A mióma természetes úton történő gyógyítása

A mióma gyógyszeres kezelése

19

Olvasói vélemény a mióma gyógyszer hatásáról, saját tapasztalatról.

Saját döntésünk a mióma kezelés módjának megválasztása

A ma oly népszerű mióma gyógyszer egy magyar gyógyszergyár fejlesztése. Tudomásom szerint 2012-től van a piacon. Ide kapcsolódó korábbi bejegyzés:Magyar cég a mióma kezelés élvonalában. A mióma kezelésében ez is egy alternatíva, sok nőnek beválhat. Mindenki egyénileg dönti el hogy melyik gyógyulási módot választja. A mióma műtéti vagy gyógyszeres kezelése gyorsabb eredményt ígér, a természetes gyógymódok és alternatív terápiák lassabban fejtik ki hatásukat. Legjobb ha a kettőt együtt alkalmazod.

Műtét után a miómák 5 éven belül 50 % eséllyel újra felbukkanhatnak :https://mioma.hu/wp-content/uploads/mioma-gyogyitasa.pdf

Legideálisabb megoldás tehát az orvosi módszerek és életmódbeli változtatások együttes alkalmazása.

Olvasd el, ez is érdekelhet:Hormontartalmú spirál mióma panaszokra Egy speciális klinikai eljárás a GnRH hormonkezelés Egyedülálló enzim a világpiacon

 

Szubjektív

A mióma gyógyszerrel kapcsolatos ügyfél tapasztalatot szeretném megosztani veletek. Ez egy szubjektív vélemény. Ebben a leírásban az szerepel hogy a gyógyszer nem okozott hízást, míg más nőknél plusz 8-10 kg hízást eredményezett. A mióma gyógyszer szedés átlagos időtartama 3 hónap.

A lenti összegzést a gyógyszer szedés alatti előnyökre, hátrányokra, valamint a gyógyszer abbahagyását követő tapasztalatok alapján csoportosítottam.

A mióma gyógyszer előnyei

 • A 42 x 50 mm méretű mióma 27 x 23 mm-re zsugorodott.
 • A 45 mm-es ciszta felszívódott.
 • A rendszeres ultrahang vizsgálat alapján a mióma mérete hónapról hónapra csökkent. Az első két hónapban intenzívebben, míg a harmadik hónapban kisebb mértékű volt a csökkenés.
 • A mióma gyógyszer nem okozott hízást.
 • A mióma gyógyszer nem okozott bőrproblémát.
 • A gyógyszer hatására a vérzések szünetelnek, így kicsit “erőre kap az ember”.
 • A vérzések szünetelése miatt javul a vérkép, emiatt a gyógyszer szedését mióma műtét megelőző időszakban, a műtétre való felkészülés esetében javasolják.

 

A mióma gyógyszer hátrányai

 • A mióma nem tűnik el, csak kisebb lesz a mérete.
 • Általános rossz közérzet lép fel, amely a 3. hónap végére egyre rosszabbá válik.
 • Bár a vérkép valamelyest rendeződik, mégis gyakori fáradtságérzés tapasztalható.
 • Feszültség, ingerültség érzése.
 • A gyógyszer szedése alatt igaz hogy megszűnik a menstruáció, ennek ellenére folyamatosan olyan érzés tapasztalható, mintha bármelyik nap megjönne a menzesz.
 • A gyógyszer szedése alatt ciszta alakult ki, amely a kezelés végére felszívódott
 • Az alhasi és kismedencei fájdalmak ugyanúgy megmaradnak.

 

A gyógyszer abbahagyása után

 • Az első menzesz gyengébb.
 • A második menzesztől újra felerősödik a vérzés.
 • A mióma újra növekedni kezd.
 • Az életminőséget és munkabírást hátrányosan érintő alhasi, kismedencei fájdalom továbbra sem szűnik meg.
Mióma, ösztrogéndominancia kezelése természetesen

A mióma ösztrogénfüggő daganat, melynek okai a gyakori peteérési zavar (a tüszőrepedés elmaradása, a progeszteronhiány, az egyoldalú ösztrogénterhelés). Ilyen esetben tehát a kiváltó okot kell megszüntetni. Hogy ez sikerüljön életmódváltással befolyást gyakorolhatsz a mióma növekedés gyorsaságára, vagy a növekedés visszafordítására. Ha kitartó vagy és jól csinálod a miómák akár el is sorvadhatnak. Milyen lépéseket kell tenned ennek érdekében, megtudod itt!

 

Forrás:

https://mioma.hu/kezeles-termeszetes-modon/

https://mioma.hu/mioma-tunetei/

https://mioma.hu/mioma-kialakulasanak-okai/

https://mioma.hu/vashiany-verszegenyseg/

 

 

 

 

 

 

19 hozzászólás
 1. Ágota megjegyzése

  2×3 hónapig szedtem Viszont mikor sbbahagytam olyan iszonyü vérzésem lett,hogy eü küret lett. Aztmondta a doki,ez sajnos sokaknàl az Esmya mellékhatása.
  Nekem nem néztek egyszer sem mákfunkciót,enzimet,pedig kellett volna….van akinek havonta nEzték.

  1. Olgi megjegyzése

   nekem az akkori dokim felírta a harmadik 3 havi Esmya adagot, majd diszkréten felhívtam a figyelmét, h az Európai Gyógyszerügynökség épp felfüggesztette a gyógyszer alkalmazását (ez 2018 elején volt), nézett egy nagyot, majd udvarisan elköszöntem. másik orvost kerestem.

 2. E megjegyzése

  Sziasztok, az USA-ból írok. Itt azt ajánlják, senki ne kezdjen ugy magyar mioma gyogyszert szedni hogy előzőleg nem nézik meg a majfunkciot elotte.. 35 vagyok és az elhúzódó vérzésem van.

  1. Ivett megjegyzése

   Kinek van tapasztalata az Esmya mioma gyogyszeres kura után mennyi a vérzés mennyisége normálisan?
   Nekem két honapig alig volt meg, most a harmadik honapban másfél napja elég rendesen megvan és első nap görcsöltem is.
   10 napig tartott eddig, a miomám miatt ami 7 cm. Júnisuban kell kontrollra mennem a korhazba.

   1. Lilla megjegyzése

    Szia, csak akkor szedem a mioma gyógyszert, amikor nagyon vérzek 3- max 4 nap, utána nem.
    Az a tapasztalatom hogy 2 nap elteltével jelentősen csökkenti a vérzést.
    Így tudom kontrollálni a vérzést.

    1. Zita megjegyzése

     5 hónapig szedtem 6 centis miomára. még egyszer nem tenném ki magam felesleges hormon kurának! én megbántam!

 3. Edina megjegyzése

  Sziasztok! Tegnapelőtt voltam a nőgyógyászomnál és miómam van ajajaj, ezért kaptam mióma elleni gyógyszert, de nem tudok fizetni 46 e Ft-ot, ez durván sok. Ennyi egy adag gyógyszer? Ti mit csináltok?

  1. Ari megjegyzése

   Szerintem a receptet vidd vissza a dokihoz, mert rosszul állította ki, elfelejtették bejelölni rajta a kedvezményt! 4600Ft volt nekem. Akinek miómája van, mindenkinek dobozonként csak a 10%kát kell fizetni, én 3 dobozt szoktam kapni egyszerre.

 4. Marika megjegyzése

  12 napja szedem miomara az Esmya-t. Közben 2 alkalommal pár órán át véreztem. Minden előjel nélkül😱.
  Most csak vas szirupot szedek mellette, de gondoltam maca/ matcha kapszulával hátha sikeresebb lenne a hormon egyensúly visszaállítása. Ismeritek őket? Van különbség?
  Melyiket érdemes venni? Milyen adagolást célszerű alkalmazni?
  Köszi a segítséget!

 5. Katy megjegyzése

  Érdeklődéssel figyeltem ezzel a gyógyszerrel kapcsolatos dolgokat, mert nekem is szednem kellett 2*3 hónapig. Nekem megúszta a májam, de néhány másik, de súlyos tünetem volt. Bevizesedett a jobb lábam, mellkasi fájdalmaim voltak, a pajzsmirigyem elszállt és híztam tőle 10 kg-t. A vége felé nagyon rémisztőek voltak a mellkasi fájdalmaim, úgyhogy soha többet nem vagyok hajlandó ezt a gyógyszert használni.

 6. P. Andrea megjegyzése

  2009-ben tudtam meg, hogy miómám van. Elöször még nem okozott gondot, nem volt elhúzódó és sok vérzésem se. Egyedül az állandó haspuffadás volt kellemetlen. De pár éve erös hasi görcsös fájdalmaim voltak, amik mindig éjjel törtek rám. Borzasztó volt éjjel erre ébrednem. Volt, hogy kórházba is kerültem. Akkor elküldtek CT re és kiderült, hogy a méhem úgy néz ki, mint egy szeder. Tele volt miómával. Sokat olvastam utánna, hogy mi is legyen, sok álmatlan éjszakám volt, a félelem miatt, hogy mikor tör rám az az iszonyatos fájdalom. Elkezdem szedni az Esmyát, amitől viszont, ( amire persze utólag jöttem rá) olyan izületi és derék fájdalmaim voltak, hogy gyógytornászhoz jártam, meg doboz számra szedtem a fájdalomcsillapítót, amire még ráadásul allergiás is vagyok. Amint abba hagytam az Ezmiát, megszünt az izületi fájdalom, de elhúzódó vérzéseim lettek. Akkor elhatároztam, hogy inkább vegyék ki, mert nem ér ez ennyit. Ez pont egy éve történt, 46 éves voltam. Sokan mondták, hogy miért vágatom fel magam, hiszen nemsokára ugyis klimaxolni fogok és akkor úgyis elmúlik magától!! De ki tudja? Meddig fogok még vérezni, és mi lesz belöle? Nem bántam meg, hogy bele vágtam. Hat hét alatt rendbe jöttem, nem volt könnyű a műtét után, hiszen én fájdalomcsillapító nélkül csináltam végig, de nem bántam meg!!! A két petefészkem megmaradt, és még nem klimaxolok!!!

  1. Ági megjegyzése

   több miómám is van,a legnagyobb 8,5cm . Esmyat kaptam,nem zsugorította a miómákat, csak a vérzés szűnt meg addig, 50éves leszek. Itt csak a méheltávolìtást ismerik…szeptemberig tologatom a műtétet….. Szerintetek halgassak az orvosra vagy lehet más út? Mit próbálhatnèk meg? Most a Vénusz cseppet szedem mérsékli a vérzést úgy vettem észre. A vérkèpem pocsék,alig van vasam,ha nem javul,2-3 egység vért kell kapnom.

   1. Eszter megjegyzése

    Szerintem mindenki egyedi eset, a nővéremnél nőtt a mióma, neki csonkolni kellett a méhét, közben terhességre gyanakodtak,
    a barátnőm speci gyógyszert kapott, amitől zsugorodott a mióma. A helyi gyakorlat sokat számít.
    A doki közölte velem, még jó, hogy feküdtem, mert előtte is hozzá jártam, és mellékesen megkérdezte, hogy mondták-e már, hogy miómám van, és tudom-e hogy ezen csak a kés segít? Másnap elmentem ultrahangra, és ott a másik orvos megnyugtatott. ha a mióma nem nő, akkor nincs baj, majd a változókorral zsugorodik a méh, és vele együtt a mióma. hormonspirált kaptam a brutális vérzésre, fogigátlót már nem szedhetek.
    Azóta jól vagyok, lekopogom és már a második spirálomat nyűvöm, ez 7 éve volt.

 7. Andrea Vörös megjegyzése

  A tavalyi évben én is szedtem 3 hònapig Esmyat. Végig rendkívül ingerlékeny voltam. A menstruàciòm a gyògyszer szedés elkezdése utàn pàr nappal elmaradt. Tisztàra vàltozò kori tünetek léptek fel nàlam 3 hònapig. 3 hònap utàn volt egy ultrahangos vizsgàlat, ahol kiderült, hogy a miòma ugyanakkora, mint előtte. Az ultrahangos vizsgàlatot végző nővér, azt mondta, hogy még nem talàlkozott olyan nővel, akinek hasznàlt volna a gyògyszer. Az én miòmám 5 centis. Lehetséges, hogy valakinek működik?

 8. Timi megjegyzése

  Nálam semmilyen mellékhatása nincs a gyógyszernek. Végig olvastam a betegtájékoztatóban szereplő lehetséges mellékhatásokat, de semmi. Az első havi adag beszedése után jött meg a menzeszem rendes időben ahogy szokott, de lényegesen kevesebb vérrel és a napok számát is lerövidítette. Az orvos elmondása szerint az lenne a cél, hogy egyáltalán ne legyen vérzés, hogy ne veszítsek több vért a műtétig, mert különben vért kell kapjak decemberben. Köszönöm még-egyszer! Timea

  1. Bea Kozma megjegyzése

   Én eddig pozitívan állok az Esmya-hoz. Lassan mar 2 hónapja szedem. De érdekelne másnak mi volt a tapasztalata vele kapcsolatosan. Pl. Mennyire csökkent a mióma mérete? Én eddig Hála Istennek nem tapasztaltam mellékhatást, csak annyit hogy nagyon fázom, de nagyon!

   1. Andi megjegyzése

    Először is köszönöm, hogy válaszolt.
    Most úgy néz ki a helyzetem hogy immunerősítőt kellett szednem, mert P3 lett az eredményem. Rengeteget jártunk a székesfehérvári Nőgyógyászati ambulanciára. Rengeteg cisztám volt, amik persze beavatkozás előtt eltűntek, de az alhasi, derék, és hátfájdalmak megmaradtak. Aztán a nőgyógyászom laborvizsgálattal kiderítette a miómát és felírt 3 hónapra mióma ellen Esmya-t.
    Előtte volt egy méhben elhelyezkedő polip műtétem, amit egészségügyi kaparással távolítottak el. Pár hétre megszűnt a fájdalmam,de azután újra visszatért.
    Az Esmya beszedése közben nagyon kezdett hullani a hajam, így a kezembe vettem a dolgokat. Abba hagytam az immunerősítő szedését és elkezdtem sok zöldséget, gyümölcsöt enni,néha ittam gyógyteákat és gyömbéres mézet ettem minden nap. Voltak fájdalmaim és közben letelt a 3 hónap és visszamentem az orvosomhoz, hogy ismét fájdalmaim vannak. Azt mondta petefészek gyulladásom van és írt fel rá gyógyszert. Közben volt cytologia vizsgálatom is, ami Hál’Istennek ezúttal P1 lett, de a mióma elleni gyógyszer nem használt. Nőtt az egyik miómám,ami 4.2 cm-es már.
    Az orvos azt javasolta várjunk még két menzeszt és utána menjek vissza ultrahangra. Ha csökken a mióma mérete akkor újabb 3 hónapra felírja az Esmya-t. Semmit nem csökkent akkor a fájdalmam, így szerintem csak a miómák okozták a fájdalmat, nem hinném hogy bármilyen gyulladásom is lett volna a petefészkeknél.
    Aztán hallottam a Pránanadi tanfolyamról és kezelésről. Gondoltam mit veszíthetek? Elmentem, elvégeztem az tanfolyamot és most már 22 napja itthon kezelem magam. Kb. majdnem 1 hónapig nem ettem húst,próbálom megfigyelni mi tesz nekem és a testemnek jót.
    Csökkentek a fájdalmak,de azért még néha érzem kicsit,hogy nincs minden rendben. Szeretnék meggyógyulni és elkerülni az esetleges műtéteket! Köszönöm szépen a segítséget és ha ideje engedi szívesen beszélgetnék Skyp-on mert mindent meg szeretnék tenni a gyógyulásomért. Ha tehetem gyógyszert sem szednék tovább, igyekszem elkerülni. Kb 1 hónapom van még, amíg vissza kell mennem újra a nőgyógyászhoz! Segítségét köszönöm, nagyon hálás vagyok!

    1. Judit megjegyzése

     Hat hónapig szedtem, hatása semmi nem volt. Duplájára nőtt a mióma, el kellett távolítani a méhet is emiatt. Sok mellékhatása volt,amitől szenvedtem. Egyből műteni kellett volna,nem várni majdnem egy évet és szenvedni addig.

     1. Ester megjegyzése

      Én három hónapig szedtem és a három miómámból amivel kezdtem a gyógyszer szedését a végére 9 darab lett. Nekem is méheltávolítást hajtottak vére.

Írjon választ!

Emailcíme mások számára nem látható

egy × 5 =

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás