb műanyagpalackos vizet. Műanyag flakonokban, műanyag edényben lehetőleg ne tárolj semmit Főleg a széndioxiddal dúsított ásványvizek oldják ki a műanyagban található mérgező anyagokat.
  • Kutasd a környezetedben található természetes vizeket. Hetente egyszer töltsd fel az ivóvízraktárakat forrásvízzel. Otthon öntsd át a forrásvizet üvegekbe!
  • Kerüld a nagyon mű mesterséges tejitalokat. A bolti gabonatej, hiába van gabonából tele van cukorral. Vissza kellene térni a üvegekben tárolt és árusított bio tejre. Megbízható forrásból vásárolj bio tejet. Kérdezz rá a gazdánál milyen takarmányon tartja a tehenet!
  • Lehetőleg ne vásárolj műanyagba csomagolt élelmiszereket, fóliázott húsféléket.
  • Készíts házi gabona tejféléket. (A kölestej pajzsmirigy alulműködés esetén korlátozottan ajánlott.)
  • A higany és más nehézfémek rombolják a pajzsmirigyet. Ne fogyassz nehézfém tartalmú halféléket. A Tudatos Vásárlók Egyesület oldalán megtalálod a megbízható forrásból származó nehézfém mentes tengeri hal márkajelzéseket.
  • Fordíts nagyobb gondot a bevásárlásra! Lehetőleg ellenőrizd az élelmiszerek csomagolásán található jelzéseket, keresd az öko- bio- cimkéket.
  • Filteres tea helyett vásárolj szálas teát. Cserélgesd a különböző márkajelzésű gyógyteákat.
  • Cseréltesd ki a fogaidban lévő higanytartalmú amalgámtömést.
  • Fogyassz rendszeresen paradiót (brazil dió) amely a szelén leggazdagabb forrása.
  • Fogadd kételkedéssel a műanyag dobozba zárt egészségesnek titulált termékeket!

Gyógynövények a pajzsmirigy alulműködés természetes kezeléséért

Naponta 2 alkalommal egyél egy teáskanálnyi sárgabarackmag olajat. Segít egyensúlyba hozni a pajzsmirigyműködést.

Gyógynövénytea pajzsmirigy alulműködésre I.

Egy evőkanálnyi galajt forrázz le 1 liter vízzel. 10 perc múlva leszűröd. Langyosan gargarizálj vele, majd apró kortyokban nyeld le. A teamennyiséget oszd el egész napra. Magát a leszűrt galajt tömörítsd. Tedd egy pamutra és kösd be vele a torkodat legalább 2 órára.

Gyógynövénytea pajzsmirigy alulműködésre II.

Körömvirág és csalán egyenlő arányú keverékéből 1 teáskanálnyit forrázz 3 dl vízzel. 10 perc múlva lehet szűrni. Étkezések előtt fogyaszd.

Szintetikus helyett válaszd a természetest!

Járj rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatra és figyeld a mióma növekedés ütemét.
Megfelelő információk birtokában sokat tehetsz a mióma növekedés megfékezése, a mióma műtét elkerülése érdekében. Ehhez nyújt segítséget a Mioma Organic Life 3.0 + Hormondiéta mióma, hormonegyensúly életmódjavító kiadványaink. Kitartó vagy? A mióma akár össze is zsugorodhat.

Szeretnél tornázni de “el vagy havazva”, nem érsz oda időben a tornára?

Tornázz velünk számítógép segítségével. Akár minden nap végezhető kismedencei Női Egészségtorna.

Forrás:

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek a mióma panaszok enyhítésében II. rész /szelén

http://borsika-levele.webnode.hu/news/pajzsmirigy-gondoknal/

http://weborvos.hu/egeszsegmagazin/nehezebb_a_teherbeeses_progeszteron_hiannyal/211475/

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/pajzsmirigy-alulmukodes.php

https://wisetreenaturals.hu/a-pajzsmirigy-alulmukodes-kezelese-termeszetesen

hormonműködésmióma kezelés természetesenmióma okaösztrogéndominanciapajzsmirigy alulműködéstermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment