Emésztést könnyítő házi ánizskészítmények

Ritkán nézek TV-t. Amikor mégis megtörténik minden tíz percben különböző haspuffadásra megoldást nyújtó gyógyszerreklámot látok.

Ez is egy út. De vajon milyen út? Bekapunk egy pirulát, a hasunk pedig egy csapásra leereszt mint egy kipukkadt léggömb.

Hasi puffadás, emésztési problémák? Segítenek a házi ánizskészítmények

De ettől még jobb ha a puffadás be sem következik. (Erről olvashatsz a Hormondiétában)

Ánizzsal talán csak a görög nemzeti italban az Ouzo-ban, bolti karácsonyi sütemények fűszerei vagy németországi kenyérfélékben találkozunk.

Melyek a házi készítmények mással össze nem hasonlítható előnyei?

A házi gyógytermékek elkészítésének óriási előnye, hogy tudod miből készíted. Biztos lehetsz benne, hogy a hormonrendszert, emésztőrendszert károsító cukor, mesterséges édesítő, ízesítő-, színező anyag nem kerül bele. Ezt különösen fontosnak tartom mióma esetén, ahol a hajlamosító tényezők között anyagcsere problémák, bélrendszeri lerakódás, ösztrogén hatású mesterséges vegyületek állnak, a kismedencei energiaáramlás elakadásának kíséretében. Ezen hajamosító tényezők hatásának csökkentése érdekében alternatív megoldás csomagot itt találsz. Mióma Organic Life kiadványok

Mikor használj ánizst?

Az ánizzsal télen két legyet ütünk egy csapásra. Az ánizs hatásos gyógynövény köhögés, felső légúti megbetegedés és felfúvódás esetén.

Külsőleg és belsőleg is lehet használni.

Az ánizs olaj lazítja a has simaizomzatát. Ezáltal az ánizs különösen alkalmas gyomor, emésztési panaszok, hasi görcsök, felfúvódás enyhítése esetén a téli „nagyevések” idején.

Az ánizsmag 6 gyógyhatása

• emésztéskönnyítő
• görcsoldó
• felfúvódásenyhítő
• nyákoldó
• antibakteriális
• köhögés enyhítő

Házi ánizskészítmények

A házi ánizskészítmények fogyasztásával megelőzhető a téli megfázás és gyomorrontás. A mellékhatással rendelkező gyógyszereket magunk által készített természetes készítményekre cserélhetjük.

Az ánizskészítmények mellett minden nap fogyassz karikára szeletelt gyömbér gyökeret, chili paprikát, naponta egy bio citromot. Mióta ezt csinálom, nem kell télen orvoshoz járnom.

A lenti házi gyógyhatású készítmények alapanyagait az őrölt vagy egész szárított ánizsmagot, ánizsolajat, ánizsteát gyógyszertárakban, reformházakban szerezheted be.

Ánizs tea elkészítése

Két csapott teáskanálnyi mozsárban áttört ánizs magot negyed liter forró vízzel leöntesz. 10-20 percig hagyod ázni. Átszűröd. Naponta legfeljebb három csészével fogyassz a teából. 3 csésze, nem több!

Görcsoldó- emésztéskönnyítő, puffadás megelőző házi ánizspálinka

Készíts házi készítésű ánizspálinkát természetes alapanyagokból a téli töltött káposztás, bejglis nagyevések idejére.

Emésztés és hasi puffadás könnyítő házi ánizs likőr/pálinka (7-8 dl gyógyital)

  • 40 gramm ánizsmag
  • 10 gramm koriander mag
  • 1 darab fahéj
  • 1 bio citrom
  • 500 gramm xilit
  • 750 ml borpárlat vagy a könnyebben beszerezhető törkölyből készített házi pálinka

A kissé megtört ánizsmagot, koriandermagot, a fahéjdarabot, a vékonyra szeletelt citromot és természetes édesítőt keverd össze egy zárható üvegedényben. Öntsd rá házi pálinkát. Hagyd 4-6 héten keresztül állni. Minden nap rázd össze. Majd szűrd át az egészet és öntsd egy sötét üvegbe. Felfúvódás, teltségértés, gyomorpanasz esetén guríts le egy kupica ánizspálinkát étkezés után. Meg fog szűnni a kellemetlen hasi feszítő érzés!

 

Felfúvódás enyhítő, emésztés könnyítő ánizsolaj

A fájdalommal járó gyomorfeszülés nagyszerű ellenszere, ha barna kockacukorra 5 csepp ánizsolajat csöpögtetsz. Szájba véve lassan elolvad.

Fogadjuk meg Rousseaut tanácsát! Vissza a természethez!
Ne mástól várd a csodát!
Légy aktív, csinál magad!

További házi tippek, fortélyok a globális mérgek, az ösztrogén hatású vegyületek elkerülése, a hormonegyensúly megteremtése érdekében a mioma.hu szelíd nőgyógyászat 38+

Közérzetjavító és mióma műtét utáni szövődménymentes felépülést, egyes esetekben a műtét elkerülését elősegítő termékek:

Mioma Organic Life 2.0

A Mioma Organic Life 2.0 a magyar piacon egyedülállóan életmód tanácsokkal segíti a mióma-val, menstruációs problémákkal rendelkező premenopauza éveiben járó hölgyeket. Konkrét felsorolást találsz arról mit kerülj a konyhában. Bevásárló lista három beszerzési hely (biopiac, drogéria, gyógyszertár) szerint. Melyek az ösztrogén dominancia  csökkentésben, progeszteron szint emelésben hatásos élelmiszerek és gyógyteák? Melyek a mióma méretének csökkentésében, a mióma tünetek enyhítésében segítséget nyújtó tápanyagok? Hogyan válaszd ki a legjobbat?

Hormondiéta

A Hormondiéta nem tiltásokra épül. A Hormondiéta hosszú távon fenntartható és megvalósítható, a premenopauza évek közérzetjavításában segítséget nyújtó részben makrobiotikus elemeket tartalmazó receptek gyűjteménye. Mit együnk reggelire, ebédre, vacsorára? Hogyan kerüld el a „falásrohamokat”? Hogyan kerüld el az esti és éjszakai evést? Mit nassolj mióma esetén? Gyógyító italok, gyógyító ételek: a mióma, ösztrogén dominancia panaszok étrendi kezelése. Hormondiéta a természetes hormonegyensúly érdekében 38+ nőknek.

Női Egészségtorna

A 27 perces, számítógépes vásárlás után a mioma.hu-ra belépéssel indítható Női Egészségtorna a kismedencei energiaáramlást serkenti. A gyakorlatsor mióma, endometriózis, méhsüllyedés műtét előtt vagy után álló hölgyek tornája. Erősíti a kismedencei izmokat, záróizmokat és a méh felfüggesztését biztosító szalagokat. Serkenti a vérkeringést, a nyirokkeringést, a petefészkek hormontermelését. A rendszeresen végzett Női Egészségtorna segít a mióma természetes kezelésében, a műtét utáni gyorsabb felépülésben és a látványos közérzetjavulás elérésében.

Forrás:

Természetes eszközök felfúvódás ellen I.


Dr. Beate Rossbach /Naturmedizin Aktuell: Anis als Heilmittel

Startseite


http://lexikon.huettenhilfe.de/gewuerze/anis/anis-in-der-medizin-und-heilkunde.html
http://www.kraeuter-verzeichnis.de/kraeuter/anis.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Ouzo