Ida története négy cm-es miómával indult II.

Összetartó közösségünk tagjai saját történetük bemutatásával segítik, lelkesítik sorstársaikat. Egy egy betegtörténet megismerésével láthatjuk hogy szinte teljesen hasonló problémákkal (erős menstruáció, vérszegénység, gyengeség, alhasi fájdalom, agyi köd) szembesül sok-sok nőtársunk.

A negyven és ötven év közötti hölgyek hetven százalékának lesz miómája, adenomiózisa, méhmegnagyobbodása. Magyarországon az évi 13.000 méheltávolítás vezető oka (állítólag kétharmad arányban) miómára vezethető vissza.

Kapcsolódó betegség történetek:

Alma méretű mióma laparoszkópos eltávolítása I. rész

Alma méretű mióma laparoszkópos eltávolítása II. rész

Evelin 16 cm-es miómájának története I. rész

Evelin 16 cm-es miómájának története II. rész

Ida történetét bemutató video első részében négy cm-es miómájának tüneteiről, vérszegénységről, a vizsgálatokról és kipróbált alternatív gyógymódokról hallhatsz. A második részben a következő kérdésekre kapsz választ.

Felkészülés a műtétre

Hogyan tűzték ki a beavatkozás (méheltávolítás) időpontját? Miért kellett elhalasztani a műtét időpontját? Milyen előzetes vizsgálatokra volt szükség? Milyen indokkal nem vállalhatja be az aneszteziológus az altatást? Hogyan telt az első nap a klinikán a műtétet megelőzően?

Mióma-, méheltávolítás

Miért fontos jelezni az altató orvosnak ha „hányós” vagy? Mit jelez a műtét utáni alacsony vérnyomás? (100-90-80-70-60-as vérnyomás és sugárban történő hányás) Mire utalnak a tünetek? Melyek a belső vérzés tünetei?

Két műtét 24 óra alatt

Miért volt szükség egy műtét után azonnal a következőre? Milyen vizsgálat derítette ki a belső vérzést? Mikor került sor a második műtétre és mennyi ideig tartott? Mit jelez az iszonyú melegségérzés? Mikor helyeznek a hasra kisebb „homokzsákot? Mi okozta az első műtétnél a komplikációt? Hogyan befolyásolta a három császármetszés hege a műtétet? Miért volt nehéz eljutni a műtétig?

Egymás után két műtét és ami azután következett

Mi történt műtét után egy héttel? Milyen tünetek utalnak a bélműködés leállására?
Miért fontos a műtét előtti és utáni étrendi ajánlások betartása? Mi a video célja Ida szerint?

Ida tanácsai műtét előtt álló hölgyek számára

Merj számodra kellemetlen dolgokra NEM-et mondani! Miért fontos figyelni a műtét utáni megfelelő bélműködésre? Milyen tanulságokkal szolgál Ida videója?

Ida két részes videóban meséli el milyen út vezett a négy centiméteres miómától a méheltávolításig. Fotó: mioma.hu
Olvass további történeteket! Nem vagy egyedül!

Happy end story egy csecsemófejnyi miómával

Görögdinnye méretű méh hátsó fali mióma eltávolításának története

Ida történek első részét itt hallgathatod meg. A második részt pedig itt.

Észrevételed van? Kérdeznél? Írj nekünk az info kukac mioma pont hu e-mail címre. Vagy csatlakozz a közösséghez. Szeretettel várunk!

Comments (0)
Add Comment