Mióma életmód ellentmondások – megoldások (3 példa)

A mióma életmódot tanulmányozva bizonyára benned is felmerülnek kérdések, egymásnak ellentmondó gondolatok. Egy kedves levélíró így fogalmazott:

„Gondolom nem én vagyok az első aki eltérő, sőt olykor egymásnak részben ellentmondó információt, tanácsot kap.”

Válasz:

Az ellentmondások feloldása a részletekben rejlik.

Igaz. Nap mint nap ellentmondásokkal találkozunk. (Zárójelben hozzáteszem nemcsak itt, az élet más területén is.) Nem szeretnék filozófiai fejtegetésekbe menni, de egyszer valaki azt mondta nekem:”Gabikám, az élet ellentmondásos és igazságtalan.” Ezt el kell viselni, ezzel meg kell tanulni együttélni. De törekednünk kell ezeknek a kezelésére. Azonban ha közelebbről megismered a témát, esetünkben a mióma életmód útmutatását, rájössz a megoldás kulcsa a részletekben rejlik.

Ezért példaként szeretnék említeni három mióma életmóddal (táplálkozás, testmozgás, stresszoldás, méregtelenítés) kapcsolatos ellentmondást és az ellentmondások megoldását.

Olvasd el, érdekelhet: A mióma gyógyító étrend

A mióma gyógyítása természetes módon I. A mióma gyógyítása természetes módon II. A mióma gyógyítása természetes módon III.

 

I. Ellentmondás

Az ösztrogén dominancia kezelésére (Ösztrogén dominancia kezelése I., Ösztrogén dominancia csökkentése II.) a káposztafélék fogyasztását javasolják. A káposztafélék azonban blokkolják a jód felszívódását. Márpedig miómával gyakran jár együtt pajzsmirigy alulműködés. Ehhez pedig a megfelelő jód szint elengedhetetlen.

Ez az ellentmondás közismert. Nőgyógyász szakértőnk már korábban felhívta a figyelmünket arra, hogy a káposztafélék blokkolják a jód pajzsmirigyre gyakorolt hatását.

Megoldás:

Pajzsmirigy alul-működés esetében tudjuk hogy a jódban gazdag élelmiszerek  például a tengeri halak, rákok, kagylók, algák, tengeri füvek vagy Omega-3 zsírsav tartalmú készítmények, a Krill olaj, a hidegen sajtolt olajok, a tökmagolaj, a barackmag olaj, a dió, dióolaj rendszeres fogyasztása megoldás lehet a problémára.

Ezeket reggeli után 8.00-9.00 óra tájban fogyaszd. Délután pedig a brokkoli vagy káposztafélék mehetnek 15.00-16.00 óra körül. Lényeg, hogy 5-6 óra teljen el a fogyasztásuk között. De mindezt meg is fordíthatod.

 

II. Ellentmondás

Mióma esetén gyakori a túl erős vérzés, ennek következtében kialakuló vérszegénység. A gyógyító makrobiotikus étrend azonban minimális állati eredetű élelmiszer (csak hal) fogyasztását javasolja. Mégis vérszegénység esetén az ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó zsírmentes húsfélék változatos fogyasztása elengedhetetlen, mivel a húsokból 10-szer hatékonyabban szívódik fel a vas, mint az egyik legnagyobb vastartalmú növényből a céklából. https://mioma.hu/vashiany-es-vas-felszivodasa/ https://mioma.hu/13-tipp-mire-figyelj-ha-vasat-szedsz/

 Megoldás:

A mióma diétában vérszegénység esetén a tejtermékek (kivéve natur kefír, yoghurt) NEM, de heti egy-két alkalommal ellenőrzött gazdálkodásból származó zsírmentes hús fogyasztása megengedett. Ez legyen mindig más-más húsféle: pulyka, csirke, mangalica, marhahús. Tojás heti egy két darab. Esetleg a magasabb ásványi anyag és vitamintartalmú fürjtojás. Halfogyasztás legalább hetente két alkalommal történjen.

 

III. Ellentmondás

D vitamin hiány– Daganatos betegségek kialakulásának valószínűsége – Napozás – Bőrrák ördögi köre és ellentmondása

A D vitamin hiány 30 %-kal (Miért jön létre D vitamin hiány?) megemeli a mióma kialakulásának kockázatát www.semmelweisfigyelő. Tehát a daganat megelőzése és kezelése miatt a szervezet megfelelő D vitamin szintjének biztosítása elengedhetetlen.

 Megoldás:

Az UV szűrős napvédő krémek használata korlátozottan ajánlott. Továbbá olyan élelmiszerek fogyasztása szükséges, amelyek a D vitamin megfelelő szintjének biztosítása mellett a bőrben felszívódva megakadályozzák a bőrrák kialakulásának kockázatát:http://www.slideshare.net/cserhatigabi/a-d-vitamin-felszivodasat-akadalyozo-tenyezok

Bármit mondanak, UV krém nélkül naponta egy órát tartózkodj a napon. Ősszel, tavasszal bármikor, június, július, augusztusban a krém nélküli napozás 10.00 óra előtt és 16.00 óra után javasolt. Ügyelj arra, hogy főleg a nyári időszakban védd a bőröd belülről minden nap erős antioxidáns hatású zöldségekkel, gyümölcsökkel. (sárgarépa, petrezselyemzöld, piros bogyós gyümölcsök, áfonya, málna, aszalt szilva és minden más élénk színű vörös, sárga, zöld színű növénnyel.)

 

Javaslat:

A mióma ösztrogénfüggő daganat, melynek okai a gyakori peteérési zavar (a tüszőrepedés elmaradása, a progeszteronhiány, az egyoldalú ösztrogénterhelés). Ilyen esetben tehát a kiváltó okot kell megszüntetni. Hogy ez sikerüljön életmódváltással befolyást gyakorolhatsz a mióma növekedés gyorsaságára, vagy a növekedés visszafordítására. Ha kitartó vagy és jól csinálod a miómák akár el is sorvadhatnak. Milyen lépéseket kell tenned ennek érdekében, megtudod itt!

életmód
Comments (0)
Add Comment