Termékenységfokozó fagyöngy mióma esetén

Középkori feljegyzések szerint a fagyöngy egy misztikus, varázserővel rendelkező fél-élősködő örökzöld növény. Termékenységfokozó hatású, a női bajok gyógynövényeként ismerték. A fagyöngykúra „mellékhatása” a szinte biztosra vehető teherbeesés.

A fagyöngy több méter magasban a fák lombkoronájára kúszik fel. Különféle gazdanövényeken található. Termékenységfokozásra és mióma esetén csak a fehér almafagyöngy használható Tavasztól őszig a fák lombkoronája miatt nem látható csak az őszi lombhullás után vehetjük észre.

A fagyöngy fehér bogyója mérgező, csupán zöld levelét és szárát szabad gyűjteni.

Méhgyógyító almafagyöngy

A fagyöngy a több százéves hagyományos orvoslás méhregeneráló gyógyfüve. Méhbetegségek, méhsérülések, meddőség kezelésében, a hormonháztartás szabályozásában alkalmazták.

A mióma melletti menstruáció során a méhizomzat nehezebben húzódik össze. A fagyöngy simaizom görcsoldó hatásánál fogva enyhíti a menstruációs görcsöket. Feljegyzések szerint idegnyugtató hatású, oldja a stresszt és a feszültséget.

A természetgyógyászat egyik legismertebb alakja Mária Treben gyógyfüves könyvében erős hatású termékenységfokozó növényként mutatja be.

Mivel a fagyöngy termése a fagyos és alvó természet időszakában a tél közepén érik, különleges termékenység fokozó hatást tulajdonítottak neki. A fagyöngy a középkorban a termékenység jelképe, a terhesség védőszentjének és a születendő baba egészségének szimbóluma.
A fagyöngy távol tartotta a gonosz démonokat, így a fagyöngy védőhatása mellett egészséges, erős kisbaba született.

Fagyöngy vizsgálatok a kilencvenes években a Heidelbergi Klinikán

Az 1990-es években a Heidelbergi Orvosi Egyetemen végeztek kísérleteket a fagyöngy termékenységfokozó hatásával kapcsolatban. Megvizsgálták hogyan hat a fagyöngy kivonat mióma és endometriózis esetén?
A kísérletbe vont hölgyek fagyöngy kivonatos injekciót kaptak. Az eredmény mindenkit meglepett.

A 4 centinél nem nagyobb miómák összezsugorodtak.

A kísérlet másik meglepő tapasztalata, hogy a kísérletben résztvevő hölgyek teherbe estek.

Fagyöngy cseppek, fagyöngy tinktúra

Maria Treben gyógyfüves könyve napi 25 fagyöngy csepp fogyasztását
javasolja a gyermekáldás érdekében. A fagyöngy csepp házi készítése megtalálható a könyvben. Ehhez kizárólag almafán termő fagyöngy használható. A növénygyűjtés ideális időszaka a tavasz.

A fagyöngy füvet sosem szabad leforrázni, célszerű szobahőmérsékletű vízben egy éjszakán át áztatni, majd szűrés után fogyasztani.

Mióma, termékenység problémák esetén gyógyulj természetesen. Életmód, Hormondiéta, Női Egészségtorna a hormonegyensúly érdekében.

Forrás:

https://www.kraeuter-verzeichnis.de/blog/mistel-als-frauenkraut.shtml

https://www.klinikum.uni-heidelberg.de/Startseite.2.0.html?&no_cache=1

http://www.mariatrebenpatikaja.hu/gyogynovenyek/

https://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Treben

Comments (4)
Add Comment
  • Anna

    Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti klinikán folytatták-e a kísérleteket? Jelenleg alkalmaznak-e valahol ilyen injekciókúrát?

    • Cserháti Gabi

      Igen a Heidelbergi Klinikán zajlott a kísérlet. Tudomásom szerint ott több innovatív kutatást folytatnak gyógynövényekkel, változókori, mióma, erős menstruációs vérzés, női ciklussal kapcsolatban. Az injekciókúrát ott alkalmazták egy kísérletben. Kikeresem az oldalt ahol bővebben olvashatsz róla Anna!

  • Ernya

    Stimuláció alatt is lehet inni?

    • Cserháti Gabi

      szerintem igen, csak használhat. azért érdemes megkérdezni az orvosodat. vagy ahogy mondani szokták „kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét”. A mioma.hu gyógynövény szakvizsgával rendelkező gyógyszerészét Hips doktort kérdezve, a fagyöngy teát ajánlja petefészek stimuláció esetén.