Természetes fog és szájápolás a koronavírus elleni védekezésben

vírusfertőzés kockázata csökkenhet

A mióma, ösztrogén dominancia, perimenopauza életmódbeli kezelése során életünk minden területén visszatérünk a természetes gyógymódokhoz. Kerüljük a hormonrendszert károsító ösztrogén dominanciát előidéző mesterséges anyagokat. A fog és szájhigiénia sem kivétel. Az egyik népszerű fogkrém cimke böngészésével azt láttam, tele van tiltólistás ösztrogén hatású vegyületekkel (metil-parabén, a kérdéses fluorid, sodium-benzoate). A parabénes fogkrémtől megváltam szépen és a természetes fogápolásra áttértem. A természetes szájápolásra a Covid-19 fertőzéssel szembeni védekezés miatt is nagyobb figyelmet kell fordítanunk.

Természetes száj és fogápolás a COVID-19 fertőzés elleni védekezésben

Egy banális hétköznapi életmódhiba megnégyszerezi a Covid fertőzés kockázatát. Ha szervezetünk a vírusfertőzéssel szemben gyengül, a szájban található agresszív baktériumok is könnyebben a tüdőbe juthatnak. A szuperfertőzés súlyosbítja a koronavírus betegség kimenetét. A Covid fertőzésben elhunytak vizsgálata kimutatta, hogy a vizsgált betegek 50 százaléka egyidejűleg más baktériumokkal is fertőzött volt.

A gyenge szájhigiénia (fogínygyulladás, vérző fogíny) nem csak fogszuvasodást idéz elő, de a vírusfertőzésből felépülés esélyét is háromszoros mértékben rontja. A fogínygyulladásban szenvedő betegek 4.5-szer magasabb arányban kerültek lélegeztetőgépre, halálozási kockázatuk pedig kilencszer magasabb volt. A szájban található baktériumok kóros szaporodása utat nyit a Covid-19 vírusok számára. A jó hír az, hogy természetes fog és szájápolással, hormondiéta étrenddel csökkenthető a Covid fertőzés kockázata.

Gyömbér szeletek rágása

Én magam is nagyobb hangsúlyt helyezek a szájüregi baktériumok elleni védelemre. Úgy érzem a kamilla teás öblögetés és a gyömbér szeletek rágcsálása határozottan jót tesz. A szájban található baktériumok számára táptalajt biztosító cukros ételeket, italokat pedig kerülöm. Íme néhány a szájban található baktrériumok elleni védekezést segítő természetes fogápolási tipp.

A rossz szájhigiénia (fogínygyulladás, vérző fogíny) nem csak fogszuvasodáshoz vezet, de a vírusfertőzés elleni védekezést is (háromszoros mértékben) rontja. Természetes fog és szájápolással, hormondiéta étrenddel csökkenthető a Covid fertőzés kockázata. Fotó. helipraxisnet.net

Természetes fog és szájápolás

Házi készítésű aloe vera – borsmenta fogkrém

Hozzávalók

  • 0.5 kávéskanál borsmenta levél
  • 0.5 kávéskanál Himalája só
  • 10 csepp borsmentaolaj
  • 2 kávéskanál aloe vera gél

 

Aloe verás, borsmentás házi fogkrém készítése

  • Őrölj össze egy fél kávéskanálnyi bio borsmenta levelet.
  • Adj hozzá ugyanennyi finomra őrölt Himalája-sót,
  • majd 10 csepp tiszta bio borsmenta olajat,
  • ezután két kávéskanál tiszta bio aloe vera gélt,
  • krémesre keverd össze.
  • A házi fogkrémet tedd tégelybe.

Borsmenta gyógyhatása

A borsmenta fertőzés- és gyulladás gátló, antibiotikus, antimikrobális, antiparazitikus, antiszeptikus (fertőtlenítő) hatású gyógynövény, ami vérzéscsillapító hatással is rendelkezik.

Aloe vera gyógyhatása

Az aloe vera ugyancsak kitűnő anyag a káros baktériumok elleni védekezésben. Az aloe vera gél 200-nál több biológiai hatóanyaga regenerálja a gyulladt fogínyt.

Himalája só gyógyhatása

A Himalája-só a hagyományos konyhasóval ellentétben több mint 80 ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz. A Himalája sós vízes öblögetés a káros baktériumok szaporodását hátráltatja, a jótékony szájbaktériumok szaporodását pedig elősegíti.

Öblögess naponta bio szezámmag olajjal vagy hidegen sajtolt napraforgóolajjal

Fenti célra a hagyományos indiai gyógyászat a napi két alkalom szezámmagolajos szájöblítést javasolja. A hidegen sajtolt bio szezámmag és napraforgó olaj  nem csak erősíti és fehéríti a fogakat, de a fogágy betegségeket. is meggyógyítja. Próbáld ki Te is naponta kétszer a bio szezámmag olajos öblögetést. Tarts a szádban tizenöt percen át két kanál olajat, öblítsd át a szájüreget, majd köpd ki.

Forrás:

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/news/gesundheit/covid-19/covid-19-risiko

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/bibliothek/ratgeber/mundhygiene/natuerliche-zahnpflege-ia

https://vegawatt.de/vegan-leben/zahnpflege-natuerlich-was-sonst

https://www.zmk-aktuell.de/fachgebiete/prophylaxe/story/der-effekt-taeglicher-mundraumpflege-mit-zahncreme-auf-covid-19-viren__9264.html

https://utopia.de/coronavirus-hausmittel-nahrungserganzungsmittel-180347/

https://www.dentalmagazin.de/news/zaehneputzen-gegen-covid-19/ 

https://www.heilpraxisnet.de/naturheilpraxis/coronavirus-gute-mundhygiene-kann-vor-schweren-covid-19-verlaeufen-schuetzen-20200509514317/ 

4 recept + 7 otthoni javaslat az egészséges és természetes fogápolás érdekében című pdf a Mioma Organic Life kiadványok vásárlói számára érhető el.

 

 

természetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment