Egy egészségügyi dolgozó sikeres életmódváltása

Egyik olvasónk az egészségügyben dolgozik 28 éve. Vérzészavarok, lerövidült ciklus és mióma megjelenése után határozta el, hogy változtatni fog az életvitelén. Nevezzük őt tulipánnak.

Milyen tünetek jelentkeztek?

Mit tett a tünetek enyhítése érdekében?

Három hónap után milyen eredményeket ért el?

Erről olvashatsz ebben a bejegyzésben.

.

Mióma tünetek

4-5 éven keresztül egyre rövidült a ciklusom, amely 23 napra állt be. Hónapra pontosan a 46. születésnapom után lett először nagyon erős, alvadékos menstruációs vérzésem. A második erős menstruációs vérzés és egy nőgyógyászati vizsgálat után derült ki, hogy egy 23 mm-es miómám van. Az orvosom részéről mióma műtét volt a javaslat, amit elutasítottam. Úgy gondolkodtam, inkább az életmódomon változtatok és a panaszaim okát fogom megszüntetni.

Elmentem kineziológushoz, homeopátiás orvoshoz is. Úgy döntöttem testileg, lelkileg rendbe teszem az egészségem. Beleástam magam a mióma, változókort megelőző vérzészavarok, ösztrogén dominancia megszüntetése életmód változtatás témába. Nekem a Mioma Organic Life javaslata vált be.

 

Mioma Organic Life életmód

Célom az volt, hogy a hormontartalmú spirált és a mióma műtétet elkerüljem.

Ekkor kezdtem el nézelődni az interneten és rátaláltam a mioma.hu-ra. Úgy gondoltam egy próbát megérnek az itt olvasható javaslatok. Lemondtam az ösztrogén dominanciát okozó élelmiszerekről, számos korábbi, a napi étrendem részeként szolgáló ételféléről. Figyelek a fűszerek használatára, csak a Mioma Organic Life életmód által javasolt teákat iszom. A kenyeremet magam sütöm. Egy növényi olajat használtam főzéshez. Ezt lecseréltem, mint ahogy az étkezéshez is ma már más speciális olajat használok.

 

3 hónap után

Hiszek az alternatív módszerek és a helyes életmód gyógyító erejében. Egészségügyi dolgozó lévén azonban úgy gondoltam 3 hónap elteltével mérjük meg van-e az erőfeszítéseimnek kézzelfogható eredménye? Az ösztrogén szintem több ciklusban is lett mérve. A ciklus 3. és 21. napjain az ösztrogén szintem egyforma, mindig 100 (90 és 110 között) van. A ciklus második felére nem csökken.

Megvizsgálták a progeszteron szintemet a Mioma Organic Life életmód elkezdése előtt, majd 3 hónap eltelte után is a ciklus 20. napján. A dolog működik.

A 21. napokon mért progeszteron szintem az életmód hatására 14-ről 36-ra emelkedett. A diétától (sajnos) 7 kg-ot fogytam, remélem, tovább már nem fogyok. A táplálkozás megváltoztatásától, a stresszkezelési módszerek tudatos alkalmazásától ma már sokkal jobban érzem magam, ezért folytatom ezt az életmódot.

 

Az életmód változtatás eredményei

  • A progeszteron szintem mérhetően emelkedett. (14-ről 36)
  • A menstruációs ciklus hosszabb lett, beállt 25 – 27 napra.
  • A menstruációs vérzés mennyisége rendeződött, eltűntek az alvadt vérdarabok.
  • 7 kg-ot fogytam.
  • A nőgyógyászati kontroll 3 hónap után megállapította, hogy a mióma mérete nem változott. Az orvosom szerint az is nagy eredmény hogy nem nőtt tovább, a mióma okozta panaszaim pedig megszűntek.

Remélem, működik még sokáig ez a módszer nálam.

 

A mióma lelki háttere

Tapasztalatom szerint az idegállapot valóban nagyon meghatározza a ciklus hosszát és a vérzés milyenségét is. A mioma.hu ebben is nagyon sokat segített! Nem tudom eléggé megköszönni az itt talált hasznos információkat!

A lelki háttérbe is „belemásztam”. Gyermekem nincs és ezt időnként nehezen viselem. Az utóbbi időben durva, személyeskedő sérelem ért a munkahelyemen, ami nagyon mélyen érintett. Próbálom mindezt a helyére tenni.

Nem tudok újat írni, csak megerősíteni: a félelem, a sérelmek, a nyugtalanság, a szorongás, a fáradtság mind-mind befolyásolják a menstruációs ciklust.

Hogy lélekben is gyógyítsam magam, vettem és kaptam felnőtteknek szóló kifestő könyvet. Úgy érzem, az alkotás jót tesz a lelkemnek.

Ha nem lett volna a mióma, akkor mindebbe nem kezdek bele, mert jó volt, úgy, ahogy volt.  Az étkezésbeli változtatások, a könyvek, a cikkek, az ezotéria mind-mind előbbre vitt. Kaptam ezáltal valami egészen újat, és nemcsak miómát.

Tulipán

Két hónappal később 2016 áprilisban Tulipán a következőt írja:

Egy hete voltam UH kontrollon (általában 3 havonta megyek): A mióma mérete változatlan, de meszesedik, inaktívvá vált. Ahogy korábbi leveleimben is írtam, a diétát 2015 október közepe óta tartom, kenyeremet magam sütöm, nem iszom koffeines italt, nagyon figyelek az étkezésre stb. Igaz pár hete kicsit lazítok. 1-2 hetente eszem fehér lisztes péksüteményt is, ez a „jutalomfalat”. Az elhatározás, a diéta, a homeopátia, a gyógyteák megtették a hatásukat.

A levelet olvasva megkérdeztem mit jelent az hogy a mióma meszesedik? A következő választ kaptam két nap múlva 2016. 04.  28-án.

Az utóbbi UH kontrollon kaptam ezt a megjegyzést a mióma-ra az orvostól, hogy meszesedik, inaktív. Az orvos szerint előbb-utóbb fel fog szívódni. Nekem a vérzészavaron kívül más panaszom nem volt, de nagyon erős vérzéseim voltak.

A legutóbbi ciklusom már 29 napos volt és teljesen normális. Hogy így marad-e, az a jövő titka. A mióma, hormondiéta nagyon jó, egyetlen mellékhatása volt, hogy sajnos fogytam közel 10 kg-ot. Nekem ez nem hiányzott.

Csodálkozom a sorstársaim némelyikén, akiknek szintén miómája és ettől panaszuk van. Kérdezem tőlük mit tesznek, hogy jobb legyen, hogyan gyógyítják magukat? A válasz, sehogy. Diéta? Szerintük hülyeség. Lemondani valamiről? Á, dehogy!

Majd az orvos megmondja, hogy mi legyen… Úgy tekintenek a saját testükre, mint valami elromlott háztartási gépre. Beadjuk a szervizbe, aztán majd megjavítva visszakapjuk. Csak csinálni ne kelljen semmit! Mert az úgy sokkal kényelmesebb. Azt persze nem tudják, hogy a műtéti beavatkozásnak évek múlva milyen mellékhatásai lesznek. Összenövések, a méh kivételével a kismedencében átrendeződnek a szervek, hólyagsérv stb. is kialakulhat.

Nekem az életmódváltásban kitartás csak az elején kellett. De ez nem volt gond, mert eldöntöttem, hogy mióma műtét nem lesz. Ha az étrendi megszorításokat az ember lánya kiútnak érzi, akkor inkább hálás a sorsnak, hogy a Te oldaladra rátalált, és ezzel elkerülhető az operáció. Amúgy sem vagyok az a típus, hogy szépen várom a sült galambot és majd az orvos meggyógyít, ahogy tud. (Pár éve lett nyaki gerincsérvem. Rettenetes fájdalom a vállamban és a hátamban, érzészavar és zsibbadás a kezemben. Az idegsebész főorvos az MR alapján operálni akart, mert azt mondta, le fogok bénulni. Nem egyeztem bele a műtétbe. Nem arattam vele sikert. Nagyon meg voltam ijedve, hogy műtétet nem akarok, de akkor mi lesz velem? Teljes erőbedobással ráálltam a témára. Sok időmbe, pénzbe, energiámba került, de 7 hónap múlva teljesen tünetmentes lettem. Persze a mai napig is csinálom még a speciális tornát. Nem volt egyszerű, de megérte. Nem vagyok ideális páciens. 😀

Hiszek az öngyógyításban. Létrehozzuk magunknak a betegséget, aztán csak rajtunk múlik, hogy hogyan tovább…

Tulipán

 

Kapcsolódó bejegyzések:

A mióma lelki oka

Csípőműtétek és mióma

A mióma üzenete: A lelki konfliktusok 5 típusa

Meggyógyulsz a miómából ha megérted az okát

 

mióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment