Húsítő hormonbarát frissítők

méh-mióma étrendi kezelése

A mióma kezelése, a mióma tünetek enyhítése érdekében nap mint nap sokat tehetsz a helyes életmód kialakításával, helyes táplálkozással, a hormondiéta receptek alkalmazásával. Lent a hormonegyensúly megteremtését elősegítő nyári italok elkészítéséről olvashatsz.

A hormonok kényes egyensúlyát  több környezeti hatás felboríthatja. Ezért a vegyszermentes háztartás és a természetes ételekből álló táplálkozás alapvető fontosságú.

A természetes, hormonegyensúly helyreállítását biztosító nyári étrend ízelőtőként hormondiéta mentaszörp recept és gyógynövényes zöld turmix recepteket állítottam össze. Nagy teljesítményű turmixgép és gyümölcscentrifuga mindig álljon a konyhában készenlétben.

A menta hormon -élettani hatása

Borsmenta forrázat és tinktúra alkalmazható nyugtalanság, idegesség, hasfájás, szabálytalan menstruáció, hormoningadozások esetén. A menta tea kiválóan szabályozza az epehólyag működését, emésztésjavító, görcsoldó, gyomorerősítő hatású.

Mentaszörp elkészítése

  • 2 liter víz
  • 2 citrom
  • 2 nagy marék mentalevél
  • 50 g citromsav (hormonrendszerre nem káros)
  • 1,8 kg gyümölcscukor (vagy 2 kg barnacukor, xilit, méz, banánszirup)

Beáztatod az előzőleg  megmosott, aprított mentaleveleket. Fontos a petrezselyemlevélhez hasonló aprítás, mert így a hatóanyagok jobban kiáznak. Beleteszed a felkarikázott citromot, állni hagyod egy napig. Következik a fruktóz és a citromsav. 15 percig forralod.  Leszűröd, kimosott üvegekbe töltöd, száraz dunsztba teszed. 1 üveg 7 deci mennyiségű mentaszörp lesz belőle.

Nyári zöldturmixok

A zöldturmixok a miómát kiváltó magas ösztrogén szint csökkentésében játszanak szerepet. Emellett méregtelenítenek, lúgosítanak, serkentik az anyagcserét. hozzájárulnak az egészséges bélflóra kialakításához. A hormonrendszerre gyakorolt kiváló hatását a benne lévő keserű anyagoknak köszönheti. Ezek segítenek a káros ösztrogéneket tároló testzsír csökkentésében, zsírégető hatásúak és megszüntetik az édesség utáni sóvárgást is. A zöldturmixok a gabona-félék mellett a makrobiotikus konyha étrendi ajánlásában is szerepelnek.

Vitamintartalmuknál fogva a zöldturmixokat a teljes értékű táplálékok sorában tartják számon. Nincsenek hőkezelve, ezért vitamin, ásványi anyag, nyomelem gazdagságuk megmarad.

Zöldturmix alaprecept 3 összetevőből

  • 150 gramm friss idény gyümölcs
  • 150 gramm zöld saláta levél (lucerna levél, zellerlevél, petrezselyemlevél)
  • 2 dl szűrt víz

Víz is szükséges a zöldturmix elkészítéséhez, azért hogy az alapanyagokat könnyebb legyen összeturmixolni és a folyadék bársonyos állagot kapjon. A friss idény gyümölcsök mellett, a következő növényekből válogathatsz.

Salátafélék: radicchio (vörös cikória), ruccola, endivia, articsóka

Citrusfélék: narancs, citrom, pomelo, pampelmus (óriás citrom)

Gyógyító fűszerek: rozmaring, tárkony (estragon), sóska, kakukkfű, petrezselyem, zellerlevél, lucerna levél

Gyógynövények: oroszlánfog, angyalgyökér, fehér üröm, százszorszép

A zöldségek zöld levelei több tápanyagot tartalmaznak mint maga a zöldség. A sárgarépa zöldjének kalcium tartalma például kiemelkedő! És pont azt nem szoktuk megenni. A zöld levelek klorofil tartalma is szintén átlagon felüli. A klorofill rendkívül hasznos vérszegénység esetén hisz vérképző hatású, az egész hormonrendszerre frissítő, élénkítő hatással bír, erősen lúgosít, és méregtelenít.

 

Nyári zöld turmix receptek kezdőknek

Mióma gyógyító turmixok nyárra

Ha először kezdesz a zöldturmix készítéshez, először furcsa lehet a kissé kesernyés íz, ezért az első alkalmakkor használj több gyümölcsöt. Így a turmix kicsit édesebb lesz mint az alap zöldturmix. Azt ajánlom, hogy a gyümölcstartalom legyen 60 %, a zöldségtartalom 40 %. Egy banánhoz használj 100 gramm zöldlevelet. Idővel csökkentsd az édes gyümölcsök mennyiségét és lassan a keserű ízt is finomabbnak fogod érezni mint a kezdetekben.

Mióma ösztrogén dominancia hűsítő zöld turmix

  • egy marék spenót
  • Elstar alma (Golden és Ingrid marie almák keresztezése)
  • egy kisebb banán
  • 100 gr őszibarack
  • egy érett avokádó
  • friss citrom leve

Mióma gyógyító nyári zöld turmix

  • 3 sárgarépa zöldje
  • 150 gr római saláta
  • 200 gramm málna vagy meggy

A zöldturmixodat különlegességekkel is megbolondíthatod, például radiccióval, rukkolával.

A mióma érintettek száma évek óta emelkedik

Ennek oka 90 százalékban környezeti ártó tényezőknek tudható be. Jó hír, hogy a tudatos, egészséges antiösztrogén életmód, a Hormondiéta, a kismedencei Női Egészségtorna bámulatos hatással rendelkezik. Csökkents Te is helyes életmóddal a mióma növekedés, a műtét utáni visszanövés esélyét! Ebben segítünk! Kattints!

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Mióma főoldal  Mióma történetek

Forrás:

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/146a7ff08ff640c1 Naturmedizin Aktuell 2014. június 17.

http://www.kaldeneker.hu/kaldeneker/eletmod/radicchio-a-sotetben-termo-salata.html

http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mi-fan-terem-rukkola

http://de.wikipedia.org/wiki/Pampelmuse

http://fuszerhaz.blogspot.hu/2010/05/estragon-francia-tarkony.html

http://heilkraeuter.de/lexikon/thymian.htm

http://de.wikipedia.org/wiki/Arznei-Engelwurz

http://www.heilkraeuter.de/lexikon/wermut.html

http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4nsebl%C3%BCmchen

 

 

hormonháztartásmióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (0)
Add Comment