Ázsiai kúszónövény a mióma okozta tünetek enyhítésében

A mióma tünetek enyhítése,  a mióma természetes úton történő gyógyításának egyik lépése a szervezet méreganyagoktól (más néven xenoösztrogénektől) történő megtisztítása. Erre nagyszerű eszköz lehet a kudzu. A növény gyökeréből nyert por az egyik leghatásosabb májméregtelenítő eszköz.

Mióma összefüggésben hasznos lehet számodra a kudzu, mivel gyökérében genisztein hatóanyag található, ez pedig kimutathatóan daganatgátló hatású.  Homeopátiás megközelítésből  tekintve, a mióma keletkezése nemcsak a szervezetben lévő méreganyagok felhalmozódásának, hanem a testi és lelki energia-áramlás elakadásának következménye.  Az elakadt energiák, „eltömődések” oldásában, tisztításában segít a kudzu méregtelenítő, tisztító hatása révén.


A kudzu mint  a belső harmónia pora

A kudzu növény gyökerében izoflavonok is találhatók. A kudzu legfontosabb izoflavonjai a daidzin, daidzein, pruerarin és a genisztein. A kudzu hatóanyagai, a szénhidrátok és ásványi anyagok, főleg a vas, a kálcium és a nátrium elősegítik a méreganyagokkal telített szervezet újjászületését.

 

 

 

A kudzu elősegíti a mióma keletkezésében szerepet játszó mérgező anyagok távozását a szervezetből

 

A mióma okozta panaszok, az erős menstruációs vérzés, vérszegénység miatt gyakran lehetünk fáradtak, erőtlenek, rossz kedvűek.  A kudzu ösztönzi az agyból kiinduló szerotonin és dopamintermelést (boldogsághormonok),  erősíti az idegrendszert, javítja a kedélyállapotot.

Számos természetes alapú hatóanyag daganatos sejtekre gyakorolt hatását vizsgáló nemzetközi kutatás során kiderült, hogy a genisztein (a kudzugyökér egyik izoflavonoidja) megvédi a szervezetet a daganatos betegségektől. A genisztein daganatellenes hatásáról a Táplálkozási tanácsok: milyen betegségeket előzhetünk meg HVG cikkben is olvashatsz. A növény gyökerében megtalálható puerarin nevű hatóanyag szintén rendelkezik daganatellenes hatásokkal. A puerarin nemcsak a jóindulatú daganat sejtjeinek hanem bizonyos rákos sejtek elhalását, vagy szaporodásának megakadályozását eredményezi.

A kudzu egy Ázsiából származó kúszónövény, a gyökeréből nyert port használják gyógyító célokra.

A kudzu egy Ázsiából származó kúszónövény, mely megfelelő éghajlaton naponta akár 30 cm–t is nőhet. A növényt  nagy leveleiről és erősen illatozó, gyönyörű virágairól messziről fel lehet ismerni. Az USA- ban kedvelt dísznövény, a déli államokban egyes területeken már túlságosan is elszaporodott. Rövid időn belül képes beborítani egész házakat, kerteket.

  .

.

A kudzu  jótékony hatásai

  • Méregteleníti, regenerálja a belső szerveket, különösképpen méregtelenítő szervünket a májat
  • Jókedvre derít, pozitív befolyással van a boldogsághormonok, a szerotonin-és dopamin termelésére az agyban
  • Erősíti az idegrendszert
  • Szabályozza az anyagcserét, az emésztést
  • Javítja az általános közérzetet
  • Javítja a testi–lelki egyensúlyt

A hagyományos kínai gyógyászat már több ezer éve használja a kudzu különböző részeit a szervezet regenerálására. A növény hatását a modern-kori kutatási eredmények is igazolják.

A kudzu lelki harmóniát biztosít

A növénynek köszönhetően a szerotonin és a dopamin sokkal hosszabb ideig megmarad a vérkeringésben és természetes módon növeli a boldogságérzetet, mely nagy segítséget jelent például a változókor bekövetkezése előtti hormonzavarok vagy függőségek (dohányzás, édességfogyasztás) felszámolásában, a velük szemben folytatott harcban. A dopamin és szerotonin boldogság hormonok úgy hatnak az idegrendszerre, hogy biztosítják a folyamatos ingerületvezetést. Ezek a hormonok felelősek a kedélyállapotért is. Hiányuk szélsőséges hangulatot idézhetnek elő, a túlzott agresszivitástól a gyakori idegösszeomláson keresztül a depresszióig. A kudzu a boldogsághormonok szintjét emeli és stabilizálja a vérkeringésben, ezáltal hozzájárul a lelki egyensúly megteremtéséhez.

Kudzu a makrobiotikában

A makrobiotikus konyha  előszeretettel használja a kudzut az ételek elkészítéséhez.  A kudzut por formájában, sűrítőszerként alkalmazza. A belülről fakadó harmónia porával lehet levest, főzeléket habarni, pudingba, vagy  sütemény tésztába keverni. A kudzu készítményt érdemes hosszabb ideig használni (2-3 hónapon keresztül), rendszeres szedés mellett az első pozitív eredmények  már 1-2 hét után érezhetők.

Próbáld ki a kudzut! Konzultálj a nőgyógyászoddal, kérd ki a véleményét a kudzuval kapcsolatban.

 

 

Frissítve:2016. 03. 30.

 

 

Klikkelj további hasznos mióma információkért:

Mióma tünetei Mióma kialakulásának okai Mióma kezelése természetes úton  Mióma kezelése orvosi segítség  Hasznos tények…, amelyeket érdemes tudnod!  Miómafőoldal  Mióma történetek

 

Forrás:

http://www.invasivespeciesinfo.gov/plants/kudzu.shtml

http://www.biotechusashop.hu/enciklopedia/Kudzu/

http://www.youtube.com/watch?v=tiYrqucl2vg

http://www.ncsu.edu/goingnative/howto/mapping/invexse/kudzu.html

http://de.biomanantial.com/kuzu-kudzu-eigenschaften-und-nutzen-fuer-die-gesundheit-und-gegen-suchten-a-2082-de.html

mióma kezelés természetesentermészetes eszközök a mióma panaszok mérséklésében
Comments (3)
Add Comment
  • elek zsanet

    Sziasztok!

    Szeretnék csatlakozni hozzátok, hogyan lehet?

    Zsanett

    • Cserháti Gabi

      Zsanett, az oldal bal szélén vagy lent található Facebook gombok kattintásával eljutsz az oldal közösségéhez.
      VÁRUNK, gyere!
      Gabi

  • Ildikó

    Szia kedves Gabi!
    Éppen most kaptam kézhez a Kudzu vitamin bombát.
    Nagyon jókat olvastam a hatásáról, nagyon informativ és jól érthető a mióma lap amit írsz
    segít minden szó.
    Eligazit a sok információ között,mivel sokan sokfélét írnak a gyógynövényekről is, meg a táplálékokról.
    Nagyon fontos a mióma gyógyítás gyakorlati megvalósítása a természetes gyógymódok megpróbálása, a mióma gyógyszerek szedése helyett vagy rosszabb ha valaki teljesen elhanyogolja magát,nem vesz tudomást a mióma tüneteiről.