Életkor szerint értékeljük át a méhet

A petefészek hormontermelése és a női méh működése életünk összes területét érinti. Gondolj bele, hangulatunk milyen szélsőségek között ingadozik a menstruációs ciklus alatt:

  • határozottság – félénkség
  • kreativitás – „ma valahogy semmi nem jön össze” érzés
  • energikusság – gyengeség

Szintén a petefészek működése, a menstruációs ciklus fázisai határozzák meg a másik nemhez való viszonyunkat. Ovuláció idején a ragyogó, tágra nyílt igéző szemek, rajongás, odaadás párunk iránt, menstruáció előtt pedig a fátyolos szemek, zárkózottság, befelé fordulás, párunk elutasítása jellemző. Az agy által irányított petefészkek hormontermelő tevékenysége határozza meg a szélsőséges hangulatot.

Hónapról hónapra jelez

A női méh a nőiséget szimbolizáló szervünk, amelyhez erős az érzelmi kötődésünk. A női méh az első menstruációs vérzéstől kezdve a változókor utolsó menstruációig  hónapról hónapra jelzést ad. A hölgyek méh iránti mély érzelmi kötődése a termékenységtől független.

A női méh a hölgyek lelkének rezdüléseire érzékenyen reagáló szerv.  Visszatükrözi a hölgyeket érő érzelmi hatásokat, ami lehet öröm, bánat, stressz, félelem.  Stresszre különösen érzékeny.  A tartós stressz progeszteron csökkentő hatása miatt hormonegyensúly-vesztéshez, méh betegségekhez vezethet.

Méhünk állapotát mutatják

A női méh működése összetett, erről szakmai oldalakon érdemes tájékozódni: intima.hu  Kapcsolódó bejegyzés:10 tudnivaló a női méhről. A méh szerkezeténél fogva rugalmas, babavárás ideje alatt térfogatának többszörösére tágul.

A méh jelentőségének megítélése életünk folyamán átalakuláson megy keresztül.

Állomások

  • első menstruáció a termékeny életszakasz kezdete
  • várandósság új élet kezdete
  • változókor a termékeny életszakasz vége

Olvasd el ezt is segíthet a mióma és változókor közötti összefüggések megértésében:Mióma, menopauza összefüggések 9 pontban

A női életszakaszok változásával a méh jelentősége átértékelődik

Ezzel együtt a méh iránti viszony, érzések, viselkedés is átalakul.

A fenti gondolatokat Dr. Barbara Ehret szülész nőgyógyász szakorvos uterus-myomatosus.net oldalán osztja meg. Ehret doktornő tevékenységének köszönhetően Németországban a méheltávolítások száma csökkent. A méheltávolítás -egyes vélemények szerint- életminőségjavító beavatkozás,  más vélemények szerint pedig súlyos testi sértés.

Kapcsolódó korábbi bejegyzés: Méheltávolítás, teljes vagy részleges? Méheltávolítás: Gyógyítás vagy testi sértés?

A természetesség híve vagy?

Ha nem úgy tekintesz a testedre mint egy elromlott háztartási gépre amelyet csak be kell adni a szervízbe, hanem Te magad is aktív szerepet vállalnál egészséged jobbra fordulásából tarts velünk! Mióma, ösztrogéndominancia kezelése természetesen Hormondiéta és Női Egészségtorna!

Forrás:

http://www.uterus-myomatosus.net/gebaermuttermyome/aufbau-und-funktion-der-gebaermutter

http://www.focus.de/gesundheit/gesundleben/donna/rettung-oder-koerperverletzung-tausende-gebaermutter-ops-warum-deutsche-aerzte-so-schnell-zum-skalpell-greifen_id_4612379.html

https://www.swr.de/odysso/operieren-bis-die-kasse-stimmt/-/id=1046894/did=7685350/nid=1046894/92c7az/index.html

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/a_meh_felepitese_es_mukodese/20070206163338

A női méhröl tíz (10) pontban

hormonháztartáshormonműködés
Comments (0)
Add Comment