A mióma természetes úton történő gyógyítása

A mióma kezelése természetesen

Magam úgy gondolom a miómát, menstruációs fájdalmat, ciklus zavarokat, ösztrogén dominanciát és premenopauza panaszokat nem a gyógyszerek vagy a mióma műtét hiánya okozza.

A méhmiómát több tényező hosszabb ideig fennálló (10-15 év) együttes hatása eredményezi.

A mióma természetes kezelése a kiváltó okok megszüntetésével, a hormonegyensúly megteremtésével történik. Szüntesd meg Te is panaszaid kiváltó okait, amelyek az elmúlt 10-15 év életvitelében gyökereznek.

11 pont a mióma természetes kezelése érdekében

 • A mióma hajlamosító háztartási, élelmiszeripari kémiai bombák kizárása.
 • A szervezet “nagytakarítása”.
 • Étrend-változtatás a Hormondiéta segítségével hormonegyensúly teremtő fitoösztrogénekkel.
 • A hormonegyensúly helyreállítását biztosító gyógynövény-készítmények.
 • A zárt terekben tartózkodás helyett évszak, napszak szerinti okos napozás, a mióma hajlamosító D vitamin hiány felszámolása.
 • A “hideg méh” jelenséghez vezető ülőmunka megszüntetése óránként 10-15 perc mozgással.
 • A kismedencei vérkeringés és energiaáramlás serkentése tornával. 
 • Mindennapos testmozgás a szabadban, legalább hetente egy alkalommal vizes program (úszás, vizigimnasztika)
 • Legtöbbször gyermekvállalással kapcsolatos mióma-hoz vezető párkapcsolati problémák megoldása, a probléma elengedése.
 • Alkotóerő, kreativitás kibontakoztatása: végezd azt a munkát amit szeretsz!
 • Mellékhatással rendelkező gyógyszerek elhagyása.

Renáta miómái négy hónap alatt három és öt centit zsugorodtak

Öt év alatt nőttek két centiről háromszoros méretűre a miómáim.Tavaly novemberben két darab 7,5 centi és egy 2,3 cm-est talált az orvos. Méheltávolítást javasolt, mivel szerinte túl gyorsan nőnek. Nem tetszett ez a megoldás. Úgy gondoltam változtatok az életvitelemen, semmit nem veszíthetek.
2019 februári diagnózis szerint a hét és fél centis mióma 4,5 centire zsugorodott, a másik hét centis 2,5 centi (öt centit zsugorodott) a 2.3 centis helyett pedig 1,8 centit mértek (fél centit zsugorodott). 
Csoda? Nem hiszem. Sokkal inkább hit és bizalom önmagamban.
Ha arra fókuszálsz, hogy minden rendben van és a gyógyulás itt van, akkor az megtörténik. Én ebben hiszek. De azt is tudom, hogy sokan sokfélék vagyunk és mindenki másban hisz, mást tapasztal, de a sok gyógyszer, műtét, ijesztő jövőképek mellett tudnotok kell, hogy a legtöbbet TI tehetitek önmagatokért. Gondolatainknak teremtő ereje van.
A jóknak és a rosszaknak is. Szervezetünknek csodálatos öngyógyító ereje van és amit negatív gondolatainkkal megteremtettünk, azt el is tudjuk onnan tüntetni.

Bízz magadban!

Reni – FB csoport 2019 március

További információ:

Mioma Organic Life életmód tanulmányok

 

73 hozzászólás
 1. Zsuzsi megjegyzése

  Kedves Gabi!

  5-6 hetes várandós vagyok.
  Problémám, hogy az eddig 4 cm-es miómám elkezdett nőni. Tegnap már 87 mm-t mértek? A doki fél, hogy nem tudom kihordani a terhességet. Én még inkább!!! Mit tehetek magunkért?
  Köszönöm gyors válaszod!

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Zsuzsi, információm szerint mióma-várandósság mellet a maca gyökér és fekete kömény magolaj (Nigella Sativa) eredményesen használható. Adagolás: Nigella sativa olaj szirup:egy teáskanállal reggel és este. Kapszula formában babaváróknak nem ajánlatos!!! Gyógyszertárban, drogériákban kaphatóak, kérdi ki a védőnőd és a gyógyszerész véleményét, akik meg fognak erősíteni a két növény hatásosságában. A 3. a palástfű tea. A vetélésre, koraszülésre hajlamos nőknél a palástfű tea segít a terhesség megtartásban, a méhszalagok megerősítésében. A terhesség harmadik hónapjától minden nőnek palástfű teát kellene innia. Kapcsolódó bejegyzés:http://mioma.hu/mioma-terhesseg/

   1. Zsuzsi megjegyzése

    Kedves Gabi!
    Nagyon köszönöm a gyors válaszod! 🙂
    Korábbi terhességem első trimeszterében az erdei málnalevél teáját is ittam.
    Ezt is ihatom akkor azok mellett, amiket javasoltál ?
    Köszönettel

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     igen. én a piros málnalevélről tudok. erősíti a méhfalát. a négyféle növényt egymást váltva javaslom őket. talán a palástfű és a fekete köménymagolaj mindent visz.:)))

     1. Zsuzsi megjegyzése

      Beszereztem mindent! 🙂 Bár gyógyszerésszel nem sikerült beszélnem!
      Így hogy több mint 8 cm-es a mióma, és kismama vagyok talán ebben az 1 hétben megküldöm ezeket a teákat, olajokat a teljes adagban és 1 hét múlva, mikor a köv. UH-ra megyek jelzem feléd a változást!
      Köszönettel! 🙂

     2. Cserháti Gabi megjegyzése

      Várom a kedvező híreket. Azt szeretném elmondani, hogy a fitoterápia lassabban hat. Javasolnék még hormonegyensúly-teremtő diétát (Hormondiéta, amely hamarosan a http://mioma.hu/mioma-organic-life/ oldalon elérhető) amely változatos, ellenőrzött gazdálkodásból származó, 100 %-ban természetes, anyagcsere támogató, méregtelenítő hatású diéta. Ezen túl a napi 30 perc gyors léptű gyaloglás, heti egy alkalom vizi gimnasztika jót tenne mindkettőtöknek!:))))

     3. Zsuzsi megjegyzése

      Kedves Gabi!
      Sajnos a fekete kömény magolajat az állaga miatt 2 nap után nem tudtam fogyasztani. (Ha jól emlékszem nem ajánlottad kapszulás formában.) Így jelenleg a málnalevél teát iszom minden reggel, mint azt a korábbi babavárás alkalmával is tettem. Majd a 12. hét után váltok palástfűre. Sajnos a mióma 10 cm-re növekedett a múlt heti vizsgálat alkalmával.

     4. Cserháti Gabi megjegyzése

      Zsuzsi, beszéljük meg ezt kicsit bővebben akár Skype-on. Ez az információ kevés, hogy segíteni tudjak. Kérlek írj időpont egyeztetés miatt az info@mioma.hu címre.

 2. Kiss Piri megjegyzése

  A barátcserjével óvatosan. Miómám van amit műteni szeretnének. Nem egyeztem egyenlőre bele. A kórház színvonala miatt. Nincsenek megfelelő eszközök a műtéthez. Hogy merjek egy olyan kórházban bízni ahol még szappan sincs. Nem mellesleg egy huszonéves, fogszabályozós, rezidens műtene. Tanácstalan vagyok. Szeretném a mióma eltávolítását laparoszkópos műtéttel vagy kíméletesebb megoldással, egy megbízható kórházban. Ezért gondoltam megpróbálom a barátcserjét, mint egy nagyon erős gyógyszert aminek komoly mellékhatásai vannak (próbáltam korábban a mióma gyógyszert, az esmya-t nagyon nem ajánlom) A barátcserje hatására két hetet késet a rendszeres, eddig szabályos menstruációm. Most viszont három hete tart és egyre erősebb, fájdalmas, nagy darabokban jön belőlem az alvadt vér. Háziorvos vas/folsav rágótablettát írt. Most kicsit jobb, kevésbé szédülök. Holnap sürgősen vissza kell mennem a nőgyógyászhoz, nem mert felírni véralvadásgátlót. Nem gondoltam, hogy ilyen erős hatása lehet a barátcserjének és sajnos negatívan. Teát kezdtem el inni ami állítólag gyengébb.

  1. Kiss Piri megjegyzése

   Vagyis korábban, barátcserje teát ittam. Most ezek után semmi nem merek, abbahagytam.

 3. Melinda megjegyzése

  Nekem egy 7 cm es ès 3 cm es miomàm van.Teljesen tunet mentes.Nincs gorcs nincs fàjdalom csak nèha kb 3 havonta egy kicsit tovàbb tart a mensim de èrdekes modon a kozte lèvo idoben volt olyan hogy csak 3 napig tatrott.Ha nem mentem volna el orvoshoz èszre sem vettem volna a lètezèsuket.48 èves vagyok.Ledobbentem amikor az utolso vizsgàlatkor a mèhkiszedèsèt ajànlotta az orvos.Mit tegyek?

  1. Marcsi megjegyzése

   16-20 mm-es a méhnyálkahártyám. A körzeti nőgyógyászhoz elmentem a leleteimmel, aki ki akarja szedni a méhemet.
   Miómám is van, 4-5 cm nagyságú, még életmóddal kezelhető éppen.
   A nyálkahártya vastag, ez hormonzavarra utal. Szerintem ezek nem indokok arra, hogy eltávolítsák a méhem.
   Ezt elmondtam a kórházi orvosnak, aki szerint rossz úton járok.
   A vastag méhnyálkahártya is orvosolható természetes módon. Egy természetgyógyász szerint, ha hormonzavar miatt eltávolítanák a méhem, akkor utána a petefészkemmel is problémák lesznek. Tehát jobb, ha több helyről szedjük be az információt, hogy legalább mi lássunk tisztábban, ha az orvosok erre nem hajlandóak.
   (Még egy UH-t sem csinált az egyik, csak rendelkezett a méheltávolító műtétről.) El sem mondta a lehető opciókat és azok következményeit, sőt pontos infót sem az állapotomról. Most úgy gondolom, időt, energiát szánok magamra. Méregtelenítéssel, az ösztrogénszint csökkentésével, fél év progeszteron terápiával rendbe hozom magam. Marcsi

 4. Tamara megjegyzése

  Kedves Gabi!
  Szeretném a tanácsodat kérni. 5,6 cm-es miómám van. Az orvosok sajnos étrenddel kapcsolatban nem adnak semmilyen tanácsot. Vagy mindenáron műteni akarnak, vagy pedig az Esmya nevű gyógyszert írják fel, amit betilani kellene, nem reklámozni.
  Étkezéssel kapcsolatban szeretném kérni a tanácsodat, hogy milyen ételeket lehet fogyasztani, illetve milyen jellegű tornával lehet még hozzájárulni a mióma összezsugorodásához.
  Olvastam itt a fórumon a hozzászólásokban, hogy ajánlottad a Tafedim teát is. Ezt milyen mennyiségben szabad inni, és mennyi ideig?
  Köszönöm válaszod előre is.
  Tamara

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Tamara, lehetőleg ökológiai gazdálkodásból származó gabona, gyökér zöldség, zöld leveles növényeket, alacsony feldolgozottságú, alacsony GI-vel rendelkező összetett szénhidrátokat érdemes fogyasztani. Mástípusú ételeket, más kombinációban reggel, délben és este. Ezeket külön kell választani a felszívódás miatt. Hiszen pl. a gabonafélékben található fitátok akadályozzák a vas felszívódását. Ezért a hormondiéta nem tiltja a kistermelőtől, ellenőrzött gazdálkodásból származó húsfogyasztást (főleg vérszegénység esetén fontos), korlátozott mértékben (heti 2x 5-10 dkg biohús). Részletes javaslat a Tudásbázis/Mióma, antiösztrogén diéta vagy Mioma Organic Life menüpontokban, a készülő, Hormondiéta (mióma, antiösztrogén diéta) Kis rázkódással járó, a kismedencei szerveket megmozgató és kismedencei energiaáramlást elősegítő mozgásformák ajánlottak. Naponta 50 perc hormonjóga vagy vízi-gimnasztika, krallozás (csipőből kiinduló gyorsúszás lábtempó) vízben, vagy gyors léptű gyaloglás és heti 1 alkalom szaunázás stb.

 5. Timea megjegyzése

  Szeretnem megkérdezni, hogy román állampolgárnak (külföldi állampolgár, habar nekem van magyar állampolgárság is)mennyibe kerül egy mióma laparoszkópos műtét és HSG átjárhatóság…EU kártyával rendelkezem és van biztosításom Romániában. Mennyibe kerül EU kártya nélkül a műtét? 4 cm miómám van és szeretnek teherbe esni….Nagyon szépen köszönöm,Timea

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Kedves Tímea, nőgyógyász szakorvos szakértőnktől a napokban megkérdezem, hamarosan választ kapsz e-mailben. Cs.Gabi

 6. Névtelen megjegyzése
  1. Anita megjegyzése

   Kedves Gabi!
   A tanácsodra lenne szükségem. Kb. két hónapja állapították meg hogy 2-centis mióma-m van. Úgy történt, ahogy az oldaladon olvastam. Fél év múlva kell visszamennem ellenőrzésre. Nem akar tenni semmit az orvos pedig sokszor görcsölök, menzeszkor pedig nagyon erős görcseim vannak. Kértem,hogy csináltassunk hormonvizsgálatot, szerintem ösztrogén dominanciám van. Sokat olvastam ezzel kapcsolatban, de nem hajlandó. Nem tudom mit tehetnék ezek után, fél év alatt sok minden történhet. Félek, hogy rosszabbodni fog.
   Köszönöm válaszodat: Anita

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Kedves Anita, hamarosan e-mailben válaszolok. Gabi

    1. Ibolya megjegyzése

     Kedves Gabi
     Sajnos nekem férfi ökölnyi a miomám el tudom-e kerülni a műtétet ha igen hogyan? Jelenleg szedem a esmya gyógyszert de ugy érzem hogy nem segít. Köszönöm válaszodat

     1. Cserháti Gabi megjegyzése

      Ibolya, több lehetőséged van, amely munkát, időt és szervezést igény. Összetett a feladatlista, nézz körül a Tudásbázis/életmód, Tudásbázis/hormon, mióma, antiösztrogén diéta bejegyzések között.

  2. Földváriné Edit megjegyzése

   Szia Gabi!!
   Tanácsot szeretnék kérni Tőled.Jelenleg 16 hetes kismama vagyok, és sajnos van egy nem kicsi miómám a baba mellett.Szerencsére én nem érzek még semmi fájdalmat,viszont olvasgattam hogy egy bizonyos méretnél megszakitják a terhességet,és nagyon félek hogy nem fogom tudni kihordani addig a babámat amig minden gond nélkül megszülethetne.Láttam hogy sok gyógynövény van erre a gondra,de a legtöbbet nem ajánlják terhesség alatt.A kérdésem egyszerű hogy hogy tudnám megállitani a mióma növekedését??Mit igyak mit egyek??Az orvos azt mondta szigorúan pihenjek,de azt is olvastam hogy a sport jót tesz,de nem merek csinálni semmit félek hogy ártok vele,de ez a semmit tevés meg kikészit,és messze van még a vége.Segitségedet előre is köszönöm

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    A Mioma Organic Life és Mióma, antiösztrogén diéta javaslatai tökéletes megoldást nyújtanak babavárás esetén is. Nézz körül a mioma.hu/Tudásbázis/életmód/diéta menüpontokban. A lényeg: A babának csak használ, ha a szintetikus ösztrogén hatású vegyületeket, élelmiszereket kerülöd. A petefészek és az agyalapi mirigy hormontermelését serkentő progeszteron hatású növényeket, gyógynövényeket, egészséges alapanyagokat pedig előnyben részesíted.
    Egyes gyógynövények mióma esetén (is) tökéletes megoldást nyújtanak. Kérdezd meg erről a védőnődet.
    A testmozgásban a rázkódással járó mozgásformákat célszerű kerülni. A napi egy óra gyors léptű gyaloglást vagy vízigimnasztikát ajánlom.

 7. Kata megjegyzése

  Szia Gabi,

  Segítségedre lenne szükségem.
  Jelenleg 22 hetes kismama vagyok, a terhességem előtt egy hónappal diagnosztizáltak egy 2cm miómát, majd rá egy hónapra teherbe estem.
  A miómám szerencsére kifele türemkedő, de mára már 3 db-ot találtak, a két nagyobb 45x40mm és 54x56mm-ek. A nagyobb ráadásul lent van a méhszáj közelében és tegnap óta igen erős fájdalmat is okoz. Az orvos szerint nyomja a környező szerveket… és ez csak rosszabb lesz.
  A kérdésem az lenne, hogy természetes úton hogy tudok legalább a tünetek enyhítésén segíteni? Mivel kismama vagyok sok helyen azt olvastam, hogy nem ajánlott gyógynövényeket szedni… Régebben csináltam az Aviva tornát és most megint el szeretném kezdeni a kismamáknak szánt részt, plusz két hetente járok kismama jógára. Tervezem, hogy eljárok úszni is majd, de a táplálkozással kapcsolatban nincs tapasztalatom mit ehetek és mit nem. A kávét másfél hete elhagytam, azt már nem iszom, de örülnék ha tudnál segíteni miket nem szabad ennem, és miket ajánlott. Olvastam, hogy a tej se jó, de kismamaként, meg azt mondják kell a babának a benne lévő kalcium miatt. Szóval teljes zavar, mivel ártok és mivel nem a miómának illetve a babának.
  Megköszönném, ha tudnál nekem tanácsokat adni, mert még közel négy hónapot kell így elviselni szülésig, és jó lenne ha kevésbé fájdalommentes négy hónap lenne.
  Köszönöm a segítséged,

  Kata

  1. Mariann megjegyzése

   Kedves Gabi!
   Megvásároltam a Mióma Organic Life gyógyító életmód javaslatok c. könyvedet. Egyébként a könyved nagyon jó, örülök, hogy megvettem.
   Ebben írtál egy “serrapeptase” nevű enzimről, mely nálunk nem kapható, de a Közösség más országaiban igen. Én ennek utána jártam és egyik ismerősöm Ausztriában talált a gyógyszertárban ilyen tablettát (nem kapszula), mely hatóanyaga a serrapeptase, az elnevezését később majd megírja, kb. 45-50.-Euro az ára és 120 tabletta van egy dobozban.
   Kérdésem, hogy van-e tapasztalat vagy visszajelzés feléd ennek az enzimnek a hatásáról.
   Még nem mertem behozatni, tudsz-e valamilyen mellékhatásról, elkezdjem-e szedni.
   Üdvözlettel:Mariann

  2. Enikő megjegyzése

   Szia!
   Én is hasonló cipőben járok sajnos, ha megtudnál valami okosat, megosztanád velem is?
   Előre is köszönöm!
   Enikő

 8. Blaugrau megjegyzése

  Kedves Gabi! Szintén adenomyosis. Azzal a nehézséggel együtt , hogy 2 éve műtöttek egy rosszindulatú emlőtumorral, ami hormonérzékeny volt. Tehát “hormonstimulació” kizárva. Elviselhetetlen fájdalmak havi 2-3 napon. A műtét pontosan miből állt anno? Nekem a szokásos méh eltávolítást javasolták, de én nem szeretném. Merre tovább? 🙁
  Előre is köszönöm a választ!

 9. Erika megjegyzése

  Egyet szeretnék – egyenlőre- kérdezni: Neprinol -enzim az amit már említettél, hogy ösztrogénbontó?

  1. Erika megjegyzése

   Egyre többet olvasok erről az oldalról, s kicsit meg is ijedtem, mert 56 éves vagyok, a klimaxon nagyjából túl, 2 éve volt ultrahang vizsgálatom, s akkor még nem volt miomám, v. nem vették észre. Kb. 3 cm-es, de orvoshoz még csak február 04-én megyek, viszont aggódom, mert mindenütt azt olvasom hogy változókorban inkább elmúlik, nemhogy akkor alakul ki.Van erről valami statisztika, lehet nem is jóindulatú ebben a korban, hanem jó eséllyel inkább rossz?
   Természetesen ez nem válasz, hanem kérdés lenne, de az előző kérdéshez akartam kapcsolódni, mert azt is én tettem fel.

   1. ZEta megjegyzése

    Kedves Erika! Sajnos van olyan orvos, aki nem veszi észre a miómát, főleg ha olyan helyen van. Én most 60 éves vagyok, rendszeresen jártam nőgyógyászhoz, de éreztem, hogy nem vagyok jól. 2014 novemberben jutottam el egy olyan orvoshoz, aki gyanút fogott az elmondott tünetek alapján és elkezdődtek a kivizsgálások. 10 cm-es miómát találtak, ami így a klímax idején nem keletkezhetett, tehát egyértelműen a korábbi nőgyógyászom hibájából nem tudtam róla. Mára már túl vagyok a műtéten, a szövettan is rendben volt. Megszűnt minden korábbi tünetem és boldogan élhetem nyugdíjas napjaimat. Nagyon hálás vagyok a II. Nőgyógyászati Klinika orvosának és a team-nek, akik sikeres műtétemet végezték.

    1. Kalmár Kati megjegyzése

     Üdv, már 3 nőgyógyásznál jártam, mind műtétet javasolt, + egynek elküldtem az adataimat. Ő is műtétet javasol, bár ő nem látott! A második nőgyógyászhoz mikor elmentem, kicsit nagyobb lett a mióma 110 x 99 mm! Mikor visszamentem hozzá második alkalommal pontosabban múlt héten, 97 x 86 mm-re zsugorodott a mióma! Természetgyógyászhoz és energetizálásra járok! Eleinte hetente 1 x aztán 2 hetente 1 x 3-3 alkalommal. Plusz masszírozom a talpam 2 naponta! Nincs szükségem egyáltalán műtétre. Szedtem és szedek vitamint, méhpempőt nem régóta. Propoliszt is szedek! Azt mondta az orvosom, néhány mióma-ér ki van lukadva. Folyadék szivárog belőle, így már nem kap tápanyagot! Ezért úgy gondolom, talán kezd kihalni a mióma! Ez az én gondolatom, tapasztalatom a mióma-val kapcsolatban. Üdv. Kati

  2. Cserháti Gabi megjegyzése

   Igen, igen.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

6 − öt =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás