A mióma természetes úton történő gyógyítása

Emésztésserkentő fűszeres szilvakrém mióma, ösztrogén dominancia esetén

Hormondiéta augusztus

0

Mióma, ösztrogén dominancia, hormonegyensúly problémák esetén a zamatos magyar szilva két tulajdonsága miatt kerül a figyelem középpontjába.

Az egyik az emésztésserkentő és tisztító hatás

Bizonyára Te is hallottál róla, hogy a mióma növekedése összefüggésbe hozható anyagcsere problémákkal emésztőrendszeri ösztrogén hatású vegyületek felhalmozódásával. Ezek az anyagok a bélredőkbe rejtőzve fejtik ki hormonrendszer károsító hatásukat.

A szilva és szilvakészítmények elősegítik a vastagbéltisztítást. Korábban írtunk a házi aszalt szilva készítéséről, ha legörgetsz a fűszeres szilvalekvár elkészítésének leírását találod. (Mióma jóindulatú daganat kezelése béltisztítással, beöntéssel)

A többféle B vitamint tartalmazó szilva második előnyös tulajdonsága a nyugtató, hangulatjavító hatás.
A chutney magyarul egyszerűen csak csatni, fűszeres zöldséges gyümölcskrém eredetileg Indiából származik. Készítésekor mennyei illat járja át a konyhát.

Fűszeres szilvakrém mióma, ösztrogén dominancia esetén

Ebben a receptben a szervezet működésére kedvező természetes összetevőket találsz. Nincs cukor, sem édesítő, semmi mesterséges ösztrogén hatású vegyület, csak friss hazai zamatos szilva, fűszerek, hagymafélék és gyömbér.

Hozzávalók

  • egy kiló szilva
  • két kisebb lilahagyma
  • két cikk fokhagyma
  • 2 centi gyömbérgyökér
  • egy mokkáskanál jamaikai szegfűbors
  • rózsabors
  • chili
  • fahéj
  • pici szegfűszeg
  • ánizs
  • szűrt hormonmentes víz vagy friss magyar forrásvíz
  • néhány csepp citrom

A fűszereket tetszés szerint variálhatod. Ha nem szereted a csípős ízt, a chilit helyettesítsd pirospaprikával. Ha a frissességet emelnéd ki, használj több csillagánizst. Ha a fahéj a télre emlékeztet, hagyd ki. Kísérletezz az ízekkel, állítsd össze az egyéni érzékenységednek megfelelő csatnit. A fűszereket őröld frissen. Egy kiló szilvából két üveg szilvakrém készül. Ha már neki fogsz, érdemes több kiló szilvából több üveggel készíteni. Tízpontos gasztroajándék.

Fotó: smarticular.net

Elkészítés

1. A szilvát kimagozod, félbe vágod, vízzel felöntöd.
2. Fedő alatt, félóráig lassú tűzön főzöd.
3. Közben a gyömbért, hagymát, fokhagymát meghámozod, apró szeletekre vágod.
4. A borsot, csillagánizst, szegfűszeget frissen őrölöd.
5. A fűszereket, hagymát, fokhagymát a szilvához adod.
6. 20 percig tovább főzöd, megkevered, üvegekbe töltöd.

A csatni akkor van kész, ha a szilva szétesett, állaga lekvárszerű. Ha a darabostól jobban kedveled a krémet botmixerrel pürésítheted. A masszát öntsd sterilizált félliteres csatos üvegekbe. Néhány nap elteltével íze aromásabb lesz. Szerintem érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.
Felbontás nélkül a csatni több hónapig eláll. Ha ettől hosszabb ideig szeretnéd tárolni, helyezd néhány napra száraz dunsztba. A felbontott üveg hűtőben tartva legfeljebb egy hétig nem romlik meg.

A sok felesleges lim-lom ajándék helyett „egészség megszállottaknak” nagyszerű  gasztroajándék. Gyerünk próbáld ki!

A csatni grillezett zöldségek, tofu, sovány ellenőrzött gazdálkodásból származó tanyasi hús mellé vagy egyszerűen szendvicskrémnek használható. További a hormonegyensúly helyre állítását elősegítő receptek: Hormondiéta

Kapcsolódó bejegyzések:

Miómáról  Mióma tünetek  Mióma hajlamosító tényezők  A mióma feltételezett oka a rossz anyagcsere  Haspuffadás, bélrendszeri lerakódás, mióma?

Forrás:

https://www.smarticular.net/pflaumen-chutney?utm_source=smarticular.net+-+Top+Tipps&utm_campaign=9b03a82c82- 77

Fűszeres szilvachutney

http://indiavarazsa.blogspot.com/2009/10/szilva-csatni.html

https://kaldeneker.hu/kaldeneker/hobbim/140-szilvachutney-az-indiai-izesito.html

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

kettő × 3 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás