A mióma természetes úton történő gyógyítása

Mi a mióma?

Mióma.hu előzmények

2008-tól kezdtem keresgélni az interneten. Akkor még nagyon kevés miómával kapcsolatos információ állt rendelkezésre. Főleg külföldi forrásokból tájékozódtam. A legismertebb online enciklopédia a Wikipedia sem kényeztetett túl sok információval. 2013-ban az évek alatt összegyűjtött információt a mioma.hu-n tettem közzé. Azóta több miómával foglalkozó oldal is megjelent. Például a Dívány életmód rovatában ez olvasható: Minden amit a miómáról tudni illik
Mióma vagyis jóindulatú simaizom burjánzás a testünkön bárhol megjelenhet. Ezen az oldalon a méhmiómával foglalkozunk.

Méhmióma? Az meg mi?

A mióma a méh izomból és rostos szöveteiből álló jóindulatú daganata. A fatörzs göbökhöz hasonlóan a hölgyek méhének izomzatában az apró göbök szinte mindenkinél jelen vannak. Ezeket a göböket hívják méhmiómának.

Mióma mérete, miómák nagysága

A mióma mérete a rizsszemtől a teniszlabdán át egészen a dinnye nagyságig terjedhet. A miómák általában csoportosan fordulnak elő, amelyek a méhet teljesen eldeformálhatják. Ebben az esetben azt mondják olyanná válik a méh mint egy “krumplis zsák”. Több kisebb babszem nagyságú mióma és 1-2 szilva nagyságú is előfordulhat egymás mellett. Méret és típus szerint sokféle mióma létezik. A mióma általában nem válik rosszindulatú daganattá. A műtéttel eltávolított miómák újrakeletkezésének esélye 50 %.

A miómáról itt is olvashatsz: Mióma variánsok és kezelésük Hogyan helyezkedhet el a méh felszínén a mióma?mioma3

Miómák elhelyezkedése

A mióma tokkal körülvett gyors növekedésre képes jóindulatú daganat. Elhelyezkedésük szerint három fő csoportra oszthatjuk őket. Fontos tudni hol helyezkedik el a mióma, hiszen a kezelés módját ez határozza meg. Mióma eltávolító sebészeti eljárások:Mióma embolizáció, laparoszkópos mióma eltávolítás.vagy a mióma ultrahangos eltávolítása a mióma betegek csupán egy részénél végezhető. Kismedencei ultrahang vizsgálat vagy MRI vizsgálat állapítja meg a miómák pontos elhelyezkedését és méretét.

 

A miómák elhelyezkedése szerinti három nagyobb csoport:

  • méh külső felszínén (méh és hashártya közötti mióma)
  • méh belső felszínén található mióma
  • méhfalban vagy a méhnyálkahártya alatt található mióma

Miómák növekedése

Nem minden mióma reagál egyformán a növekedést serkentő tényezőkre. Egyeseknél a 3 cm nagyságú mióma mérete 10 éve változatlan. Másoknál néhány hónap leforgása alatt több nagyobb méretű mióma is kialakulhat. Miómák növekedése A mióma üzenete: a lelki konfliktusok 5 típusa

Mióma panaszok, tünetek

A miómákkal akkor kell orvoshoz fordulni, ha panaszt okoznak. Mióma tünetek

Miómák előfordulása

A miómák előfordulása 30 év feletti hölgyek esetén 25 %. Ebből további 25 % akik tüneteket tapasztalnak. Emelkedő életkorral a mióma esetek száma is emelkedik. 40 év feletti hölgyeknél már állítólag 50 % az előfordulás.

Az orvostudomány a miómák kialakulásának okát még pontosan nem ismeri. Feltételezhetően a miómák keletkezésében környezeti hatások és életmódbeli hajlamosító tényezők játszanak szerepet. Szakirodalmi összefoglaló:A mióma korszerű kezelése  Mióma hajlamosító tényezők

Műtéttel eltávolított különböző méretű méhmiómák

Mióma betegek “élményei“, történetek szubjektív megközelítésből: mioma.hu/Tudásbázis/mióma történetek

Méhmiómák felfedezése az orvostudomány történetében
  • Hippokratész ógörög orvos írásaiban bukkan fel a mióma az időszámításunk előtti II. században. Hippokratész a miómát “méhköveknek” nevezte.
  • Commodus császár udvari orvosa Galenus Claudius (időszámításunk után 136-ban) figyelte meg a méh jóindulatú daganatát, aki a miómát skleromának nevezte el. A skleroma jelentése megvastagodás, betegségre utaló elváltozás.
  • Carl von Rokitansky (1804-1878) cseh orvost az orvostudomány egyik legnagyobb reformereként tartják számon. Rokatinsky fibroidnak (jelentése: kötőszövethez hasonló rostos szövet) nevezte a miómát.
  • Rudolf Virchow (1821-1902) német orvos a XIX. században mutatta ki először, hogy a mióma esetében valójában a méh falat alkotó simaizmok burjánzásáról van szó.

Mióma külföldön

Idegen nyelvű oldalakon a myoma és uterine fibroid,  leiomyoma, fibroma, fibroid, uterusmyom kifejezések alatt ma már jóval több információt találhatunk. Nemcsak az angol, amerikai, német nyelvterületen, indiai mióma oldalak is egyre előkelőbb helyet foglalnak el az internetes keresőkben. Indiában a laparoszkópos mióma eltávolítás technikája fejlett. A Youtube-on műtéti bemutató filmeket találunk. Ha érdekel itt nézheted meg. Laparoscopic Uterine Fibroid Surgery címmel. A műtétet végző orvos az indiai DR RK Mishra. Ha megnyitod az előző linket, a film melletti jobb sávban mióma eltávolító műtéteket találsz.

Mióma szakmai oldalakon szakkifejezésekkel teli írásokat találsz: endometrium, uterus, abrasio, menarche, hyterectomia, adenomiózis, endometrióma, Chrobak műtét, anemia. Jelentésük: Nőgyógyászati szakkifejezések jelentése

 

 

Ne hanyagold el a miómát!

Mint minden betegségnél a mióma kialakulásában is szerepet játszanak bizonyos hajlamosító és életmód tényezők, ismerd meg ezeket! Hatást gyakorolhatsz a mióma növekedés ütemére, hatással lehetsz a mióma panaszok erősségére. Kitartó munkával a mióma akár össze is zsugorodhat. Ismerd meg a mióma kezelésének természetes eszközeit. A MIOMA ORGANIC LIFE a TERMÉSZETES MEGOLDÁS! Kattints! Mioma Organic Life

 Az oldal 2016. szeptember 30-án frissült.
Forrás

https://en.wikipedia.org/wiki/Fibroid

https://en.wikipedia.org/wiki/Uterine_fibroid

https://en.wikipedia.org/wiki/Uterus

https://en.wikipedia.org/wiki/Leiomyoma

https://de.wikipedia.org/wiki/Uterusmyom

http://www.uterusmyomen.de/ueber.html

fibroids.com