A méhmióma gyógyszeres kezelése

képes-e zsugorítani a miómát?

45

Egy olvasó szerkesztőségbe küldött véleményét olvashatod a mióma gyógyszer hatásáról.

A közismert mióma tabletta egy magyar gyógyszergyár fejlesztése, amely 2012-től kapható. Néhány miómával járó problémán határozottan segít, például a vérzés mennyiségét csökkenti. A gyógyszer szedését többnyire a mióma sebészeti eltávolítása előtti hónapokban javasolják.

Ez is érdekelhet: Hormontartalmú spirál mióma panaszok kezeléséra  Egy speciális klinikai eljárás a GnRH hormonkezelés Egyedülálló enzim a világpiacon
Vélemény

Olvasóktól, betegektől gyűjtöttük össze a lenti mióma gyógyszer tapasztalatokat, amelyeket a gyógyszerszedés alatti előnyök, hátrányok és az abbahagyás után jelentkező tünetek alapján foglaltunk össze.

Mióma gyógyszer előnyök

 • 42 x 50 mm méretű mióma 27 x 23 mm-re zsugorodott.
 •  45 mm-es ciszta felszívódott.
 • Rendszeres ultrahang vizsgálat alapján a mióma mérete hónapról hónapra csökkent. Az első két hónapban intenzíven, a harmadik hónapban kisebb ütemű volt a csökkenés.
 • A mióma gyógyszer nem okozott hízást.
 • A mióma gyógyszer nem okozott bőrproblémát.
 • A gyógyszer hatására a vérzések szünetelnek,  „erőre kap az ember”.
 • Javul a vérkép, csökken a vérszegénység mértéke.

Hátrányok

 • A mióma nem tűnik el, de kisebb lesz.
 • Rossz közérzet három hónapon át.
 • Menstruáció erőssége csökken, vérszegénység csökken, fáradtságérzés változatlan.
 • Gyógyszerszedés alatt a menstruáció szünetel, mégis menstruáció előtti tünetegyüttes PMS panaszok jelentkeznek.
 • Feszültség, ingerültség érzés.
 • Gyógyszerszedés alatt ciszta keletkezett, majd felszívódott.
 • Alhasi, kismedencei fájdalom marad.

Mi történik a gyógyszer abbahagyása után?

 • Első menzesz gyengébb.
 • Második menzesztől a vérzés újra erősödik.
 • A mióma újra növekedésnek indul.
 • Az életminőséget és munkabírást hátráltató alhasi, kismedencei fájdalom nem szűnik meg.
Mióma, ösztrogéndominancia kezelése természetesen

A mióma ösztrogénfüggő daganat, melynek okai a gyakori peteérési zavar (a tüszőrepedés elmaradása, a progeszteronhiány, az egyoldalú ösztrogénterhelés). Ilyen esetben tehát a kiváltó okot kell megszüntetni. Hogy ez sikerüljön életmódváltással befolyást gyakorolhatsz a mióma növekedés gyorsaságára, vagy a növekedés visszafordítására. Ha kitartó vagy és jól csinálod a miómák akár el is sorvadhatnak. Milyen lépéseket kell tenned ennek érdekében, megtudod itt!

 

Forrás:

https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/

https://mioma.hu/mioma-tunetei/

https://mioma.hu/mioma-kialakulasanak-okai/

https://mioma.hu/vashiany-verszegenyseg/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4212375/  

 

 

 

 

 

 

45 hozzászólás
 1. Móni megjegyzése

  …és szia, bocsi ez elmaradt!🙂

 2. Móni megjegyzése

  Sziasztok! 42 éves vagyok, gyerekem még nincs! Kétszer műtöttek már miómával. A dokim nagyon jó fej és azon van/volt, h minden szervem megmaradjon, mivel még „fiatal” és gyermektelen vagyok!Rendszeresen járok kontrollra, de újabb miómáim lettek, amik közül az egyik az elmúlt fél évben duplájára nőtt, 4cm-es. A Ryeqot ajánlotta nekem is a dokim (időhúzásként, gondolkodásként), h a mióma zsugorodjon. Májusban megyek vissza és utána eldől, h vagy egy embolizáció vagy egy méheltávolítás van kilátásban. Most már a 3. dobozzal kezdtem el szedni, de mióta szedem talán 2-3 nap volt, h nem volt semmi a tisztaságin. Barnázás és van hogy élénk piros, sötétebb piros vérzés van, szerencsére minimális, de van! A dokit mindig hívom, h ez normális e? Azt mondta, h a szervezetnek rá kell állnia a gyógyszerre. Beszedem ezt a 3. dobozt és bízom benne, h megszűnik teljesen a vérzés. Amúgy képzeljétek el, h hiánycikk lett jelenleg felénk. Nem is nagyon tudják, h mikor lesz újabb szállítmány!

  1. Cserháti Gabi megjegyzése

   Szia Móni, a héten pont Te vagy a második, aki a készítmény hiányáról ír. Megkérdezhetem hol élsz?

   1. Móni megjegyzése

    Somogy

 3. Ági megjegyzése

  Sziasztok, segítséget kérnék Ryeqo-val kapcsolatban. Visszaolvastam a bejegyzéseket, viszont sok régebbi volt számomra hasonló, ezért kérdezném aki mostanában kezdte el szedni, hogyan hatott. 42 éves vagyok eddig pontosan jött meg a mensi decemberig. E hónapban tíz nappal előbb érkezett, aznap voltam mioma ellenőrzésen (van 2 miómám) ott azt mondta a doktor, lehet a menopauza miatt. Ő javasolta a Ryeqot, amit itthon irattam fel az itthoni nőgyógyásszal. Ciklus hatodik napon kezdtem szedni, volt öt nap vérzésmentes nap és azóta is minden nap van vérzésem, igaz nem sok, de pont zavar a munkámban.Próbálkozom bejutni sztk rendelésre, de csak hónap végére van időpont. Agyalok, nincs-e komolyabb baj a háttérben vagy csak a gyógyszer és a változókor kezdetének kombinációja. Kérem, akik hasonlóan szeditek osszátok meg tapasztalatotokat.

  1. Juli megjegyzése

   Én csak abban tudok segíteni, hogy állandó vérzés és mióma miatt, nekem is a ryeqo gyógyszert javasolta a doki, majd ajánlották egy hormonterapeutát, aki megállapította, (vérkép, egyéb vizsgálatok) hogy ösztrogéndominanciám van, az ösztrogén túlsulyba van, az okozza az elhúzódó vérzést.Amit ajánlott természetes ösztrogén kivezető és hormondiéta, azóta szerencsére a vérzésem is rendbe jött.. pedig az orvos azt állította, a mióma okozza a vérzészavart.Most nagyot tévedett, ryeqo gyógyszert javasolta, vagy műtét…Szerencsére egyikre sincs már szükség.

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Szia, itt az elmúlt másfél év „termése” a Ryegoval kapcsolatban. Változóak a tapasztalatok. Jobb mint elődje az Esmya. Az erős vérzést megállítja. Hibátlan „májműködéssel” rendelkező hölgyek szedhetik. Időnként érdemes ellenőriztetni a májfunkciót ha Ryegot szedsz. Lent találsz egy részt, így látják a betegek címmel: https://mioma.hu/uj-mioma-gyogyszer-mar-ket-eve-a-piacon/

   2. Járányi Orsolya megjegyzése

    Szia!
    Szeretném megkérdezni, ki volt a hormon terapeuta akinél voltál? Tudnál esetleg elérhetőséget adni?
    Köszi
    J. Orsi

   3. Balogh Réka megjegyzése

    Kedves Juli. Én is hasonló cipőben járok, és szeretném elkerülni a gyógyszeres kezelést. Megmondod, ki volt a doki, aki rájött az ösztrogéndominanciára? Köszi szépen!

 4. Karola megjegyzése

  Sziasztok! Fura dolog történt velem. Nincs miómám, mégis Ryeqo tablettát kaptam. 33 éves vagyok.Fogamzásgátló szedése közben rendszertelen menstruációval küzdöttem, hol hónapokig nem volt, hol 2-3 hétig tartott, illetve fejfájással teltek a napjaim..Orvosi javaslatra abba kellett hagynom a fogamzásgátlót, ezután rendszeressé vált a menstruációm, viszont egyre erősödő alhasi görcsök, feszüléssel kezdtem. A fájdalom egyre intenzívebben jelez, hónapok elteltével.Orvostól orvoshoz jártam, mondhatom nem sok sikerrel, munkahelyemen nem tudtam rendesen teljesíteni gyógyszer állandó szedése mellett sem. MRI vizsgálatok indultak magánúton, amik összetapadásokat, cisztákat mutattak. Felkerestem egy újabb nőgyógyászt, aki laparoskopos műtétre kiírt. A műtét meg is történt, pluszban viszeres kismedencét látott műtét közben.Ryeqo tablettát írt fel, 3 hónapra, mondván ez jó lesz.Fájdalom nincs, se menstruáció, viszont van helyett állandó hányinger, izületi fájdalom, depresszió.Nem tudom ez normális-e, nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gyógyszerrel?

  1. Éva megjegyzése

   Én tavaly decemberben (menstruáció 1.napja) kezdtem el szedni a ryeco-t (4 db miómák, erős vérzésem volt, derekfájás).Első pár napban még erős vérzésem volt, majd csökkent, pénteken már csak reggel volt pecsételő vérzés, azóta elmúlt a menszeszem. A menstruáció alatt ergam csepo és exacyl tabletta volt pluszban a ryeqo mellé. Félve kezdtem el szedni! Bíznom kell benne, hogy jó hatással lesz, és zsugorítja a miómáimat. Hosszú távon azért nem szeretném szedni, csak néhány hónapig. Mellette a természetes gyógymódokat már két éve folytatom.

   1. Cserháti Gabi megjegyzése

    Ősz óta szedem, most kezdtem a harmadik havi adagot. Nekem 4 db 4 centis miómát látott októberben, csütörtöki kontrollon azt mondta, hogy nem lát változást, nem nőttek, de nem is csökkentek.
    Fájdalmas erős, darabos, elhúzódó vérzésem volt. Az első 3 havi adag alatt (84 nap) összesen 20 napot nem menstruáltam, amúgy végig, de össze-vissza, hol erősebben, hol gyengébben. Az utolsó most januárban „csak” 2 hétig tartott, jelenleg 10. napja nincs mensi, mióta a gyógyszert szedem, ez a leghosszabb szünetem eddig, de már két napja időnként görcsölgetek kicsit. Összességében a vérzésem és a fájdalom is elviselhetőbb azóta. Fejfájás ritka. Viszont nyugtalanabb vagyok, agresszív, de nem állandóan, hevesebben reagálok, mint korábban. Én kérnék másodvéleményt és esetleg egy MRI-t. Mit vár az orvosod a gyógyszertől?

   2. Csilla megjegyzése

    Szia!
    Én két napja kezdtem el szedni a Ryecot Ergam és Exacyl tabletta szedése mellet nagyon erős darabos fájdalmas elhúzódó menstruációra kaptam. Viszont még egyenlőre semmi javulást nem tapasztalok. Megírnád kérlek hogy azóta mióta ide írtál milyen tapasztalataid vannak a Ryecoval. Köszönöm

    1. Cserháti Gabi megjegyzése

     Szia Csilla, kérlek csatlakozz a közösséghez: https://www.facebook.com/szelidnogyogyaszat, sok-sok Ryego tapasztalatot olvashatsz. Két példa, két hölgytől 2022-ből. „Helyzetjelentés a Ryego-val kapcsolatban. Harnmdik havi gyógyszeradagot szedem most már ebből a drága gyógyszerből. Szerencsére használ! Nincs mellékhatása! Nem vérzek két hónapja. Igaz mindennapos a barna maszatolás, de kibírható. Mivel nem vérzek javultak a labortértékeim.Hemoglobin 66, vas 2 volt. Kaptam két zacskó vért, utána felment 90-re a hemoglobin, vasat akkor nem néztek. Múlt hét hétfőn voltam laborban a műtét miatt, most 102 a hemoglobin, vas 3,7. A vas így is nagyon keveset ment fel.Jövő hét kedden műtenek, már nagyon várom. Laparoszkópos méheltávolításom lesz.”
     Máasik:
     „Én is beállok hamarosan a Ryeqo szedők sorába. 1,5 év alatt két spirált dolgozott ki a méhem (az első Mirena volt, az fél évig bírta, a második Levosert, ez egy évig tökéletesen ellátta a feladatát, elmúlt a cunami vérzésem, h aztán pont az éves ellenőrzésre kijöjjön…már csak fél kaccsal kapaszkodott a mióma, a doki simán kikapta, valószínűleg pár napon belül amúgy is kipottyant volna). Van egy nagyobb mióma 1,5*1,5 cm plusz sok kisebb. A méhem nagyobb, mint kellene. Most kaptam Norcolutot, h legyen egy vérzésem, aztán kezdhetem a Ryeqo-t. Ami nem tiszta számomra, h most ez fogamzásgátlóként is funkcionál? Az orvosom említette, h az is, de a tájékoztató papírja alapján nem vagyok benne biztos. Ha ez sem segít, már a méhkivétel jött szóba.Anyukámnak pontosan ugyanazok miatt kellett kivenni, mint amivel én is szenvedek.”

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás