Mióma embolizáció helyszínek Magyarországon

Mióma embolizációt végző Orvosi Képalkotó Klinikák

16

Mióma embolizáció ahol nincs seb és vágás

A méh-mióma kezelés egyik legkíméletesebb eljárása a mióma embolizáció.

Mióma embolizáció során nincs hason ejtett seb, sem vágás. Klinikától függően a comb vagy felkar artérián bevezetett katéteren keresztül történik a méh, mióma embolizáció. Mióma embolizáció után a mióma összezsugorodik.  A mióma tünetei mint erős vérzés, cikluszavarok, alhasi fájdalom megszünhetnek. Mivel előfordulhat hogy az eljárás során a méh vérellátása is csökken, az eljárást első sorban családalapításon túli hölgyek számára ajánlják.  Nem kell heteket távol töltened a munkától, egy nap elteltével haza mehetsz, néhány nap elteltével újra dolgozhatsz.  Embolizációt a miómához hasonló tünetekkel jelentkező, méhmegnagyobbodással járó  adenomiózis esetében is végeznek. További információ Adenomiózis kezelése méhartéria embolizációval  

Hogyan zajlik a mióma embolizáció?   Mióma embolizáció mint a méheltávolítás alternatívája  

PÉCS

Pécsi Tudományegyetem Orvosi Képalkotó Klinika
dr. Harmat Zoltán radiológus szakorvos klinikai főorvos
Mobil: 06 30 2967620
drharmatultrahang@gmail.com
drharmat.hu
https://kk.pte.hu/

Mióma embolizáció Pécsen  

 

BUDAPEST

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika
volt Radiológiai Klinika II. számú Szülészeti Nőgyógyászati Klinika épület
Professzor Dr. Bérczi Viktor egyetemi tanár a Magyar Tudományos Akadémia doktora
1082 Budapest, Üllői út 78/A
Titkárság: 210-0307 Mobil: 0620 825 8827
titkarsag.radi@med.semmelweis-univ.hu
semmelweis.hu

Mióma embolizációra az ország négy városában jelentkezhetsz: Pécs, Budapest, Miskolc, Debrecen. Az eljárást végző Radiológiai Klinikák elnevezése Orvosi Képalkotó Klinikára változott. Elérhetőséget az oldalon találsz. Fotó. matricart.hu

DEBRECEN

Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház

https://kepalkotas.unideb.hu/
Dr. Bohátka Gábor radiológus szakorvos
Mobil: +06 70 658-2500
info@drbohatka.hu
drbohatka.hu

Mióma embolizáció Debrecenben esetleírás 

 

MISKOLC

Mióma embolizáció Miskolc Borsod Abaúj Zemplén Megyei Kórház Radiológiai Klinika (DSA labor)
Embolizációt végző főorvos: dr. Lázár István radiológus főorvos

https://www.bazmkorhaz.hu/dr-lazar-istvan-laszlo
Elérhetőség: drlazar@bazmkorhaz.hu

 

16 hozzászólás
 1. . megjegyzése

  Kedves Gabriella! Èrdekelne álláspontja a méhembolizáciorol, illetve hogy garantált e az, hogy a vérzés mennyisège csökkenni fog. Köszönöm.

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   úgy tudom a vérzés mennyisége mindenképpen csökkenni fog. A mióma mérete pedig fokozatosan félév alatt megy össze kb felére. De az orvosok semmit nem garantálnak, mivel minden ember más és sosem lehet tudni. Mindenre 95 százalék az esély. Ajánlom figyelmedbe a a Kinek való és kinek nem való a mióma embolizáció bejegyzést, https://mioma.hu/mi-az-a-mioma-embolizacio/A mióma embolizáció nem javasolt túl nagy, nem megfelelő elhelyezkedésű vagy sokgócú miómánál. Javasolt viszont hormonkezelésre nem reagáló miómák esetén, ha a páciens a műtéttől elzárkózik vagy nem altatható. Ellenjavallt terhesség, kismedencei gyulladás, rosszindulatú betegség gyanúja, kontrasztanyag allergia esetén. Javaslom még legutóbbi bejegyzésünket (vérzés mennyiségének és alvadt vér darabok számának csökkentése) életmódtippek: https://mioma.hu/verrog-alvadt-ver-a-menstruacioban-ii-resz/
   Sikeres mióma embolizáció történet: https://mioma.hu/mioma-embolizacio-debrecenben/ Remélem tudtam segíteni a helyes döntésben.

 2. Szemira megjegyzése

  Sziasztok, Jöttem megosztani a tapasztalataim .Tegnap voltam a két hónapos kontrollon embolizáció után Harmat doktor úrnál. Nagyon örülök, mert minden rendben volt,és a Doktor úr mondta,hogy ahhoz képest,hogy csak két hónap telt el,szépen zsugorodik a miómám. Én 9*10 centis miómával mentem a pécsi kórház radiológiai osztályára. A tegnapi nap mérése már csak 6,6 centi volt a miómám. Még ez tavaszig zsugorodni fog.Továbbra is látszik, ami már az első este is, hogy nincs benne keringés. Doktor úr ismét nagyon kedves volt. Erdeklődő, hogy mennyire voltak fájdalmaim, milyen volt a menstruációm stb. A kérdéseimre is válaszolt, amik azok voltak, hogy akinek újra kiújul a miómája az kb mennyi idő,hogy ezt meg lehet -e határozni,és hogy mennyi esélyt lát rá?Mondta,hogy bármikor kiújulhat sajnos, de embolizáció után 1-2 évig nem jellemző,valamint elmondta azt is,hogy az a tapasztalata ,hogy akinek egyet növeszt a méhe ekkorára,azok esetében ritkábban alakul ki új,mint akinek több kicsi miómája van egyszerre. Az embolizáció többször elvégezhető,volt aki már ötször is volt évek alatt. Mindenkit csak bíztatni tudok, főleg aki hezitál a babavállalás miatt! Le a kalappal Harmat doktor és csapata előtt! Persze mindenkinek szíve joga eldönteni mit tesz,de én a korábbi rossz tapasztalatommal azt mondom inkább embolizáció. Rá fél évre mehet is a baba projekt, és akkor már nem zavar bele a méh vérellátásába és a baba fejlődésébe a mióma! Megelőzésként továbbra használom a Mioma Organic Life 3.0 által javasolt készítményeket, barátcserjét, palástfüvet, cickafarkat, mioinozitolt. eszem a szaritott ganodermat es a D-vitamint is. Étrend összeállításnál a Hormondiétát használom.

  1. Gina megjegyzése

   Szia! Mennyibe került a beavatkozás? Hogyan jelentkeztél be, és mennyi volt a várakozási idő?

   1. Szemira megjegyzése

    Szia.Én Tb alapon voltam.Egyszeri konzultációs díj van,ami magában foglalja a teljeskörű informálást az eljárásrol,annak minden vonzatáról,ultrahangos vizsgálatot,a katétert is megmutatta a Doktorúr .A konzultációs díj Pécsen 30.000Ft volt.A műtéti eljárás történhet magán úton is,ha nem szeretnél sokat várni,azt hiszem ennek összege 850. vagy 890.000Ft volt amikor én néztem. Pár hét volt a várakozás a konzultációra,majd én szerencsés voltam,mert kb két hónap után üresedett meg időpont Pécsen az embolizációra .Átlagosan szerintem 3-4hónap amit várni kell,néha többet is.Attól is függ,hogy Pécsre vagy Pestre szeretnél menni,néha itt,néha ott több a páciens.Telefonon lehet időpontot kérni Harmat doktohoz konzultációra.

    1. Timi megjegyzése

     Sziasztok, nekem most sikerült bejelentkeznem dr Bérczy Viktorhoz a sote ra. Jövő héten hétfőre adott időpontot. Forszìroznám a tb- s megoldást. Majd kìváncsi vagyok mit mond. Valakinek esetleg van a doktor úrral kapcsolatban személyes tapasztalata?

     1. . megjegyzése

      Harmath Doktor Úr javasolt vmit a táplálkozás, vagy táplálékkiegészítők terén?

     2. Szemira megjegyzése

      Nem,én kérdeztem rá azokra,amiket szedek.Mondta,hogy fogyasszam nyugodtan továbbra is őket,megelőzés céljából.(cickafark,barátcserje,palástfű tea,myo-inozitol por, D-vitamin, B-komplex, magnezium, Ganoderma, és van aki méhpempőt is fogyaszt, valamint a máj méregtelenítése tekintetében jó a máriatövis is.)

     3. Andiii megjegyzése

      Szia! Le tudnád írni mennyire volt fajdalmad a beavatkozás alatt és után? Mikortól voltál panaszmentes, munkaképes ?

     4. Szemira megjegyzése

      A beavatkozás kilencven százalékban fájdalom mentes. Negyedik nap volt nekem utána rossz, főleg egy abból,aztán már semmi panaszom nem volt. Egy hét táppénzt szokott doktor úr javasolnii.

 3. Szűcs Rita megjegyzése

  Sziasztok, egy pozitív megtapasztalást szeretnék megosztani veletek. Múlt héten voltam konzultáción Dr. Harmat Zoltán radiológusnál, a Premier Med-ben Budapesten. Rászántam végre magam az orvosi beavatkozásra. A doktor úr hasi ultrahanggal megvizsgált, részletesen elmondott mindent, az embolizáció mellett döntöttem, miután azt mondta nincs akadálya esetemben ennek az eljárásnak. Részletesen elmagyarázta az eljárás menetét, megmutatta milyen katétert vezetnek fel karon keresztül, illetve milyen szinte homokszem méretű „gyöngyökkel” blokkolják a mióma artériáit, ami a mióma zsugorodáshoz vezet. Mivel ő nem csak magán úton végzi az eljárást, hanem TB alapon is van lehetőség nála a műtétre, ezért felkerültem a „várólistára”, előreláthatólag szeptemberben kerül rám sor.Budapesten vagy Pécsen, a helyszín nekem mindegy, ahol hamarabb van lehetőség a beavatkozásra oda megyek. Ha megvan az időpont, előtte 1 hónappal kapok emailben értesítést a teendőkről, vérvétel, gyógyszerek felíratása, kiváltása stb. Ugyan sok minden még nem történt, de a tájékoztatás profi volt, a konzultáció során megkaptam a maximális figyelmet, a kérdéseimre a választ, és megnyugtatott, hogy habár sok és az egész méhemet érintő, beterítő miómáim vannak, mégsem javasolta a teljes méh eltávolítást a későbbi egészségügyi kockázatok miatt….pont ez az amitől a legjobban féltem, és nem is vállaltam volna. Már bánom, hogy eddig hezitáltam a műtétet illetően, de így talán év végére már jobban leszek! Talán ezzel a néhány sorral, segítségére lehetek olyannak, aki szintén tart miden orvosi beavatkozástól. Természetesen a teljes bizonyosság, hogy jól döntöttem a műtét utáni hónapokban fog kiderülni, de már úton

  1. Renáta megjegyzése

   Kedves Rita! Érdekelne, hogy sikerült az embolizáció? Köszönöm

 4. Judit megjegyzése

  Sziasztok, a tervek szerint jövő pénteken lesz mióma miatti méheltávolító műtétem Debrecenben. Mivel DEBRECENből kevés írást látok, gondoltam megosztom az eddigi tapasztalataimat.Elég régóta tudom, hogy miómám van, különösebb panaszt nem okozott soha. Jó két éve már egyszer elindultam, hogy megműttetem, de jött a covid így nem forszíroztam a dolgot. Lényeg a lényeg mostanra köldök magasságig érő miómám lett.Február első hetében elmentem egy debreceni magánrendelésre rákszűrés miatt, ahol természetesen a mióma műtét is szóba került. Őszintén szólva a fiatal doktornő nem volt túl szimpatikus. Egyrészt egy magánrendelőben alaposabb vizsgálatot várnék, másrészt egyértelműen a magánkórházi műtét felé próbált presszírozni, ami ugye Debrecenben eleve 800k-ról indul míg Budapesten 610-ről. Annak ellenére, hogy a hölgy egyébként a klinika dolgozója egy az egyben leszólta az állami ellátást. Az már csak „extra” volt, hogy az eredeti időponthoz képest több mint fél órával később jutottam be a rendelésre. Magánellátásban ez ciki szerintem. Néhány beszélgetés után úgy döntöttem, megpróbálom a Kenézy kórházat. Több mint 18 éve, mielőtt a lányom született, akkor jártam ott és nagyon nem volt szimpatikus, szóval voltak fenntartásaim. Viszont azt kell mondanom, hogy eddig nagyon pozitívan csalódtam.Vizsgálati időpontot kb másfél hétre kaptam. 11:30-kor pontosan behívtak. A doki barátságos, emberséges volt. Annak ellenére, hogy nem egy exkluzív környezetről beszélünk mégis azt éreztem, hogy rám figyelnek. Innen át kellet mennem egy másik rendelőbe a műtéti részleteket megbeszélni. Mivel a doki innen műtéten volt, itt várnom kellett vagy két órát, de igazából erre eleve készültem lelkiekben. Szóval itt egy másik doki megnézte a leleteket. Ő ha lehet még szimpatikusabb volt. Itt is van lehetőség vizsgálatra, ha kétséges az előző diagnózis vagy ilyesmi, de itt erről nem volt szó és én is eleve arra készültem, hogy nincs más út csak a méheltávolítás. A doki egyébként készséggel válaszolt minden kérdésemre és sajnálkozott, hogy ez az út, de mondtam, hogy semmi gond, én ezt már megbeszéltem magammal. Szóval hétfőn volt a vizsgálat és jövő hét péntekre már kaptam is műtéti időpontot (igen, kevesebb, mint 2 hét!). Mikor ez megvolt, azonnal küldtek is tovább vérvételre és EKG-ra, onnan pedig mellkas röntgenre illetve vese ultrahangra. Nem kellett külön időpontért telefonálgatnom sehova, ők foglaltak automatikusan mindent és ugyanazzal a sorszámmal mentem végig. Aneszteziológushoz már nem volt időpont hétfőn, mert javában délután volt, de péntek reggelre megkaptam az első időpontot (8:15). Ezt sem kellett külön kérnem, ahol a vérvételt csinálták befoglalták nekem és a lelkemre kötötték, hogy érkezzek pontosan, mert az anesztezesek nagyon nem szeretik, ha valaki késik. Szóval péntek reggel kicsivel 8 előtt megérkeztem, bejelentkeztem a központi betegfelvételen és mire felértem a lépcsőn már szinte nyílt az ajtó, hogy bevegyék a papírjaim. Mondták, hogy reggeli megbeszélés van, ha végeztek szólnak. Kb 8:17-kor be is hívtak és mivel itt is leokéztak mindent, ezért 11-én mehet a műtét. Már csak arra kell figyelnem, hogy ne betegedjek meg addig.
  Régen jártam állami rendelőben de nekem ez most nagyon pozitív csalódás volt. Mindenki kedves, emberséges volt. Maga a nőgyógyászati részleg felújítva, a WC tiszta. Az egyetlen amit most így változtatnék, az az ablak felé fordított vizsgáló ágy, illetve lehet egy paraván nagyobb diszkréciót nyújtana, mint a függöny de még ezzel együtt is azt mondom inkább ez, mint a fiatal doktornő a flancos magánrendelőben. Remélem a műtét kapcsán is pozitív tapasztalataim lesznek, majd írok beszámolót arról is.Szép napot mindenkinek!

  1. Anikó megjegyzése

   Nekem tavaly nyáron volt a műtétem Debrecenben a Kenézyben. Nagyon pozitív élmény volt a kórházi tartózkodásom. A nővérek segítőkészek voltak és az ügyeletes orvos is többször bejött hozzám, nagyon figyeltek rám. Remélem hasonló tapasztalataid lesznek a kórházzal kapcsolatban és sok szerencsét, gyors felépülést.

   1. ............ megjegyzése

    Szia. Nekem is tavaly nyáron volt a műtétem a Kenézyben a II. emeleten feküdtem, 5 napig voltam bent. Amit pedig itt tapasztaltam. Ember feletti türelem,kedvesség, empátia, figyelem, és betegcentrikus ellátás. Tényleg nagyon kedvesen bántak velem, mindent megtettek azért,hogy a lehető legelégedettebben távozzak.Az elmúlt évek alatt az egészségügy kapcsán rengetegszer mondták el, hogy mi, és mennyire rossz. De a pozitív élményekről olyan kevés szó esik.Amit saját magam tapasztalata alapján mondhatok, amire pedig büszke vagyok!!!!! A mi városunk, a mi kórházunk, a mi orvosaink, nővéreink.( Az életem gyökeresen meg változott pozitív irányba.
    Köszönöm Nekik!!!!

    1. Renáta megjegyzése

     Én most csütörtökön voltam Debrecenben a Kenézyben méhtükrözésen, amit kisaltatásban végeztek. A tapasztalatom teljesen pozitív. Az örzőben végig figyeltek mindenre, nagyon kedvesek voltak. Sajnos az eredmény nálam is azt hozta, hogy ki kellene venni a méhemet. Még egy utolsó szövettani eredményre várok, aztán én is neki indulok. Az biztos, hogy Debrecenben szeretném a mütétet.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás