Omega-3 zsírsavak új generációja: Krill-olaj a mióma kezelésben I.

Több cikkben szóltam már az Omega 3 zsírsavak rendszeres fogyasztásának fontosságáról a mióma természetes úton történő gyógyítása, a

A krillek apró rákocskák, norvégul bálnaeledel a szó jelentése

mióma növekedésének megakadályozása, a mióma tünetek enyhítése kapcsán. Ebben a cikkben a hagyományos Omega 3 zsírsavaktól sokkal hatékonyabb anyagról a Krill olajról (antarktiszi apró rákokból nyert olaj) olvashatsz két részben.


Az Omega-3 zsírsavak hiánya  egyik legfontosabb oka a fejlett világban kialakult és rohamosan terjedő civilizációs ártalmaknak, daganatos betegségeknek, egyre sűrűbben előforduló miómának. Az Omega 3 zsírsavak hiánya még a rostszegény étrendnél is nagyobb veszélyt jelent a XXI. század emberének egészségére nézve.

Omega-3 zsírsavak új generációja: a Krill-olaj

A Krill-olaj komplex egészségügyi hatását tekintve legyőzi a klasszikus halolajat és a jövőben ki is fogja váltani azt. A krill-olaj olyan különleges tulajdonságokkal bír, amelyek terápiás alkalmazását széles körben teszik lehetővé, például a mióma természetes úton történő gyógyításában, a hormonproblémák megelőzésében. A halolajból kinyert Omega-3 zsírsavak világszerte a legfelkapottabb és leggyakrabban eladott étrend kiegészítők. Számos egészségügyi kockázat ellen védenek, például daganatellenes vagy depressziót megelőző hatásuk van.

Miből készül a Krill olaj?

„Krill” egy norvég szó,  annyit jelent: bálnaeledel.

A krill kis rákocskákat takar, amelyek elsősorban az Antarktiszon fordulnak elő hatalmas rajokban. A krillek állnak az élelemlánc legelején, kizárólag növényi planktonokkal táplálkoznak és ezért mentesek mindenféle nehézfémtől és műtrágyától, szemben a legtöbb halfajtával. A Krill olaj könnyen emészthető ellentétben néhány Omega 3 tartalmú élelmiszerrel. A könnyebb felszívódásnak tudható be, hogy a Krill-olaj minden Omega 3 zsírsav összehasonlító vizsgálatból győztesként került ki. Tekintettel napjaink nagyszámú, legyengült emésztésű emberére ma a Krill-olaj a legbiztosabb, leghatékonyabb, legtisztább Omega-3 forrás.

 

A Krill olaj egyedülálló antioxidáns

Számos kiváló tulajdonságát a Krill-olaj hatalmas antioxidáns kapacitásának köszönheti. A Krill-olajban található

  • astaxanthin-alapú antioxidánsok
  • kis mennyiségben előforduló A- és E-vitaminok
  • flavonoidok egyedülálló kombinációja

Mindezek együttes antioxidáns értéke 378 umole/g, ami szinte hihetetlen.

 

Összehasonlításképp:

A- és E-vitamin értéke 1,25

Lutein és a halolaj értéke 8

Q10 koenzimé 11

a Lycopiné 58

Így a Krill-olaj rendkívül stabil és jól véd a ráncosodástól is. További előnye a halolajjal, lenolajjal vagy a többi Omega-3 forrással szemben hogy nem oxidálódik. Az imént említett Omega 3 tartalmú anyagok oxidálódnak és utána egészségkárosítóvá válhatnak.

 

A Krill-olaj antioxidativ hatása sokféleképpen védheti meg a szervezetedet

Az antioxidánsok az Omega-3 zsírsavakkal együtt beépülnek minden egyes új sejt zsírban oldódó sejtmembránjába (másodpercenként 10 millió új sejt keletkezik) és védenek a szabad gyökök támadásaitól. Krill-olajnak köszönhetően a sejtmembrán antioxidativ védelme tehát megnöveli a membrán stabilitását, ami nagyon fontos a szabad gyökök agresszív támadása esetén (napsugárzás, dohányzás, stressz, gyógyszerek, krónikus megbetegedések, amiket mindig nagymértékű gyökképzés kisér), rák megelőzéséhez, az öregedési folyamatok lassításához, az erek védelméhez, stb.

A cikk következő részét a Krill olaj miómára gyakorolt áldásos hatásáról itt olvashatod.

Klikkelj további hasznos mióma információkért

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek Az Omega 3 zsírsavak miómára gyakorolt hatása

 

Iratkozz fel a Mióma Blogértesítőre!

Rendszeresen frissülő információt kapsz a betegség kialakulásának hátteréről. Választ kapsz arra a kérdésedre, milyen lehetőségeid vannak a panaszaid enyhítésére természetes módon? Mit kerülj az életmódodban annak érdekében, hogy visszanyerd a mióma előtti életminőséged? Hogyan tudod elkerülni a mióma műtétet?

Tarts velem!

 

Forrás:

http://www.mimirejo.info/index.php/termeszeti-anyagok/zsirsavak/14-krill-olaj

http://www.vitawell.hu/vitakrill-omega3-krillolaj.html

http://www.krill-info.com/

Comments (0)
Add Comment