Mióma tünetek | Mióma.hu
A mióma természetes úton történő gyógyítása

A mióma tünetei

A mióma tüneteket különítsük el más nőgyógyászati betegségek, más egészségügyi problémák tüneteitől például: ösztrogén dominancia, anyagcsere problémák, emésztőrendszeri problémák, pajzsmirigy zavar változókori panaszok. Ez nem könnyű hiszen ezek a problémák összefüggésben állhatnak a mióma kialakulásával.

Mióma tünetek

A mióma tünetek intenzitása függ a jóindulatú daganat méretétől és elhelyezkedésétől.

Mióma hajlamosító tényezők és tünetek

Mióma, változókori tünetek

A jóindulatú méhizom daganat egyre több fiatal nőt érint. Ezzel együtt jellemzően a nők utolsó 10 termékeny évében okoz panaszokat. 40 év felett gyakran előfordulnak a csoportosan megjelenő miómák. (A méhet “mogyorós csoki” vagy “krumplis zsák” formává deformálják.) A nehezen műthető, súlyos panaszokat okozó miómák és a gyermekvállaláson túlesett nők esetén a szakemberek gyakran a méh eltávolítását javasolják.

  • Rövidülő menstruációs ciklus (21 és 23 nap közötti)
  • Koncentrációzavar, figyelemzavar
  • Depresszió
  • Vizelettartási zavarok
  • Alvásproblémák

 

A változókor egyik tünete a koncentrációzavar. Teszteld Te is! Rajzold le az óra számlapját emlékezetből. Egy perc áll rendelkezésedre.

A méh külső felszínén a hasüreg felé növekvő mióma nem okoz annyi problémát és fájdalmat mint a méh belseje, a méhnyak közelében fekvő vagy a méhfalban található mióma.

Erős menstruációs vérzés

A mióma egyik jellemzője az erős menstruációs vérzés. Bizonyára felvetődik benned is a kérdés mikor beszélünk rendellenes menstruációs vérzésről? Rendellenesen erős menstruációs vérzésről akkor beszélünk ha az erős vérzés egy napnál tovább tart. Az úgynevezett “erős napon” óránként szükséges az egészségügyi betét csere, esetleg dupla védelemre van szükség (tampon, tisztasági betét). Éjszaka előfordul hogy többszöri betétcsere szükséges, mégis véres lesz az ágynemű.

Bejegyzések, amelyek a rendellenes vérzés megállapításában, a vérzéscsillapításban segítenek: Rendellenes és normális vérzés Nyolc kérdés ami segít eldönteni rendellenes-e a menstruációs vérzésed? 3 otthoni tipp az erős menstruációs vérzés kezelése érdekében

A 38+ nők mióma panaszainak megszüntetésében a természetes gyógymódok kiváltságot élveznek. Alig van mellékhatásuk. A gyógyszerek és műtétek alternatívái lehetnek.

Szelíd gyógymódok, természetes megoldások mióma és más nőgyógyászati panaszok enyhítése érdekében!

Mioma Organic Life 2.0

Hormondiéta