Miért fontos az első menstruáció időpontja?

első menstruáció (menarche) és mióma közötti összefüggések

 

A „Mióma korszerű kezelése” szakorvosi könyvet lapozva a következőre lettem figyelmes:

A 10 évesnél fiatalabb életkorban érkező menarche (első menstruáció) emelheti a mióma kialakulásának esélyét. Az afroamerikai hölgyek korábban kezdenek menstruálni, körükben gyakoribb a mióma.
A mióma kialakulásához még 100 másik tényező szükséges. Itt olvashatsz róla: Mióma hajlamosító tényezők

Menarche az első menstruáció időpontja

A gyermekkor és felnőttkor közötti határvonal egy nő életében az első menstruáció (menarche). Sok lány alig várja hogy menstruálni kezdjen és örömmel fogadja a nagy eseményt. Ők úgy érzik női mivoltuk kelt életre. Egy hölgy elmesélte hogy örömteli emlékként maradt meg benne a menarche. Elújságolta a hírt a barátnőinek ők pedig lelkesen megéljenezték és meghívták egy fagyira. A BBC szerint a lányok első menstruációjának időpontja a nyugati világban az elmúlt 100 évben 17 évről 13 évre csökkent. Az okok a hormonokat tartalmazó élelmiszerekre, környezeti hatásokra, táplálkozásra, életmódra vezethetők vissza.

Fotó: unsplash.com

Az első menstruáció diadalmámora

Az első menstruáció diadalmámora később alábbhagy, és legtöbben hamarosan nyűgnek, kellemetlenségnek tekintjük a menstruációt. A menstruáció hátráltat a munkában, hátráltat a baráti programokban, hátráltat a nyaralásban és házaséletben. Gyakran feszengünk, titkos gondolatok járnak a fejünkben, hová tegyük el észrevétlenül a tampont, a betétet? Hogyan tűnjünk el észrevétlenül a mosdóban tampon cserére, intimtölcsér ürítésre. Kapcsolódó bejegyzések: Átázás, mióma okozta erős menstruációs vérzés hatásai

8+2 kérdés amely segít eldönteni rendellenes-e a menstruációs vérzésed? 

Az utolsó menstruáció, a menopauza bekövetkezése

Az utolsó menstruációt 10-15 év erős menstruációs vérzés, a menstruációs ciklus változásai, a méh betegségei mint mióma, hyperplazia, méhpolip, adenomiózis, méhmegnagyobbodás kísérhetik. Rajtad is múlik hogy a menstruációs korszak utolsó évei egy sor kellemetlenséggel, rossz közérzettel vagy a változás bölcs elfogadása jegyében, egészségben, harmóniában telnek. Mennyi időd van hátra a legutolsó menstruációig?

Kapcsolódó bejegyzések:Mióma, adenomiózis, adenomióma, endometriózis  Endometrium mit jelent?  Mióma menopauza, összefüggések 9 pontban

Mióma műtét előtt állsz?

Netán mióma műtét után otthon pihensz?

Műtétre való felkészülés, később sebgyógyulás után (műtét típusától függően 14 nap vagy 6 hét) próbáld ki a Női Egészségtornát!

Segít megelőzni a műtét utáni összenövéseket, a mióma újrakeletkezését, feszesíti a méhet tartó szalagokat, feszesíti a záróizmokat és a megelőzhetők vele a későbbi szövődmények.

Digitális otthoni torna. Kattints a Tornáért!

 

Életmód a mióma zsugorítása, az éleminőség javítása, a panaszmentes változókor érdekében

Csak májusban és júniusban érhető el három termékünk egyben 7.800.-Ft kedvezménnyel. Mioma Organic Life 2.0 + Hormondiéta + Női Egészségtorna 3 in 1. Rendeld meg most!

Forrás:

Szemelvények ” a mióma korszerű kezelése” című könyvből

 

https://einarschlereth.blogspot.com/2014/11/die-menstruation-von-den-mythologien.html

https://www.brigitte.de/gesund/gesundheit/menarche–was-unser-alter-bei-der-ersten-periode-ueber-uns-verraet-10214910.html

https://www.bbc.com/news/health-28417485

Comments (0)
Add Comment