A mióma természetes úton történő gyógyítása

Mióma

Ezen az oldalon a női méhben található miómáról gyűjtöttük össze a legfontosabb információkat. Forrásként gyakran használjuk az érintett hölgyek tapasztalatait.

A mióma a női méh leggyakrabban előforduló jóindulatú daganata, a méhfal simaizom burjánzása. Formája szinte minden esetben gömb alakú. A mióma mérete 1-2 cm-től egészen a 15 cm nagyságig terjedhet.
A miómák a méhben túlnyomóan csoportosan fordulnak elő, ennek következtében a körte alakú méh deformálódik. Az ilyen módon megváltozott női méhet a szakemberek (olvasói tapasztalatok alapján) „krumplis-zsákhoz” vagy szederhez hasonlítják.

Kapcsolódó bejegyzések: Csoportosan előforduló miómák  Uterus myomatosus: mit jelent?  A mióma keletkezése   Kedvezőtlen elhelyezkedésű mióma  

A mióma a méh jóindulatú simaizom daganata, amely elhelyezkedésétől és méretétől függően okoz panaszt. Tünetek: alhasi fájdalom, nyomásérzés a hasban, erős menstruáció, alvadékos vérzés, vérszegénység Illusztráció: frauenarzteimnetz.de

A méheltávolítások vezető oka még mindig a mióma

A mióma által okozott panaszoktól függően kezelésükre számos megoldás kínálkozik. A mióma eltávolító, szervmegtartó beavatkozások mellett, a legdrasztikusabb kezelési móddal a méheltávolítással még mindig gyakran találkozunk. Sajnos a méheltávolítások döntő hányada 2019-ben is mióma miatt történt. Bővebben: Mióma szakorvosi kezelése  A méheltávolítás szövődményei és kivédésük

A mióma a XXI. század betegsége: az elmúlt 20 évben az érintettek száma emelkedik

A többi daganatos betegséghez hasonlóan a mióma esetek száma az elmúlt évtizedekben emelkedett. A mióma a perimenopauza éveiben járó (változókori átmenet 10-15 év) hölgyek betegsége, de ma már egyre gyakrabban találkozunk a 20-as éveikben járó fiatal betegekkel. A mióma történetek kategória alatt sikeres műtétek olvasói történeteket, a mióma alternatív zsugorítása sikersztorykat olvashatsz. Mióma műtét   Hogyan készülj a mióma eltávolító műtétre?

Mióma és életkor

A mióma megjelenésének esélye az életkorral emelkedik. A 20-30 éves hölgyeknél minden negyedik, ötödik, a 40 éves kor feletti hölgyeknél már csaknem minden második hölgy rendelkezik miómával. Ezért a miómát a késői termékeny kor betegségének is nevezik. Minél közelebb állunk a termékeny kor végéhez, annál nagyobb eséllyel számolhatunk vele. Meddig tart a termékeny kor? A kérdésre a választ az AMH hormon szint adja meg.  Mióma és változókori átmenet: összefüggések 9 pontban

Mióma és rassz

A mióma előfordulása országonként, kontinensenként változik. A mióma korszerű kezelése szakkönyv szerint a mióma az afroamerikai hölgyek körében gyakoribb, a skandináv és Távol-Keleti országok hölgyeinek körében ritkábban fordul elő. Feltételezések szerint ebben életmód tényezők játszanak szerepet.

A mióma-hoz hasonló tünetekkel rendelkező méhbetegségek

adenomióma

adenomiózis

endometriózis

endometrium hiperplazia

méhpolip

További információk a mióma-ról:

mióma tünetek

mióma hajlamosító tényezők

a mióma szakorvosi kezelése

mióma embolizáció

mióma természetes gyógymódok

#mioma  #mioma tunet #eros menstruacio #mioma kezeles #mioma kezeles termeszetesen #mioma panasz #fibroma #mioma mutet #mioma dieta

Forrás:

http://mioma.hu/a-mioma-korszeru-kezelese/

https://en.wikipedia.org/wiki/Uterine_fibroid

https://en.wikipedia.org/wiki/Uterus

https://en.wikipedia.org/wiki/Leiomyoma

https://de.wikipedia.org/wiki/Uterusmyom

Was sind Myome der Gebärmutter ?

http://www.uterusmyomen.de/ueber.html

Mióma, adenomiózis, adenomióma, endometriózis

 

74 hozzászólás
 1. Kriszta megjegyzése

  Sziasztok! Évek óta miómákkal küzdök, egy doktornő (nem nőgyógyász) ajánlotta nekem a következőket: C vitamin, propolisz és lycium. Van valakinek ezekkel tapasztalata?

  1. Zsanett megjegyzése

   Az én nőgyógyászom a c vitamint ajánlotta nekem az elhúzódó vérzés ellen. A többiről nincs tapasztalatom.

   1. Pócs Helga megjegyzése

    Sajnos nincs, de alapból biztos jók ezek a dolgok, de jó lenne látni olyan hozzászólásokat akiknek csökkent, vagy segített valamilyen természetes dolog. Szedtem én is , csak nem tudom hány hónapig , milyen dózisban kellene.. én akkor nem tudtam magamra figyelni .. biztos vagyok benne, hogy használnak a természetes gyógymódok.

 2. Tímea Bóta megjegyzése

  Sziasztok! Segitenétek nekem? jo nögyogyászt keresek Budapesten .aki mioma specialista.Dél Pesti kizárva , borzalmas körülmények,ma lett volna Föorvosi bemutato vizsgálatom, de a föorvos elfelejtette hogy megyek

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Timi, kérlek keresd fel zárt csoportunkat! Ott mindent megtalálsz! Itt tudsz jelentkezni! https://www.facebook.com/szelidnogyogyaszat/

  2. Mónika megjegyzése

   Sziasztok! Valaki tudja, hogy a nőgyógyászati ultrahangon mit jelent a sliding jek? Azért titeket kérdezlek, mert itt és a csoportban sokkal több kérdésre kapok kielégítő választ, mint magától a szakorvostól (ami természetesen magánban van) Köszönöm a válaszokat.

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Szia, talán úgy tudom, h a belek mozgására utal, ha kóros, akkor felmerül a bélérintettségű endometriózis lehetősége.

    1. Juli megjegyzése

     Tavasszal találtam rá az oldalra, akkor volt egy rendellenes vérzésem (16.napra). Elmentem mielőbb orvoshoz, aki azt mondta, hogy van egy 8,5cm-es miómám. Adott valami hormonkészítményt. Azt írta, hogy figyeljük pár hónapig mi van, aztán menjek vissza a szokásos rákszűrésre (ezt akkor nem tudta levenni a vérzés miatt) …az állt a papíron, később eü.küret… Eltelt 3 ciklus a nyáron, Hormondiétával átállítottam az étkezésemet. (no cukor, csak hétvégén kevés hús, túlnyomóan növényi táplálkozás. Szedtem E,D és C vitamint. Tök jó volt minden! A sok pisilés is jobb volt. Egy hónap alatt megszűntek a pánikrohamaim éjjel, jókat aludtam , energikusabb lettem és nagyon szépen időben jött meg, igaz erős volt az első pár nap, de azt már megszoktam. Jövő hétre van időpontom orvoshoz, de most meg elkezdtem a 16.napon barnázni 😞😞 (stresszes volt a múlt hét, ami megviselt) a stressze legjobb lenne nagyívben ekrülni, de hát lehetetlen. csak azért írtam, hogy jobban legyetek, ha páran olvassátok.

     1. Mónika megjegyzése

      Sziasztok!
      Gondoltam megírom a tapasztalataimat a műtétemről.
      Tegnap műtöttek a SOTÉN. Tavaly egy másik klinikán, ahol
      a 2 cm méhüregi miómámat histeroskópos eljárással nem sikerült eltávolítani. Orvosom is és az egyik legjobb ultrahangos Jenei Katalin is – vittem Uh leletet tőle – miómát láttak.
      Miután felébredtem azt az információt kaptam az altató orvostól, hogy a műtét sikeres volt.
      Reggel, mielőtt kiengedtek a kórházból a professzor úr megkeresett, hogy beszélni szeretne velem.
      Látszott a meglepődés az arcán, amikor tàjékoztatott arról, hogy a méh üregében nem találtak miómát,
      (mögötte lehezett érezni, de az a falban volt)helyette a tavalyi műtét hegesedéseit és ősszenövéseit hozták helyre.
      Plusz még az akkori műtét során bent maradt egy fém darab is.😲Lemeredtem a hírtől.
      Egyrészt őrülök, mert a tartós fàjdalmaimat ez is okozhatta, viszont a vérzészavarnak ,ami másfèl éve fenáll,
      (iszonyú erős, rendazertelen)annak nincs köze ezekhez.Azt mondta, h a vérzészavart kell kezelni.
      Kissé elkeseredtem, így másfél év fàjdalmai és àllandósult vérzései után még mit tudnak tenni,
      hogy jobb legyen?Vagyis vannak sejtéseim, de most már egyre jobban az erősődik meg bennem, hogy szeretném a méhemet kivetetni.😔Volt már valaki hasonló helyzetben?
      Egyébként fontosnak tartom leírni, hogy maximàlisan elégedett voltam az ellátással, a doktor úr,
      a személyzet és mindenki más, aki az osztàlyon dolgozott, nagyon kedves, figyelmes és emberséges volt.
      Le a klappal előttük!Ilyen ellátásban, hozzáállásban még nem részesültem.Köszönöm, ha szántok egy kis időt és elolvassátok!

     2. Niki megjegyzése

      Sziasztok! Akiket mostanában műtenek (szept,okt,nov) gondolkoztatok már a mióma műtét visszamondásán a covid durvulása miatt? Szerintetek mennyire kell tartanunk tőle? Illetve vajon milyen gyakran szűrik az orvosokat/nővéreket?🤨

     3. Zita megjegyzése

      Én semmilyen ok miatt nem mondanék le a műtéti időpontomról… decemberben fedezték fel a miómám. Akkor 50×70 mm volt kb. Februárban volt időpontom. Akkor kórházi technikai okok miatt elmaradt. Aztán márciusban a covid miatt, mert mindent lezártak. Csütörtökön voltam a műtét előtti vizsgálat miatt újra, most 88x93x93 mm-re nőtt azóta. Épp határon van a lapar és a vágás közt… szóval semmi képpen nem tud senki eltántorítani a műtéttől.

     4. Eszter megjegyzése

      Mai helyzet inkább az,hogy sokat kell várni egy egy mütétre ezért kevés aki magától vissza mondja.

     5. Cs. Gabi megjegyzése

      szerintem nem szűrik, nincs pénz arra, hogy műtét előtt még bárkit teszteljenek, arra sincs, ha valaki kapcsolati listára kerül=hatósági karanténba késznyerül, őt is csak hosszas utánajárás után sikerül teszteltetni, vagy ha valakinek a kemoterápiás kezelése függ a teszttől, akkor sem csinálják meg, mert nincs rá pénz, akkor az orvosokat sem tesztelik rendszeresen elhiheted

     6. Kinga megjegyzése

      Következő csütörtökre van időpontom. Jobban izgat, mi van ha ők mondják le vagy nekem lesz pozitív a pcr-em…

     7. Dóra megjegyzése

      Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem.35 éves vagyok, tavaly novemberben volt egy vetélésem, majd műtétem. Januárban, a 6 hetes kontrollon minden rendben, majd jött az esedékes rákszűrés, ami a vírus miatt elmaradt. Azóta egy hónapja jutottam be a nőgyógyászhoz, aki egy 10*12 mm-es miómát állapított meg a méhfalon. Kaptam laborvizsgálatra beutalót, és 1 hónap múlva kell visszamennem. Azt mondták, ne ijedjek meg. Kérdéseim a következők: lehet-e mióma a küret szövődménye, lehet-e még így gyermekem, mennyi az esély, hogy a mióma nőni fog? Érdekelnének még hormonkímélő receptek, miket egyek, miket ne, minden jó tanácsnak nagyon örülök! Köszönöm a segítséget!

     8. K. Éva megjegyzése

      Szia! 37 éves vagyok, nekem idén volt laparoszkópos mióma eltávolításom, 7 db nagy miómától szabadultam meg. A miómák okozhatnak vetélést, bár többeknek sikerült már mióma mellett terhesség, de ami nem oda való, szerintem el kell távolítani.A dokim 3 hónap várakozást javasolt, utána lehet próbálkozni. Mivel hegek vannak a méhen, császárral lehet majd csak szülni. Mindenképp specialistát keress, hogy biztos kezekben legyél! Van orvosajánló az FB csopiban, onnan tudsz válogatni.

     9. Ria megjegyzése

      Szia,nekem 5 éve állapították meg az 5 cm-es miómámat,mikor babát szerettünk volna,és előtte felkerestem egy nőgyógyászt.Teljes sokk,egy vetélés és 1 és fél év várakozás után fogant meg a ma egészséges,3 éves fiam. Nem volt egyszerű várandósság és szülés,de végül minden jól alakult. Pont a műtét miatt akartam felkeresni a dokim,mikor pozitív lett a teszt.1 éve műtöttek végül,az sem volt egyszerű menet,de 5 és fél óra alatt megmentette a dokim a méhemet, Eddig .Rengeteg problémamentes várandósság van,természetes szüléssel miómák mellett. Ne csüggedj, az egy centis mióma nem a világ vége, simán teherbeeshetsz. Sok szerencsét!

     10. Cserháti Gabi megjegyzése

      Szia Dóra, nagyon sok hölgy mióma mellett esik teherbe és komplikációmentes terhesség mellett egészséges babának ad életet. Csupán sűrűbb orvosi ellenőrzéssel kell számolni. Szerintem emiatt nem kell aggódni, küret után 6 hónap a várakozási idő. A mióma növekedését hátráltató életmódot, gyógynövényeket, hormondiéta ételeket, a kímélő kismedencei tornát, a Női Egészségtornát javaslom elkezdeni. Bővebb info: https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/mioma-organic-life/

 3. Borosné Ildikó megjegyzése

  Kedves Csilla!

  28 éves lányomnak lassan 2 éve diagnosztizált, lassan növő intramurális miómája van, ami erős görcsöket és hasi fájdalmat okoz, naponta most már akár 3x is. Más panasza nincs (vérzés).
  Most először találtam olyat, hogy intramurális miómát kivették. Megkérhetem, hogy erről bővebben írjon, hol és ki végezte, mennyibe került, mik a kilátások , stb.
  nagyon köszönöm.

  1. T H Vancouver megjegyzése

   Sziasztok, úgy érzem, bajban vagyok mert miomát diagnosztizaltak nálam ami nem nagy de annál több zűr zavart okoz a hasamban.
   Külföldön élek. Évekkel ezelőtt kezdtem érezni otthon Magyarországon orvostol orvosra jártam hogy
   kideritsem miért vannak alhasi fájdalmaim.
   Otthon aztmondták minden rendben. Nem értettem, akkor miért kell fajdalommal tovább élni?
   Viszont tavaly nyaron felboritotta a korábban pontos menstruációt.
   Parszor az ügyeleten kötöttem ki.Elment a szexualis dolgoktól a kedvem csak a kellemetlen fájdalomra tudtam koncentrálni mert nagyon fájt az együttlét hiába voltunk nagyon ovstosak. Majd elmdntem az ügyeletre egyik alkalommal mert annyira vereztem és rosszul voltam be volt dagadva mindenem a hasamban és konkretan járni sem tudtam. Ez volt tavaj november 2 an. Ott megakartak tolem szabadulni es azt akarták ramfogni mint ymivel már előtte becsaptak aztmondták csak felfáztam. Majd azt gondolták hogy nemi betegségem van vagy menstrualok. Persze egyik sem volt valós. Mondtam vizsgaljanak meg mert rosszul vagyok. Akkor ct-n kimutattak hogy a bal oldali petefeszek cisztám van de nekem nem ott fájt, és köldökservemEzzel küldtek haza.
   Másnap reggel felhivtak a korhazbol hogy be tudok e menni mert szeretnének több vizsgalatot elvégezni.
   Akkor lett ultrahang és akkor derült ki hogy miomak vannak a méhemben, ezek okozzák a fájdalmat.
   Kesőbb a nőgyogyaszhoz voltam berendelve januarban szövetmintavetelre.
   Majd 7 nappal kesőbb ujabb hivást kaptam a korhazból hogy be kell menjek egy mikroszkopos vizsgálatra
   ahol nehezen tudott bármit is vizsgálni az orvos mert annyira véreztem amit látott
   hogy nem a mintavétel helyén vérzett hanem bentről a méhemből jött a vér és nem a menstruációm volt mert ahhoz
   meg nem volt olyan sok verzés. Rossz volt mert sok vért vesztettem fel sem tudtam kelni napokig.
   Ott a vizsgálaton kiderült nincs rák aminek nagyon örültem. De miert fáj ennyire és miert vérzik időszakosan ha nem is nagy. De fáj nyomás érzés van és mintha pisilnom kellene olyan inger.
   Ott a vizsgálaton is vett az orvos mintát és most voltunk 21 én az orvosnál megbeszélni mi lett az eredmény.
   Azt mondta ő csak a méhszájjal foglalkozik és azon talált sejtburjánzást és meg akar műteni.
   Mondom neki ok de mi van a cisztaval, es a miomakkal a méhemben?
   Az volt a vàlasz azt ő nem tudja ez az ő területe a méhszáj.
   De elmondta miutan megműt ne vegezzek fizikai munkát 4 hetig és ne sexeljek.
   És mondta menjek vissza a nőgyógyászomhoz ő majd megmondja hogyan tovább.
   De nekem ennyi bajom van akkor ezek engem külön külön akarnak engem műtögetni majd mind után 4 hetig pihenjek
   akkor hogyan dolgozok??
   Éppen ezért eszembe jutott keresek egy helyet magyarorszagon es marciusban hazamegyek es ott ha kell
   a műtét megcsinaltatom ott. Bízom benne meglehet.
   Jelen pillanatban elvagyok keseredve mert 1,évek óta erzem es már sokszor voltam orvosnál es senki nem látott semmit.
   2,itt ezek semmi értelmeset nem tesznek csak küldözgetnek orvosrol orvosra.
   3,Minden bajomat külön akarják műteni. Nekem nincs annyi időm hogy minden műtét utan 4 hetet lábadozzak.
   4, igy arra gondoltam, inkább haza megyek. Talalnom kell egy jo helyet jo orvost aki végre megnezi mi a bajom.
   Elkertem a leleteimet is amire mindig aztmondják egeszséges vagyok csak akkor nem ertem miért vagyok ilyen szarul.
   Na mindegy. Köszönöm szépen hogy elolvastátok a levelem ami jó hosszú de hát ez van.
   Nagy szükségem van valakire aki segít nekem. Mégegyszer köszönöm és várok egy választ ha ez lehetséges.

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Szia, örülök hogy írtál. Összetett a problémád, sokan küzdünk hasonló panaszokkal. Mióma, ösztrogén dominancia és a menopauzába átmenet hosszú évei. Ezek a jellemző tünetek, amit leírtál. Javaslom, csatlakozz FB zárt csoportunkhoz, ott sorstársak segítenek egymásnak. Három kérdésre adott válasz a feltétel.
    https://www.facebook.com/szelidnogyogyaszat/itt találsz orvoslistát is. Ezzel párhuzamosan jó lenne a probléma gyökerét, a kiváltó okok megszüntetése érdekében is tenni. Az életmódodon jó lenne mindenképpen változtatni, ha eddig még nem került rá sor. Több infot találsz itt:
    http://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/mioma-organic-life/

    1. Manyi megjegyzése

     Sziasztok! Valaki próbálkozott már alternatív mioma eltüntetéssel ?

     1. B. Erika megjegyzése

      Nekem van ismerősöm , akinek használt az alternatív gyogymod, étrend, úgy emlékszem barátcserjét szedett, tej, cukor, glutén, tartósító mentesen evett, eljárt önismerteti csopiba azt hiszem heti egyszer. Ezek együttes hatására 2 év alatt vissza zsugorodtak a miómái . Úgy tudom 3 volt neki, de pár centisek, nem nagyok.

     2. Klári megjegyzése

      Sziasztok! Milyen étrendet javasoltok miomara???? Gluténmentes vagy valami màs ??? Nekem 3 db kisebb miomam, van 42 éves vagyok és nem szeretném hogy nagyobbak legyenek. Kitől tudnék tanácsot kérni?

     3. Cserháti Gabi megjegyzése

      Klári, a Hormondiétát ajánlom, amely a makrobiotikus és mediterrán étrend ötvözetét tartalmazó receptgyűjtemény. A természetes, naponta friss, tartósító és ízfokozó mentes táplálkozás. A Hormondiéta a 38+ nők nőgyógyászati problémáira nyújt alternatív megoldást. Tej, fehér liszt, cukor egyszerű szénhidrátok nem ajánlottak. A Hormondiéta nem csupán a tünetek megszüntetését veszi célba, a hormonegyensúly helyre állítására törekszik.
      A Nyugati táplálkozásban rengeteg az ösztrogén dominanciát fenntartó, gyulladáskeltő anyag. A Hormondiéta alapanyagai ezzel szemben: hormonegyensúly teremtő hatású fitoösztrogének, gyulladáscsökkentő hatású növények, tisztító, anyagcsere serkentő hatású fűszerek, kevés biogazdálkodásból származó húsból, tojásból áll. Bővebben: http://mioma.hu/hormondieta/ Remélem segítségedre lehetek!?

     4. Szabó Judit megjegyzése

      Ma lemondták a jövő hétfői mióma műtétemet.? Nagyon el vagyok keseredve, bár tudom, hogy ez a helyes. Hónapok óta várok erre. Csak a hétvége óta nem tudok kikelni az ágyból, úgy fáj a hasam. Ha fájdalomcsillapítót szedek, attól meg felmegy a gyomorsavam, amitől hányok. Most táppénzen vagyok, de nem lehetek még azon 2hónapig…!? Ez mekkora szívás…

     5. Margit megjegyzése

      Melyik gyógyszer hatásos? Hajnali 3 óta négy óránként kapkodok mindenféle fajdalomcsillapitót és görcsoldót de semmi nem használ. Az orvososm nekem is lemondta a pénetki vizsgálatot. Kétségbeejtő helyzet.

     6. Ildikó megjegyzése

      Szia, sajnos én is így vagyok. Nem igazán használ semmi. Ami nekem a legtovább hat, az a Nurofen. Fehér bogyó felirattal? Apranaxot szedtem a legerősebbet, de az teljesen szétkapta a gyomrom, akármilyen gyomorvédőt is ittam-ettem. Kaptam Tramadolort is, de attól csak beájultam és “másnapos” voltam.

     7. Cserháti Gabi megjegyzése

      Sziasztok! Bél- gyomor belső regenerálására természetes módszer a savanyított tejtermékek fogyasztása reggel, délben, este, élőflórás kefírre gondolok. savanyú káposzta, virágpor, ananász is tartalmaz hasznos enzimeket, kérdés menniyre bírja a gyomrod? magam főtt barna rizst is ettem hozzá és megszünt a gyomorpanasz. ?

     8. Z Judit megjegyzése

      Nekem nem növekszik már a mióma, 1 van, kb. 8 cm,de már nem okoz komoly bajokat,és ezt egy jó eredménynek tartom!
      Nincs erős vérzésem,de ettől még a menstruáció ugyanúgy átlagosan 1 hét.
      Komoly hangulatváltozás sem jellemző már, korábban rettentően volt.

     9. Csilla megjegyzése

      Sziasztok, nekem ez nem világos, az is lehet hülységet kérdezek, de a pajzsmirigy betegseg, a mioma es az endometriózis krónikus betegsegnek szamitanak?

     10. Cserháti Gabi megjegyzése

      Akinél a mióma, endometriózis vagy adenomiózis rendszeresen erős vérzést okoz, mindig visszatérő fájdalmat és súlyos vérszegénységet, gyengeséget, abban az esetben krónikusnak minősül. Amelyik betegség újra és újra kialakul azok krónikus betegségnek számítanak. Ezalapján a mióma, az endometriózis, adenomiózis krónikus betegségnek számítanak.

     11. Emese megjegyzése

      Sziasztok, csak egy info, bár gondolom, mások is szembesültek ezzel:
      a Honvédba (gondolom, máshol is hasonló a helyzet) még a leleteimért se engedtek be.
      Az orvosom telefonon mondta, hogy gyakorlatilag csak a haldoklókat engedik be 🙁
      (az orvosom majd telefonon mondja el az eredményeket) és ő mondta – de nem ezzel foglalkozik –
      hogy szerinte az embolizációt se fogják most megcsinálni…

     12. Irén megjegyzése

      Sziasztok, Amíg nem tudtok menni orvoshoz, addig is érdemes figyelni az életmódra és az étkezésre.
      Tavaly augusztusban találtak a méhemben egy 3 centis miómát. Volt sok más tünetem is, amit nem tudtam mihez kötni. Ezt követően rendeltem meg a Mioma Organic Life programot. Megváltoztattam az étkezésem, áttanulmányoztam és elkezdtem szedni az étrend kiegészítőket. Most orvoshoz menni nem tudok, de úgy érzem a mióma mérete csökken, hiszen nincs kidudorodó hasam, megszűnt a haspuffadásom. Sokkal jobban vagyok. Fogytam 3 kilót, elmúlt a gyakori pisilés, a rosszkedv, a fáradékonyság, a szívdobogás, a hangulatingadozás, energikus vagyok, jobban látok, tudok emészteni. Nekem nagy segítség a program végén a heti, havi bevásárló lista, azt szoktam magammal vinni.
      Orvosi rendelés hiányában, most különösen nagy hasznát veszem. Sziasztok!

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

15 + kilenc =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás