Fűszeres szilvakrém a mióma étrendben és ösztrogén kivezetésben

Chilis, gyömbéres hormondiéta szilvacsatni

Mióma, ösztrogén dominancia, hormonegyensúly problémák esetén a zamatos magyar szilva két tulajdonsága miatt kerülhet a figyelem középpontjába.

Emésztés serkentő és tisztító hatás

Bizonyára Te is hallottad,  a mióma növekedése összefüggésbe hozható anyagcsere problémákkal,  az emésztőrendszeri ösztrogén hatású vegyületek felhalmozódásával.  Az anyagok hosszú ideig a bélredőbe rekedve hormonrendszer károsító hatást váltanak ki.  És itt jön képbe a szilva, hiszen az ösztrogén hatású vegyületeket szervezetünkből eltávolítja.  A szilva és szilvakészítmények elősegítik a vastagbéltisztítást. Korábban  olvastál a házi aszalt szilva készítésről, lent pedig fűszeres szilvalekvár receptet találsz. Kapcsolódó bejegyzés: Mióma, a  jóindulatú daganat természetes kezelése béltisztítással.

A szilva másik kiemelkedő tulajdonsága a nyugtató, hangulatjavító hatás, ami összetett B-vitamin tartalmának köszönhető.

A magyarosan csak „csatninak” nevezett szósz más mint a szokásos szilva receptek. A chutney „csatni” fűszeres zöldséges gyümölcskrém Indiából származik.

Fűszeres szilvakrém a hormondiétában és az ösztrogén kivezetésben

A recept a hormonrendszerre kedvező hatású természetes alapanyagokat tartalmaz. Nincs cukor, nincs mesterséges édesítő, nem tartalmaz mesterséges, ösztrogén hatású vegyületeket, csak friss hazai zamatos szilvát, fűszereket, hagyma-féléket és gyömbért.

Hozzávalók

  • egy kg szilva
  • két kisebb lilahagyma
  • két cikk fokhagyma
  • 2 centi gyömbérgyökér
  • egy mokkáskanál jamaikai szegfűbors
  • rózsabors
  • chili
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • ánizs
  • szűrt hormonmentes víz vagy friss magyar forrásvíz
  • néhány csepp citrom

A fűszereket variálhatod. Ha nem szereted a csípős ízt, a chilit helyettesítsd pirospaprikával. Ha a frissességet emelnéd ki, használj több csillagánizst. Ha a fahéj a télre emlékeztet, hagyd ki. Kísérletezhetsz az ízekkel, állítsd össze az egyéniségednek megfelelő csatnit. Jómagam imádom az ánizst, fahéjjal összekeverve készítem. A fűszereket frissen örölöm. Egy kg szilvából két üveg szilvakrém készülhet. Ha már elkezded, érdemes több kg szilvából több üveggel készíteni.

Mióma, ösztrogén dominancia, hormonegyensúly problémák esetén a zamatos magyar szilvát két tulajdonsága miatt érdemes gyakrabban használni. Az egyik az, hogy az ösztrogén hatású vegyületeket szervezetünkből eltávolítja. A másik, az összetett B-vitamin tartalmának köszönhető nyugtató, hangulatjavító hatás. Így készül az illatos chilis, gyömbéres szilvacsatni. Fotó: pexels.com

Elkészítés

1. A szilvát kimagozod, félbe vágod, vízzel felöntöd.
2. Fedő alatt, félóráig lassú tűzön főzöd.
3. Közben a gyömbért, hagymát, fokhagymát meghámozod, apró szeletekre vágod.
4. A borsot, csillagánizst, szegfűszeget frissen őrölöd.
5. A fűszereket, hagymát, fokhagymát a szilvához adod.
6. 20 percig tovább főzöd, megkevered, üvegekbe töltöd.

A csatni akkor kész ha a szilva szétesett, állaga lekvárszerű. Ha a darabostól jobban kedveled a krémet botmixerrel pürésítheted. A masszát öntsd sterilizált félliteres csatos üvegekbe. Néhány nap elteltével íze aromásabb lesz. Szerintem érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.
Felbontás nélkül a csatni több hónapig eláll. Ha ettől hosszabb ideig szeretnéd tárolni, helyezd néhány napra száraz dunsztba. A felbontott üveg hűtőben egy hétig nem romlik meg.

A  felesleges lim-lom ajándékok helyett „egészség megszállottaknak”  bármely alkalomra, nagyszerű  gasztroajándék lehet. A csatni grillezett zöldségek, tofu, sovány, ellenőrzött gazdálkodásból származó tanyasi hús mellé vagy egyszerű szendvicskrémnek is használható. Még több hormonegyensúly, ösztrogén kivezető, mióma zsugorító recept: Hormondiéta

Kapcsolódó bejegyzések:

Miómáról  Mióma tünetek  Mióma hajlamosító tényezők  A mióma feltételezett oka a rossz anyagcsere  Haspuffadás, bélrendszeri lerakódás, mióma?

Forrás:

https://www.smarticular.net/pflaumen-chutney?utm_source=smarticular.net+-+Top+Tipps&utm_campaign=9b03a82c82- 77

Fűszeres szilvachutney

http://indiavarazsa.blogspot.com/2009/10/szilva-csatni.html

https://kaldeneker.hu/kaldeneker/hobbim/140-szilvachutney-az-indiai-izesito.html

életmódhormondiétamióma kezelés természetesen
Comments (0)
Add Comment