Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógynövények

a megfázás otthoni kezelése

Több mioma.hu és Facebook bejegyzésben írtam arról hogy a mióma kialakulásának okai között krónikus kismedencei gyulladások is állhatnak. Ezek a gyulladások eredhetnek felfázásból, eredhetnek valamilyen külső hatásból, de a belső szerveket érintő műtét után is kialakulhatnak. Megfelelő táplálkozással segíteni tudod a kismedencei gyulladások gyógyulását. Vagy ellenkezőleg, a  gyulladásokat előidéző élelmiszerek fogyasztása a gyulladásos állapot időtartamának elhúzódását is eredményezheti. Erről olvashatsz itt:

Mióma és kismedencei gyulladások Gyulladásgátló hatású élelmiszerek

Mióma, hormonális problémák, vashiány, vérszegénység megelőzése Facebook

Facebook bejegyzés:
„Meglepő a nőgyógyászati állapotfelmérések és góckutatások eredménye. Tíz páciensből csak egy kórokozómentes. Nőgyógyászati tankönyvekben és a nőgyógyászati protokollban ötven százalék arányban tünetmentesnek nevezik a méhnyak-csatorna gyulladást. Mivel a hölgyek általában panaszmentesek, nem veszik észre a gyulladásost, a betegség krónikussá válik. Gyulladásos góc alakul ki. Ez okozza a felszálló és leszálló fertőzés révén a krónikus méhnyálkahártya gyulladást, ami hosszú távon egyéb nőgyógyászati panaszokhoz, rendellenes vérzéshez, miómához, endometriózishoz, meddőséghez vezethet.”

A kismedencei, méhnyálkahártya gyulladás gyógynövényekkel is kezelhető.   Gyógyszerekkel szembeni előnyük hogy nincs mellékhatás. A legtöbb gyógyszert gyógynövényekből állítják elő. A gyógynövények is egyfajta gyógyszerek, csak kisebb mennyiségben tartalmazzák a hatóanyagot.  Megfázás, belső nemi szervi gyulladás kezelésének két legnépszerűbb gyógynövénye a fehér fűz és réti legyezőfű.

Fehér fűz és réti legyezőfű mint természetes aszpirin

Fehér fűz (salix alba)

A fehér fűzfa kéreg tea kiválóan kezeli a megfázásos és kismedencei gyulladásokat.

A fehér fűzfakéreg és réti legyezőfű forrázatból gyulladásgátló  fájdalomcsillapító teát készíthetsz.  Néhány évtizeddel ezelőtt egy vegyész a fehér fűz kérgéből izolált egy hatóanyagot, amelynek kémiai szerkezete hasonló az aszpirinéhez. A szalicilsav-származékokhoz sorolt aszpirinnel ellentétben a fűzfajoknak nincs mellékhatása. Egyes országokban aszpirin helyett használják. A fehér fűz kérge  hatékony fájdalomcsillapító, láz- és gyulladáscsökkentő. A tea hosszú távon sem okoz mellékhatást.

 Fehér fűzfakéreg tea

Idős, ízületi gyulladásban szenvedő embereknél a fehér fűz kéreg tea az egyetlen lehetőség a hónapokon, éveken át tartó fájdalomcsillapításra. Hatását bizonyítja, hogy a lovak és a nagytestű kutyák fájdalmát is csökkenti. A fűzfakéreg teát néhány percig kell főzni.  Magas láz, fejfájás, influenza, reumatikus gyulladásra is tökéletes. A fehér fűz virágzata enyhíti a méhösszehúzódás miatti alhasi görcsöket, a fájdalmas menstruációt. 

.Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria)

Az Aspirinnel vetekszik a réti legyezőfű.

A fűzhöz hasonló fájdalomcsillapító hatású anyagokat tartalmaz a réti legyezőfű. A fájdalomcsillapítás önmagában csak tüneti kezelés,  a gyógyuláshoz többre van szükség, hormonegyensúly-gyógynövények használatára  Az ösztrogén és progeszteron egyensúlyt helyreállító gyógynövény teák összetételéről a Mioma Organic Life életmódprogramban olvashatsz.

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

 

Forrás:

http://www.sokszinuvidek.hu/eletmod/3445-Feh%C3%A9r-f%C5%B1z,-a-term%C3%A9szetes-aszpirin

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9ti_legyez%C5%91f%C5%B1

 

mióma kezelés természetesenmióma oka
Comments (0)
Add Comment