Férfiak és a „nehéz napok” – a menstruációs ciklus férfi szemmel II.

Három hete olvashattátok a Férfiak és a „nehéz napok”-a női menstruációs ciklus férfi szemmel I. részét. Itt azt a kérdést feszegettük hogy tapasztalnak-e a férfiak a nők viselkedésén a menstruációs ciklus különböző fázisaiban különbséget? A most olvasható következő részben a feltett kérdést kiegészítjük

  • 40 év alatt és
  • 40 év feletti nők

esetében.

Milyen változást tapasztalnak a menstruációs ciklus során a negyven év alatti és feletti hölgyek? Forrás.

 

 

Hogyan látják a negyven év alatti és feletti nőket a ciklus folyamán a férfiak?

A női menstruációs ciklus negyves év felett

Talán el sem hiszitek, de a legtöbb férfi  (ott és akkor) nem igazán tekinti valamiféle „bűvös határkőnek”, hogy a felesége (élettársa, barátnője) belép a 4 –es számmal kezdődő életkorba. Később szembesülnek azzal, hogy változnak a dolgok.

A negyvenes küszöb átlépése inkább az érintett hölgyeket sokkolja, ami érthető, hiszen a nők sokkal érzékenyebbek az idő múlására, mint a férfiak. „Jézusmária! Már itt tartok, hiszen még csak most voltam húsz, mi lesz most?” – sok nő komoly traumaként éli meg a felismerést, hogy visszavonhatatlanul  véget ért a lázas ifjúság, Máté Péter örökzöld sorait idézve.

Más kérdés hogy azoknak a nőknek, akik tudatos életmóddal, helyes táplálkozással, rendszeres sporttal tartják karban magukat, a változás nem jelent gondot. Arról is megoszlanak a vélemények, hogy beszélhetünk-e igazából váltásról. Az érzékeny női szervezet a 40-es éveiben készül fel azokra a változásokra, amelyek elvezetnek a menopauzához. Ez egy folyamat, melynek természetesen vannak jelei.

Kapcsolódó bejegyzések:

Normális vérzés, rendellenes vérzés Hová vezet a rendellenes vérzés? A mióma üzenete, a lelki konfliktusok 5 típusa Mit jelent az ösztrogén dominancia? Az éhségérzet okai után nyomozva Mióma és kismedencei gyulladások A kevés vérzés Menstruációs panaszok szelíd gyógymódok I. Fizetett menstruációs szabadság

Negyven év felett jellemző az ingerlékenység, fáradékonyság és az alvászavarok

A legtöbb nőnél a negyvenes évek közepén jelentkeznek a változókor tünetei, a legjellegzetesebbek a hőhullámok, fáradékonyság, alvászavarok, koncentráció hiánya, ingerlékenység, érzelmi labilitás. Jó hír, hogy a szexuális vágy megmarad, sőt gyakran intenzívebbé válik.

Hát nem könnyű mindig  nőnek lenni, de mi a helyzet a férfiakkal, ők hogyan látják ezt a változást? Előző bejegyzésemben írtam, hogy sok férfi nem igazán ismeri a női szervezet működését, lássuk, hogyan vélekednek (és miként élik meg), ha párjuk a változó kor küszöbére ér, vagy már át is lépi azt.

  • Negyvenes férfi

„A feleségem 38 éves, de simán letagadhatna 5-6 évet, csinos, fiatalos, temperamentumos. Mégis már előre aggódik, mi lesz vele, ha eljön a változókor, fogom-e akkor is úgy szeretni, kívánni, mint most. Igyekszem megnyugtatni, de egyre jobban foglalkoztatja ez a kérdés. Úgy gondolom a szorongás természetes az ilyen korú nőknél, mindenki átesik rajta, de később megnyugszanak.”

 

  • Hatvanas férfi

A feleségem hamarosan hatvan lesz, de soha nem panaszkodott a változókori tünetek miatt, Én legalábbis nem tapasztaltam, hogy problémát jelentett volna neki a dolog. Meg aztán, az igazat megvallva, mindig is nagyon elfoglalt voltam, nem értem én rá ilyesmivel foglalkozni.”

 

  • Barátnőm férje (40-es)

„Marcsi 3 évvel idősebb nálam, hát elmondhatom, szorongva vártam, mi lesz, amikor eléri az a bizonyos változás. Mit tagadjuk változott is. Szétszórtabb, figyelmetlenebb, időnként ok nélkül csapkod jobbra-balra, csak lapítunk a gyerekekkel, máskor viszont olyan, mint a cseppentett méz. És az ágyban változatlanul csodálatos –  talán még jobb, mint korábban! Azt hiszem, nekem kell alkalmazkodnom, kivárnom, segítenem, míg túl lesz ezen a nehéz időszakon.”

 

  • Barátnőm lányának barátja (19 éves)

„Persze, tudom, hogyan  zajlik a nőknél a menstruáció meg minden, olyankor nagyon nyűgösek. Azt is tudom, hogy egyszer, úgy ötven éves koruk körül már abbamarad. Az azért jó, mert onnan kezdve már biztonságos a szex, bár nem hiszem, hogy őket ilyen korban már nagyon érdekelné ez a dolog.”

A válaszok még tanulságosabbak, mint a múltkoriak, a srác pedig tök szórakoztató. Ti hogyan látjátok a kérdést? Várom véleményeteket, tapasztalataitokat!

 

Kapcsolódó bejegyzések

Fizetett menstruációs szabadság Hová vezet a rendellenes vérzés? Az ösztrogén dominancia mit jelent? Kismedencei fájdalom  Menstruációs zavarok és rendellenességek A kevés vérzés  Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok I. A progeszteron terápia

 

 

hormonműködésrendellenes menstruáció
Comments (0)
Add Comment