Ösztrogénfüggő daganatok

A mioma.hu weboldal célja olvasói mióma történetek megosztása. Sokan vagyunk akik mióma-val küzdünk.. Minden történet, minden eset más és más. Ezúttal egy 47 éves nő történetét olvashatod, akit 29 évvel korábban emlődaganattal műtöttek. A történet során csak sejthetjük az összefüggést a mióma és a korábbi mellműtét között.

Az eset két szempontból sem tekinthető átlagos mióma történetnek. Egyrészt, mert mióma előtti emlődaganat esete először szerepel ezen az oldalon, másrészt Erikának egyébként sem volt normálisnak nevezhető ciklusa. Érdemes elolvasni, lásd ilyen eset is létezik. Harmadrészt nagyon tetszenek Erika dr. Dean Ornish amerikai orvosprofesszor munkásságára vonatkozó utolsó mondatai. Dr. Ornish bebizonyította, hogy gyógyszerek és műtét nélkül az életmód megváltoztatásával képesek lehetünk a gyógyulásra.

Olvasd el az ide kapcsolódó korábbi történeteket is, érdekelhet: Méhmegtartó mióma műtét A mióma lelki oka Meggyógyulsz a miómából ha megérted az okát  A méheltávolítások egyik leggyakoribb oka:mióma

Erika története

A mióma előzménye hogy 30 évvel ezelőtt, 17 éves koromban eltávolítottak egy daganatot a mellemből (fibroadenoma). mióma és fibroadenoma ösztrogénfüggő daganat. Hosszú éveken keresztül a menstruációs ciklusom három hetente jelentkezett. A vérzés két napig tartott, kevés vérvesztés kísérte.

 

A menstruációs ciklus változása

2014 őszén voltam nőgyógyászati vizsgálaton. Ezt követően felborult a ciklusom. A menstruációm kimaradt vagy éppen hamarabb jött meg mint ahogy számítottam rá. Előfordult hogy a  menstruáció alatt sokkal intenzívebb vérzésem volt. Ami pedig a napok számát illeti a korábbi két naphoz képest a menzeszem egy hétig tartott. Sokkal többször kellett a mosdóba mennem (nem hiszem hogy ez inkontinencia). A ciklus alatt pedig pecsételő vérzést tapasztalok, ami majdnem a következő ciklus elejéig megmarad.

Információ

Az interneten keresgélve találtam a mioma.hu-ra. Az oldal reményt öntött belém és ismét felkerestem a nőgyógyászt. Nőgyógyászati hormonvizsgálatot kértem. Az orvos megállapította hogy az állapotom nem túl rózsás.

2014 ősz: a mióma 8,5 cm

Az ősszel 8.5 cm-nek mért mióma pár hónap alatt „férfiökölnyi”-re növekedett. A nőgyógyászati vizsgálati ambuláns lapon ugyanis ez a diagnózis szerepel. A nagyméretű miómával a dél-pesti kórházba kaptam beutalót mióma műtétre.

Ugye kitalálod a reakciómat! Eszem ágában sincs magam megműttetni. Főleg az 1985-ben rosszul sikerült mellműtét (Még egy korrekciós műtétre is szükség volt ugyanis, mivel a műtét rosszul sikerült. Az ismételt beavatkozás akkoriban nagyon megviselt.) A nőgyógyászom a hormonvizsgálatot elutasította, mondván a mióma miatt erre nincs semmi szükségem. Ezt követően tovább olvastam a mioma.hu weboldalon. Főleg a mióma természetes úton történő kezelése érdekelt. Gondolok itt elsősorban a táplálkozásra, a mióma zsugorítását elősegítő mozgásformákra (Arwen torna, Aviva torna, Walking a kíméletes sport) Női Egészségtornára, stresszoldásra.

Mivel nyombélfekélyem is van megállapítottam, hogy a nyombélfekély diéta és Hormondiéta ütközik egy két ponton. Lehetséges hogy a nyombélfekély diéta pont a miómát táplálja? Ezért is történt hogy ilyen rövid idő alatt nőtt a miómám?

Két különbség a nyombélfekély diéta és Hormondiéta között

  • A nyombélfekély diéta előírja a napi tejtermék fogyasztást. A Hormondiéta a savanyított tejtermékek (kefir, yoghurt) fogyasztásán kívül nem ajánlja a tejtermékek fogyasztását.
  • A nyombélfekély diéta tiltja a gyomorsav szintet emelő magas C-vitamin tartalmú gyümölcsök, a savanyú káposzta és bizonyos fűszerek, gyümölcsök, zöldségek fogyasztását.

Közel 48 éves vagyok. Szeretném visszanyerni az egészségemet és panasz nélkül élni még hosszú éveken keresztül. De még a történetnek nincs vége. Egy ösztrogénfüggő melldaganattal kezdődtek a nőgyógyászati panaszaim 30 évvel ezelőtt 1985-ben. Azóta 30 év telt el.

Hogyan tovább?

Teszem fel magamnak a kérdést. Egyet biztosan tudok, semmiképpen nem szeretnék műtétet. Nem adom fel a küzdelmet. Természetes eszközökkel szeretnék meggyógyulni. Hiszek szervezetem öngyógyító képességében. A helyes életmód gyógyító erejét számtalan példa bizonyítja. (ornish.hu) Kialakítom a panaszaimra szabott speciális étrendet, összeállítom a gyógyulásomat elősegítő gyógynövényeket.

Az életmód változtatás erejének alátámasztására egy másik weboldalon http://www.ornish.hu/  meggyőző érvekre bukkantam. Dr. Ornish Dean amerikai orvosprofesszor kutatásaival több mint 30 évvel ezelőtt elsőként igazolta tudományosan hogy gyógyszerek és műtét alkalmazása nélkül, pusztán átfogó életmód-változtatással a betegségek visszafordíthatók. 

Változtass!

Alan Deutschmann neves amerikai szakíró menedzsereknek szánt kissé brutálisan hangzó „Változol vagy meghalsz” cikkben Dr. Ornish módszerét állítja példaként. Ebben meggyőzően bizonyítja az eredményes változtatás  Dr. Ornish által alkalmazott technikáinak hatékonyságát. E példák talán meggyőzően hatnak azokra is, akik nem tudnak megbirkózni az életmódváltoztatás legyőzhetetlennek tűnő konfliktusaival.

Olvass bele: http://www.ornish.hu/

2016 április: a mióma férfiökölnyiről 8 cm-re zsugorodott

Erika visszajelzése alapján a Mioma Organic Life és Hormondiéta életmód változtatásnak köszönhetően a mióma az eredeti 8 centire zsugorodott egy év kitartó munkának köszönhetően.

 

Ne hanyagold el a miómát!

Később kellemetlen panaszokat okozhat. Járj félévente nőgyógyászati szűrővizsgálatra, figyeld a növekedés ütemét. Életmód hajlamosító tényezők ismeretével, tájékozódással Te magad is sokat tehetsz a mióma növekedésének megfékezése, a kellemetlen tünetek elkerülése érdekében. A Hormondiéta és/vagy Mioma Organic Life 2.0  segítségével a mióma inaktívvá válhat. Ha kitartó vagy és jól csinálod a mióma akár össze is zsugorodhat. A mióma panaszok gyakran teljesen megszűnnek. Műtét előtt adj magadnak még egy esélyt, semmit nem veszíthetsz!

 

Comments (0)
Add Comment