Hat (6) menstruációs fájdalom csillapító életmódtipp

mióma, endometriózis, adenomiózis fájdalom életviteli kezelése

Sokszor írtunk arról, mióma diagnózis esetén mit tehetsz Te magad a  növekedés hátráltatása,  a daganat zsugorítása érdekében. Ez nem negy varázsütésre. Több hónapra is szükség lehet. Ez idő alatt az alhasi fájdalom csillapítására lesz szükséged. Ehhez adok néhány tippet.

Ne élj együtt a fájdalommal!

Fontos tudni, a fájdalmat nem kell elfogadni, nem kell vele együtt élni. A menstruációs fájdalom nem normális jelenség, orvosi kivizsgálást igénylő betegséget jelez. Ebben az írásban áttekintést nyújtok arról, milyen életmódbeli változtatásokkal tudod enyhíteni az alhasi fájdalmat.

Kapcsolódó bejegyzések: Mióma, adenomiózis, adenomióma, endometriózis  Korunk betegségei: mióma, endometriózis  Menstruációs panaszok, szelíd gyógymódok I.

Fotó. unsplash.com

Fájdalomcsillapító életvitel

Gluténmentes, tartósítószer és vegyszermentes természetes étrend

Olasz kutatók kétszáz erős menstruációs  fájdalommal rendelkező hölgy bevonásával végeztek kutatást. Egy éven át  gluténmentes, tartósítóanyag mentes természetes alapanyagokból álló étrendre váltottak. Ez az egy változtatás felére csökkentette a menstruációs fájdalmat. Az életmód- változtatás után néhány héttel már a hölgyek 80 százaléka érezhető javulást tapasztalt. Kapcsolódó termék: Hormondiéta

Akupunktúra

2018-ban a Kínai Orvostudományi Egyetemen végeztek kutatást 100 beteg részvételével. Kiderült,  akupunktúrás kezeléssel a fájdalom csökkenthető. Az eredményességet tekintve lényeges, hogy a kezelést a menzesz előtti héten háromszor, menzesz alatt pedig naponta végezzék. Kapcsolódó bejegyzés: A hagyományos kínai orvoslás életmód javaslatai 

Elektroakupunktúra

Kutatások bizonyítják, hogy a menstruációs fájdalom kezelésében az elektroakupunktúra eredményesebb mint a gyógyszeres hormonterápia. Elektroakupunktúránál az akupunktúrás pontokat elektromos impulzusokkal stimulálják. Az elektroakupunktúra hatékonyságát a nyugati orvoslás egyelőre nem ismeri el.

Reflexológia

A masszázs az emberiség egyik legismertebb természetes gyógymódja. Hatását a hölgyek körében szintén vizsgálták és megállapították, hogy a taplmasszázs hatékonyabb gyógymódnak bizonyul, mint a fájdalomcsillapító gyógyszerek.

Orvosi kannabisz

Az orvosi kannabisz olaj ma már közismert fájdalomcsillapító. Megijedni nem kell, hiszen ez nem tartalmazza a marihuána pszichotróp anyagát a THC-t. A kiskereskedelmi forgalomban kapható kenderolajjal sem szabad összekeverni, hiszen kendervirágból, nem pedig kendermagból készül. Az orvosi kannabisz fájdalomcsillapító hatását négyszáz hölgy bevonásával vizsgálták. A kutatás miómás és  endometriózisos hölgyeknél is bizonyította fájdalomcsillapító hatását.

Az orvosi marihuána vagy orvosi kannabisz elnevezés arra utal, hogy a kender virágzatát és kivonatát az orvosok a gyógyszeres és gyógynövényes terápia kiegészítőjeként használják. Konzultálj orvosoddal a kannabisz fájdalomcsillapító hatásáról!

Kismedencei izmokat és szalagokat erősítő torna

A mozgás hozzájárul az izmok relaxációjához, egyben erősítéséhez is, amely a fájdalmat képes megszakítani. Emeli a szerotoninszintet, javítja a hangulatot. Egy magyar vizsgálat (itt olvashatsz róla https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20511133)  kimutatta, hogy a kismedencei vérkeringést élénkítő tornát végző hölgyeknél a miómához, endometriózishoz társuló kismedencei fájdalom enyhébb a tornát nem végző hölgyekhez képest.

Végezd otthonról a digitális 27 perces kismedencei tornát. Rendeld meg most, ingyenes hormonbarát (makrobiotika alapú) desszert összeállítást küldünk. Női Egészségtorna online

 

Figyelmedbe ajánlom még a következő cikkeket:

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/krank-was-kann-ich-tun.html
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/gruenteeextrakt-bei-endometriose-myome-810908.html

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/endometriose-schmerzen-natuerlich-lindern.html

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/myome-die-richtige-ernaehrung-810102.html

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/semmelweis-effekt-in-der-medizin-910405.html

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kannabisz

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tetrahidrokannabinol

https://www.cureus.com/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20511133

Marihuána, kannabisz, fű, kender – Tudd meg az igazat!

Comments (2)
Add Comment
  • Mónika

    Sziasztok! Van valakinek tapasztalata talpreflexologiai kezeléssel kapcsolatosan? Csökkenhet a mióma mérete, ha a méh és az ivarmirigyek reflexpontjait masszírozzák? Én már változó korba értem, és elvileg alacsonyabb az ösztrogénem. A reflexológus is ezt olvasta ki a talpamból. Attól tartok, hogy esetleg a masszázs hatására újra megnő az ösztrogén szintem, ami nem lenne jó szerintem..”.

    • Cserháti Gabi

      Több pozitív tapasztalatom van a masszázzsal és miómával kapcsolatosan. Viszont mellette fontos az életmód is, ebben átfogóan tud segíteni egy reflexológus természetgyógyász.