Perui növények a mióma természetes gyógyításában

Ebben a cikkben a mióma gyógyításában is alkalmazható két Dél-Amerikában honos növényt szeretnék megismertetni veled.  Az egyik növény erős daganatcsökkentő hatással bír.  A másikat a világ egyik legjobb természetes táplálék-kiegészítőjének nevezik, ezentúl a női szervezet hormonegyensúlyának megteremtésében játszik szerepet.

Peru Natura I.

Perui gyógynövénypiac

Dél- Amerikában létezik egy növény, kivonatának hatását sokan a természetes daganatcsökkentés hatásához hasonlítják. Általában elmondható hogy a daganatok méretének csökkentésében szerepet játszik, a rendellenes sejtosztódást gátolja. A tudósok az 1940-es évek óta tanulmányozzák a növény tulajdonságait. A kutatások középpontjában egy újfajta hatóanyagcsoport, az annona acetogeninek állnak. A növény ezeket a természetes hatóanyagokat a leveleiben, a szárában, a kérgében és a gyümölcs magvaiban termeli. Három egymástól távol dolgozó, különálló kutatócsoport is megerősítette, hogy ezeknek a hatóanyagoknak jelentős daganatellenes hatásuk van. Az annonia acetogeninek (annona muricata) különféle típusú daganatos sejtek ellen szelektíven (az egészséges sejtek károsodása nélkül) fejtenek ki toxikus hatást.

Milyen mechanizmuson alapul a növény gyógyító hatása?

Három, egymástól független laboratóriumban is megállapították, hogy a növényben található acetogeninek  hatásosan gátolnak olyan enzimatikus folyamatokat, melyek csak a daganatos sejtek sejtmembránjában játszódnak le. Ez az oka annak, hogy a graviola acetogenin csak a daganatos sejtekre toxikus, de nem hat az egészséges sejtekre.

Kutatások az USA-ban és Taiwan-on

A Purdue Egyetemen (West Lafayett, Indiana, USA) számos acetogenin kutatási projekt fut. A kutatások nagy részét az USA Nemzeti Rákintézete (The National Cancer Institute (NCI), és a Nemzeti Egészségtudományi Intézete (The National Institute of Health (NIH) támogatja.

Taiwanban a Taipei Nemzeti Egyetemen (National Taipei University) is folynak az acetogenin hatóanyaggal kapcsolatban kutatások. Taiwani kutatók 2003-ban arról számoltak be, hogy a növény fő acetogeninje, az annonacin nagyon kis koncentrációban jelentős toxicitással rendelkezik petefészek, méhnyak, emlő, hólyag, és bőrrák sejtvonalak ellen. Több gyógyszercég és orvosi egyetem vizsgálja az annonaféléket és a belőlük származó vegyületeket. A kutatások során tesztelik és szintetizálni próbálják a vegyületeket. Ezt követően szabadalmaztatják, hogy új hatékony daganat gyógyító szer váljon belőle.

Az annona muricata kivonatában előforduló bizonyos acetogenin típusok a következő tumorsejtek ellen mutatnak szelektív toxicitást:

  • tüdőrák sejtvonalak
  • méh karcinoma sejtvonalak
  • humán emlőrák sejtvonalak
  • prosztata adenokarcinoma
  • hasnyálmirigy adenokarcinóma sejtvonalak
  • vastagbél adenokarcinóma sejtvonalak
  • májkarcinóma sejtvonalak, – humán lymphoma sejtvonalak
  • többszörösen gyógyszer rezisztens (MDR) emlő adenokarcinóma.

 

A világ egyik legjobbnak mondott természetes táplálék-kiegészítője

A perui ginzeng vadon növő, külsőre a retekhez hasonlító növény. Az Andok lejtőin termelik 4000 méter feletti magasságban, és már évezredek óta használják a peruiak. A tudományos kutatások szerint a perui ginzeng kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban valamint tápanyagokban és energizáló anyagokban. Ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a retekszerű növény a világ egyik legjobb természetes táplálék-kiegészítője. Rendkívül sok nyomelem található benne, egy részüket még nem is azonosították. A perui ginzeng kifejezetten a női hormonháztartás problémáiból adódó betegségek, a mióma gyógyítására alkalmas. Továbbá a kiegyenlítetlen hormonszint következtében meglévő panaszokat mint hangulatingadozás, fáradtság gyógyítja. Kismedencei vérkeringés serkentő hatása révén a női belső nemi szervek „eltömődéseit” tisztítja. Anyagcsere serkentő és vérszegénység esetében is hatásos ellenszer.

Főbb hatásai összefoglalva
  • Hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatású
  • Anyagai fokozzák a kismedence vérellátását, a kismedencei mérgek kiürülését
  • Megelőzi és teljesen megszünteti a vérszegénységet
  • Gondoskodik arról, hogy a vércukor-tartalékok zsír helyett energiává alakuljanak át
  • Rosszkedv és az általános kedvetlenség ellen
  • Csökkenti a stresszt és a fáradtságot, általános jó közérzetet biztosít
  • Serkenti az immunrendszert, és a javítja a testi teljesítőképességet

 

Klikkelj további hasznos információkért:
Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton Mióma kezelése orvosi segítséggel Hasznos tények, amit érdemes tudnod! Mióma főoldal Mióma történetek Egy méhmegtartó mióma műtét története

Ha eldöntötted hogy végérvényesen meg szeretnél gyógyulni, javítanál az életminőségeden és elkerülnéd a műtétet, kezdd el itt és most. Tarts velem!

 

Forrás:

http://www.latinamerika.hu/Webshop/webshop.php

 

mióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment